fbpx

Γονιμότητα και δωρεά ωαρίων – Όσα πρέπει να γνωρίζει μια νέα γυναίκα!

Η γονιμότητα είναι ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα που μας απασχολούν με την πάροδο του χρόνου! Σήμερα 1 στα 6 ζευγάρια έρχεται αντιμέτωπο με την υπογονιμότητα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (ESHRE). Περίπου 30% των αιτιών οφείλονται στον γυναικείο παράγοντα, 30% στον ανδρικό, 20% σε κοινό γυναικείο και ανδρικό παράγοντα ενώ περίπου 20% σε ανεξήγητη υπογονιμότητα.

1
Η γυναικεία γονιμότητα & η δωρεά ωαρίων

Οι γυναίκες γεννιούνται με περισσότερα από 3.000.000 ωοθυλάκια. Κατά την εφηβεία, ο αριθμός των ωοθυλακίων μειώνεται στα 400.000 και από αυτά μόνο 400 εξελίσσονται σε ωάρια ικανά για γονιμοποίηση. Συνήθως, μια γόνιμη γυναίκα παράγει ένα ωάριο κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου.

Την ίδια ώρα κάποιες γυναίκες, είτε λόγω γενετικών δυσλειτουργιών, είτε λόγω κοινωνικών αιτιών όπως για παράδειγμα η προχωρημένη ηλικία, ή ακόμα και λόγω ασθενειών, δεν μπορούν να παράγουν δικά τους ωάρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται η θεραπεία εξωσωματικής με τη χρήση ωαρίων από δότρια.

Η δωρεά ωαρίων είναι μια θεραπεία με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Τα ωάρια δωρίζονται από νεαρές και υγιείς γυναίκες με καλό απόθεμα ωοθηκών. Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

2
Κλινική ΙΣΙΣ – Κέντρο Γονιμότητας

Η Κλινική ΙΣΙΣ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα γονιμότητας στην Κύπρο με 800 θεραπείες υπογονιμότητας ετησίως. Λειτουργεί σε Λευκωσία και Λεμεσό, παρέχοντας υψηλής ποιότητας γυναικολογικές, μαιευτικές υπηρεσίες και εξειδικεύεται στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της κλινικής, οι υπερσύγχρονες δομές και ο ιατρικός και τεχνολογικός εξοπλισμός συμβάλλουν στην παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας υπηρεσιών και στη μέγιστη ασφάλεια για όλους.

3

4
Ποιες μπορούν να γίνουν δότριες & τι άλλο χρειάζεται να ξέρεις

Οι δότριες που μπορούν να συμμετέχουν στο εγκεκριμένο πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων της κλινικής ΙΣΙΣ, πρέπει να είναι ηλικίας 18-33 ετών, υγιείς, χωρίς επιβαρυμένο ιατρικό ή κληρονομικό ιστορικό.

Σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η γονιμότητα των γυναικών που αποφασίζουν να γίνουν δότριες ωαρίων. Στην πραγματικότητα δωρίζουν ωάρια που ούτως ή άλλως, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθούν τότε καταστρέφονται από τον οργανισμό τους.

Η φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται στις δότριες είναι η ίδια με τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται στις περιπτώσεις εξωσωματικής, η οποία χορηγείται εδώ και δεκαετίες με απόλυτη ασφάλεια.

Στο κέντρο εξωσωματικής της κλινικής ΙΣΙΣ το πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων λειτουργεί στη βάση της απόλυτης ανωνυμίας, καθώς σύμφωνα και με την Κυπριακή Νομοθεσία επιβάλλεται ανωνυμία μεταξύ της δότριας και της λήπτριας.

5
Ανακάλυψε τα επίπεδα γονιμότητας σου

Μέσα από τη διαδικασία, μια νεαρή γυναίκα μπορεί γρήγορα και εύκολα να μάθει το επίπεδο γονιμότητας της χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Σε πρώτη φάση, όλες οι πιθανές δότριες υποβάλλονται σε:

  • Αξιολόγηση της λειτουργίας των ωοθηκών
  • Γενικές και ειδικές αιματολογικές εξετάσεις (ομάδα αίματος, Rhesus, μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία, Καρυότυπο περιφερικού αίματος, κυστική ίνωση, ηπατίτιδες Β και C, HIV I και II, CMV, σύφιλη, χλαμύδια κ.α.)
  • Γενική αξιολόγηση της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα τους από κλινικό ψυχολόγο

Η δωρεά ωάριων είναι μια αλτρουιστική πράξη καθώς βοηθά ζευγάρια να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Πολλές γυναίκες αμφιβάλλουν ή νιώθουν άβολα με αυτό, όμως αν κοιτάξουμε στο παρελθόν ακόμη και οι πρώτες μεταγγίσεις αίματος έτυχαν της ίδιας αντιμετώπισης. Δες βήμα-βήμα τη διαδικασία ΕΔΩ!

Το να γίνεις δότριας είναι ένα δώρο ζωής στον συνάνθρωπο σου. Μάθε περισσότερα εδώ: isisclinic.com/egg-donor


H κλινική ΙΣΙΣ διοργανώνει συχνά ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά σεμινάρια για θέματα γονιμότητας, εγκυμοσύνης και για άλλα γυναικολογικά θέματα που σε αφορούν, γι’ αυτό μπορείς να την ακολουθήσεις σε Facebook και Instagram για να μένεις ενήμερη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending