fbpx

“A real hero against bullying”: Το γκράφιτι – αφιέρωση στον Παναγιώτη Στεφανή!

Η ιστορία του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή – του μαθητή που οδηγήθηκε τόσο άδικα στον θάνατο είναι γνωστή στους περισσότερους. Ωστόσο, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο Παναγιώτης Στεφανή έφυγε από τη ζωή στις 14 Απριλίου το 2019. Αφορμή ήταν το έντονο bullying από συμμαθητές του σε πάρτυ, όπου τον παρότρυναν να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, παρά τη θέλησή του (σύμφωνα με μαρτυρίες). Τελική αιτία θανάτου… Ασφυξία από εισρόφηση εμεσμάτων, συνέπεια οξείας αλκοολικής δηλητηρίασης.  Στη συνέχεια, μετά από έρευνες για την υπόθεση, έγινε γνωστό ότι ο Παναγιώτης δεχόταν συστηματικό bullying.

Σεβόμενοι, τόσο τη μνήμη του άτυχου παιδιού, αλλά και τους γονείς, συγγενείς και φίλους του δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες… Αυτό που αξίζει, όμως, να περάσουμε μέσα από αυτό το άρθρο, είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει και ο Κύπριος καλλιτέχνης με το γκράφιτί του: «Οι λέξεις όταν μεταφράζονται σε bullying γίνονται σαν καρφιά που χτυπάνε τον άλλο μέχρι να ματώσει»!

Πώς η ιστορία του Παναγιώτη έγινε αιτία έμπνευσης για έναν Κύπριο καλλιτέχνη:

Ύστερα από την εκδίκαση της υπόθεσης και της απόφασης, όπως επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και κηδεμονική επιτήρηση τριών ετών στα τρία πρόσωπα, τα οποία κρίθηκαν ένοχα για τον θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη, ο Χρίστος Κακουλλή (γνωστός και ως CRS), αποτύπωσε την ιστορία του Παναγιώτη σ’ ένα γκράφιτι – αφιέρωση, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία!

Στην πιο πάνω δημοσίευση, ο Χρίστος Κακουλλή, μεταξύ άλλων έγραψε: «Είσαι ήρωας, αντιστάθηκες με όλη τη δύναμη της ψυχής σου, αλλά τα καταφέρανε να σωπάσουν τη φωνή σου για πάντα. Ο τοίχος όμως θα εξιστορεί την αλήθεια σου, ο τοίχος αυτός θα λέει ότι παλεψες σαν ήρωας. Tο σχέδιο και ο τοίχος είναι αφιερωμένα σε εσένα»! 

Δες στο πιο κάτω video όσα δήλωσε ο νεαρός καλλιτέχνης στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση:

Ο Παναγιώτης, προσπαθούσε να γίνει αποδεκτός σε μια κοινωνία κλειστή, όπου το αλκοόλ και το τσιγάρο… είναι δείγμα ανδρισμού και μαγκιάς. Σε μια κοινωνία που έμαθε να σωπαίνει και να κλείνει τα μάτια στις μεγαλύτερες αδικίες και λάθη. Σε μια κοινωνία όπου το «διαφορετικό» δεν γίνεται αποδεχτό. Σε μια κοινωνία που δικαιολογεί το bullying ως «πλακίτσες» ανάμεσα σε παιδιά.

Ας είναι ο Παναγιώτης το τελευταίο θύμα αυτής της μάστιγας που λέγεται bullying… Ένας αληθινός ήρωας που θα μας υπενθυμίζει για πάντα ότι πρέπει να μιλάμε! Να βρίσκουμε το θάρρος και να μιλάμε… γιατί η σιωπή δεν βοηθάει να βγούμε νικητές από τέτοιες καταστάσεις!

Αξίζει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον Χρίστο και ευχόμαστε το bullying (και κάθε μορφή βίας) να εξαλειφθεί σύντομα! Αιωνία σου η μνήμη Παναγιώτη…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending