fbpx

The Simpsons: 7 φορές που προέβλεψαν παγκόσμια γεγονότα πριν γίνουν στ’ αλήθεια! (video)

Ήξερες ότι η Αμερικάνικη σειρά, “The Simpsons”, κατάφερε να προβλέψει πολλά παγκόσμια γεγονότα πολύ πριν γίνουν πραγματικότητα; Μην φρικάρεις… καλά διάβασες!

Η οικογένεια Simpsons εμφανίστηκε στις οθόνες μας, το 1989, κερδίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ σήμερα, 33 seasons μετά αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες animated σειρές! Το κάθε επεισόδιο είναι ξεχωριστό, ενώ σε πολλά απ’ αυτά είδαμε να συμβαίνουν ανεξήγητα πράγματα… που εν τέλη έγιναν πραγματικότητα. Πώς γίνεται αυτό; Μετά τις επανειλημμένες προβλέψεις και προφητείες, την απάντηση ήρθε να δώσει ο Al Jean, ένας από τους αρχικούς συγγραφείς της σειράς.

Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε στο NME, ανέφερε πως αυτές οι -φαινομενικά- αληθείς προβλέψεις είναι «απλώς εικασίες». Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα λόγια ενός άλλου σεναριογράφου, ο Al είπε: «Αν γράψεις 700 επεισόδια και δεν προβλέπεις τίποτα, τότε είσαι πολύ κακός. Αν πετάξεις πολλά, κάτι θα πετύχεις». Γίνεται, όμως, να ήταν όλα τυχαία;

Δες μερικές από τις προβλέψεις που έκαναν οι Simpsons και μας έχουν «σοκάρει»:

1
Οι Simpsons προέβλεψαν την εισβολή της Ρωσίας! 

Τον γύρω του Twitter έκανε τις τελευταίες ώρες το επεισόδιο “Simpsons Tide”, στο οποίο γίνεται λόγος για τη Σοβιετική Ένωση, το τείχος του Βερολίνου φαίνεται να υψώνεται ξανά και τανκς να βγαίνουν στους δρόμους.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά γεννήθηκα το 1961, οπότε έζησα 30 χρόνια με τη σκιά της Σοβιετικής Ένωσης», είπε σε συνέντευξή του στο Hollywood Reporter ο δημιουργός της πετυχημένης σειράς, Al Jeen. «Οπότε, σε εμένα, είναι δυστυχώς κανόνας κι όχι μία απλή πρόβλεψη. Απλώς σκεφτήκαμε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν τόσο στραβά».

Συνεχίζοντας, ο animator τόνισε πως «η επιθετικότητα δεν φεύγει, στην πραγματικότητα, και πρέπει να είσαι πάντα σε εγρήγορση. Το 1998, όταν προβλήθηκε αυτό το βίντεο, ήμασταν στο ζενίθ των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ, αλλά, από τότε που ο Πούτιν ανέβηκε, σχεδόν όλοι ξεκαθάρισαν ότι είναι κακός και θα συμβούν άσχημα πράγματα».

2
… προέβλεψαν την εξαφάνιση του υποβρυχίου

@nooneknowswhy19_ The Simpsons’ did it again. #conspiracytiktok #simpsons #simpsonspredictions #submarines #missingsubmarine ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) – howlingindicator

Οι Simspons δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν, συνεχίζοντας το σερί των απίστευτων προβλέψεων, αφού σε ένα επεισόδιο του 2006 οι Simpsons “είχαν δει” πως ένα υποβρύχιο που καταδύεται προς ένα ναυάγιο… χάνεται και ο Homer έρχεται αντιμέτωπος με έλλειψη οξυγόνου!

Τον Ιούνιο του 2023, 17 χρόνια μετά ακούμε στις ειδήσεις για την εξαφάνιση του υποβρυχίου “Titan”, κατά τη διάρκεια κατάδυσης προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σεναριογράφος της γνωστής σειράς, Μάικ Ράις έχει συμμετάσχει σε ένα από τα ταξίδια που είχε κάνει το εν λόγω υποβρύχιο στα βάθη του Ατλαντικού.

3
… προέβλεψαν τον κορωνοϊό!

Το 1993, τόσο παλιά, προβλήθηκε το 21ο επεισόδιο της 4ης σεζόν με τίτλο “Marge in Chains”. Στο επεισόδιο αυτό, ο Homer Simpson είχε παραγγείλει έναν αποχυμωτή από την πόλη Osaka της Ιαπωνίας.

Όπως φαίνεται και στο πιο πάνω clip, κατά την προετοιμασία του πακέτου, ένας από τους Ιάπωνες εργαζόμενους, ο οποίος ήταν άρρωστος, φταρνίζεται μέσα στο κουτί και το κλείνει.

Στη συνέχεια, όταν όλα τα πακέτα φτάνουν στον προορισμό τους, μαζί και το κουτί του Homer, κάτι περίεργο φαίνεται να συμβαίνει με το άνοιγμα του κουτιού. Ένας ιός, ονομαζόμενος ως “Osaka Flu” εξαπλώνεται σε ολόκληρο το Springfield, σκορπίζοντας τον πανικό παντού. Τι λες; Είναι τυχαίο;

4
… προέβλεψαν την προεδρία του Donald Trump!

Το 2000, προβλήθηκε το 17ο επεισόδιο της 11ης σεζόν με τίτλο “Bart in the Future”. Στο επεισόδιο αυτό, εμφανίζεται η Lisa Simpson να κάθεται στο Oval γραφείο, όπως ονομάζεται το γραφείο στο Λευκό Οίκο, ως η νέα πρόεδρος μετά τον Trump, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται κατέστρεψε την οικονομία.

Συγκεκριμένα, στο πιο πάνω clip (στο 2:22 λεπτό), η Lisa λέει: «έχουμε κληρονομήσει μια απίστευτη κρίση προϋπολογισμού από τον πρόεδρο Τραμπ». Αξίζει να αναφέρουμε πως η Lisa φοράει πέρλες στο λαιμό και ένα μώβ κουστούμι – ένα outfit που επέλεξε και η Kamala Harris στην εκλογή της ως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Fun Fact: Ένας από τους δημιουργούς της σειράς, ο Matt Groening, αποκάλυψε πως το όνομα Trump ήταν από τα πιο παράλογα και αστεία ονόματα που θα μπορούσαν να σκεφτούν εκείνη την εποχή! #Oups ?

5
… προέβλεψαν τη χορογραφία της Lady Gaga!

Στο επεισόδιο 22 της 23ης σεζόν, το οποίο προβλήθηκε το 2012, η Lisa προσπαθεί να γίνει διάσημη. Στην προσπάθεια αυτή, η Lisa αποφασίζει να βοηθήσει τη Lady Gaga, μαθαίνοντας την πώς να είναι και να νιώθει ο εαυτός της!

Στο επεισόδιο αυτό, λοιπόν, η Lady Gaga εμφανίζεται να «πετά» πάνω από το κοινό σε μια από τις συναυλίες της.

Αυτό ήταν κάτι που έγινε στην πραγματικότητα το 2017, όταν η Lady Gaga τραγούδησε στην σκηνή του Super Bowl, κάνοντας την ίδια ακριβώς χορογραφία. Ok, αυτό -ίσως- και να ήταν αντιγραφή, δηλ. ή Lady Gaga να αντίγραψε τη Lisa!

6
… προέβλεψαν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα!

Στο επεισόδιο 10 της 23ης σεζόν, ο Homer είναι φιλοξενούμενος σε μια εκπομπή πολιτικού χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζονται διάφοροι τίτλοι ειδήσεων (στο 6:28 λεπτό). Ένας από αυτούς λέει: “Europe puts Greece on Ebay”.

Η φράση αυτή φαίνεται να αναφέρεται στην οικονομική κρίσης της Ελλάδας, μιας και μετά από χρόνια η Ελλάδα ήταν η πρώτη αναπτυσσόμενη χώρα που πήρε οικονομικό δάνειο. Αυτό κι αν είναι ενδιαφέρον!

7
 … προέβλεψαν την 11η Σεπτεμβρίου!

Αυτή κι αν είναι η πιο παράξενη και σοκαριστική πρόβλεψη. Στο πρώτο επεισόδιο, λοιπόν, της 9ης σεζόν, ένα επεισόδιο που είχε τον τίτλο “The City of New York vs. Homer Simpson”, οι Simpsons σκέφτονται να επισκεφτούν τη New York City.

Παρόλο που για τον Homer, η «Νέα Υόρκη είναι μια κόλαση», για τη Lisa είναι το τέλειο ταξίδι. Γι’ αυτό και προτείνει να την επισκεφθούν όλοι μαζί, παίρνοντας το λεωφορείο. Τη στιγμή, λοιπόν, που η Lisa παρουσιάζει την προσφορά του λεωφορείου, εμείς βλέπουμε στην οθόνη μας την τιμή του λεωφορείου, $9.

Αν, όμως, παρατηρήσεις καλυτέρα, δίπλα από το 9 βρίσκονται οι δίδυμοι πύργοι, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζεται και ο αριθμός 11, δηλαδή 11/9 – η μέρα που έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι. Shock!

Οι προβλέψεις/ προφητείες των Simpsons δεν σταματάνε εδώ! Σε άλλα επεισόδια κατάφεραν να προβλέψουν τα προϊόντα και τις λειτουργίες της Apple, όπως το Apple Watch, το FaceTime και το Auto-correction, την εξαγορά της Fox από την Disney, και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του 2018 και άλλα πολλά (τα οποία μπορείς να δεις στο πιο κάτω video).

Εσύ τι πιστεύεις; Είναι τυχαία όλα αυτά ή όχι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending