fbpx

Ευκαιρίες Εργοδότησης απόφοιτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Γερμανία!

H Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Τοποθετήσεων της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, Δρ. Birgit Franzke και η Δρ. Lena Sundheimer, Ειδική Σύμβουλος στο Εθνικό Γραφείο Συντονισμού EURES Γερμανίας, καθώς και εκπρόσωποι της EURES Κύπρου, συζήτησαν τρόπους και μεθοδολογίες για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας με το Κέντρο Καριέρας και τη Σχολή Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν οι εργασιακές ανάγκες της Γερμανίας, τα επαγγέλματα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση, όπως επίσης και τα ωφελήματα και οι μισθολογικές απολαβές. Επίσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε τελειόφοιτους φοιτητές του κλάδου Πληροφορικής όπου συζητήθηκαν οι συνθήκες εργασίας στη Γερμανία, τα κριτήρια πρόσληψης, αλλά και συγκεκριμένες ευκαιρίες εργοδότησης σε μεγάλους οργανισμούς. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν πληροφορίες για χρηματοδοτήσεις για την εκμάθηση της γλώσσας, μεταφορά στη χώρα και έξοδα μετοίκισης.

Από την επίσκεψη προκύπτει ότι η Γερμανία αναζητά απόφοιτους στους τομείς της Πληροφορικής και Τεχνολογίας, Νοσηλευτικής, Φυσιοθεραπείας, Παιδαγωγικών, και Ξενοδοχειακών επαγγελμάτων. Η συνάντηση έδωσε τη δυνατότητα και στις δυο πλευρές να συσφίξουν τις σχέσεις τους, αλλά και να χαρτογραφήσουν δράσεις με απώτερο στόχο την εργοδότηση φοιτητών και αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Κέντρο Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσχώρησε στο Δίκτυο EURES τον Οκτώβριο του 2019, στο πλαίσιο της σταθερής πεποίθησής του ότι η αγορά εργασίας εκτείνεται πολύ πέρα από την Κύπρο, στοχεύοντας να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους αποφοίτους του να αναζητήσουν ευκαιρίες απασχόλησης σε όλη την Ευρώπη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending