fbpx

«Γιορτάζει η μισή Κύπρος»! Εσύ ξέρεις πόσοι έχουν το όνομα Αντρέας ή Άντρη στο νησί μας;

30 Νοεμβρίου γιορτάζει ο Απόστολος Αντρέας και μαζί και η μισή Κύπρος. Αν αναρωτιέσαι σε τι αριθμό μεταφράζεται η φράση “γιορτάζει η μισή Κύπρος”, τότε μπορείς να μάθεις πιο κάτω!

Μάθε πιο κάτω πόσοι γιορτάζουν:

Σύμφωνα με απογραφή πληθυσμού που έγινε από την Στατιστική Υπηρεσία στην Κύπρο το 2011, τότε, η συχνότητα του ονόματος Ανδρέας ανερχόταν στις 36.682 Ανδρέηδες και 19.339 Ανδρούλες. Επίσης, υπήρχαν και 26 άτομα με το όνομα Αντριάνθη και 11 με το όνομα Μαριάντρια (που θεωρούνται παραλλαγές του αρχικού ονόματος).

Το 2021 πραγματοποιήθηκε η πιο πρόσφατη απογραφή πληθυσμού στο νησί κι αναμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα νέα αναλυτικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με το Αρχείο Πληθυσμού του ονόματος Ανδρέας/Άνδρη, αλλά και τα ονόματα τα οποία προκύπτουν από αυτό έφταναν το 2021 συνολικά τα 65,087.

Παρ’ όλα αυτά, το όνομα Ανδρέας δεν είναι το πιο δημοφιλές στο νησί μας – όπως θα νόμιζες. Πρώτο στη λίστα να βρίσκεται το όνομα… Μαρία! Αυτό κι αν είναι έκπληξη (#not)! Ενώ, τα επόμενα πιο δημοφιλή ονόματα στην Κύπρο είναι τα εξής: Ελένη, Νικόλας, Κωνσταντίνος.

Όπως και να ‘χει, χρόνια πολλά σε όλους και όλες όσοι γιορτάζουν! (Α κι ας μην ξεχνάμε και τον Αντρέα Χαρή μας… που δεν είναι Χάρης, αλλά Αντρέας).

Γράψε μας σε σχόλιο αν έχεις κι εσύ κάποιον δικό σου που γιορτάζει!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending