fbpx

Ο Μάρκος Κωμοδρόμος μας μιλάει για τον διαφορετικό του «ρόλο» ως καθηγητής πανεπιστημίου!

Ο Μάρκος Κωμοδρόμος είναι γνωστός στο κυπριακό κοινό μέσα από τη συμμετοχή του σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Ωστόσο, εδώ και αρκετά χρόνια είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στον κλάδο των Δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ.

Τον απολαμβάνουμε καθημερινά στον μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό NRJ από τις 7:00-10:00, ενώ ο ίδιος έχει εξαιρετική επαφή με τα social media, πράγμα που μπορείς να καταλάβεις ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα profile του!

Εμείς μιλήσαμε με τον Μάρκο Κωμοδρόμο για να μάθουμε περισσότερα για τον διαφορετικό του  «ρόλο» ως καθηγητής πανεπιστημίου, αλλά και την ενασχόλησή του με τον χώρο των media!

Δες πιο κάτω όλα όσα μας είπε ο Μάρκος Κωμοδρόμος:

– Γεια σου Μάρκο, επίτρεψέ μου να σου μιλάω στον ενικό για τους σκοπούς της συνέντευξης. Ας ξεκινήσουμε λέγοντάς μας αρχικά τι σπούδασες και πώς πήρες την απόφαση να ακολουθήσεις αυτόν τον κλάδο σπουδών.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?????? ?????????? (@i_boy)

Σπούδασα Business Communications and Public Relations στο European University στην Ελβετία και έπειτα έκανα το Master μου πάνω σε HR και Marketing. Αρχικά είχα σκοπό να ασχοληθώ μόνο ακαδημαϊκά, δηλαδή είχα στο μυαλό μου κάποια στιγμή να γίνω καθηγητής…

Μετά, όμως, με κέρδισε και ο χώρος των media, έτσι αποφάσισα να τα συνδυάσω και προχώρησα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση κι έτσι έκανα… το χόμπι μου επάγγελμα!

– Αν είχες την ευκαιρία να γυρίσεις τον χρόνο πίσω θα επέλεγες κάποια άλλη σπουδή ή η επιλογή σου θα ήταν η ίδια;

Όχι… Αν μπορούσα να πάω πίσω στον χρόνο… τότε η επιλογή μου θα ήταν διαφορετική. Θα ήθελα να γίνω πιλότος!

– Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε στον συγκεκριμένο κλάδο, αλλά και τι ήταν αυτό που πιθανόν να σε προβλημάτιζε;
ilovemommy.com.cy

Αυτό που με κέρδισε είναι η επικοινωνία που μπορούσα να έχω με τον κόσμο – με τα κοινά δηλαδή… Ενώ εκείνο που με προβλημάτιζε ήταν αν αυτός ο κλάδος θα έχει μέλλον τα επόμενα 15-20 χρόνια από τότε που είχα αποφοιτήσει… Είμαι, όμως, άνθρωπος των ρίσκων και πιστεύω ότι τελικά έκανα τη σωστή επιλογή!

– Αντιμετώπισες κάποια δυσκολία στην αρχή της καριέρας σου;

Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα κάποια δυσκολία. Δεν άνηκα ποτέ στις λεγόμενες «κλίκες», είτε τηλεοπτικά, είτε ραδιοφωνικά (ούτε και ακαδημαϊκά, γιατί κλίκες υπάρχουν παντού).

Πιστεύω πως όταν είσαι ο εαυτός σου και προσπαθείς με το σπαθί σου να κάνεις κάποια πράγματα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και κανένα!

– Ο κόσμος σε γνώρισε κυρίως από τον χώρο των ΜΜΕ και συγκεκριμένα από το ραδιόφωνο. Ωστόσο, εδώ και μερικά χρόνια είσαι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πώς νιώθεις που μπορείς να μοιράζεσαι τις γνώσεις του αντικειμένου σου με τους φοιτητές;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?????? ?????????? (@i_boy)

Εδώ είναι το «μυστικό» και η «μαγκιά» του ακαδημαϊκού! Να μπορεί να επικοινωνήσει στους φοιτητές κάποια πράγματα που θεωρητικά μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη, αλλά και αυτά που πλέον δεν μπορούν, γιατί όλα αλλάζουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει ο κάθε επαγγελματίας (από οποιοδήποτε κλάδο), να μπορεί να προσαρμόζεται στις αλλαγές που έχει η αγορά!

– Online μαθήματα. Πόση «ζημιά» θεωρείς πως έκαναν στους φοιτητές, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτά τα μαθήματα πήγαν «χαμένα» λόγω της πανδημίας;

Δεν θα έλεγα ότι πήγαν «χαμένα», γιατί ας μην ξεχνάμε ότι και πριν από την πανδημία σε πολλά πανεπιστήμια, διαφόρων χωρών, η online διδασκαλία είναι η βασική τους εκπαίδευση! Αλλά, σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό να κάνεις μαθήματα με φυσική παρουσία στην τάξη και άλλο online. Άρα, θα πω ότι ήταν απλά μια αλλαγή στον τρόπο εκπαίδευσης, που μπορεί να δυσκόλεψε κάποιους αρχικά!

– Από όλα όσα δοκιμάστηκες τι σου αρέσει περισσότερο;
nrj.com.cy

Ο κάθε χώρος έχει τη μαγεία του! Μου αρέσουν όλα, ωστόσο τα media δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν για πάντα. Τον ρόλο, όμως, του ακαδημαϊκού εγώ τον βλέπω και σαν λειτούργημα, επειδή πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τις γνώσεις σου στους νέους!

– Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μέλλον των Δημοσίων Σχέσεων στην Κύπρο; Είναι ένας κλάδος που οι μελλοντικοί απόφοιτοι θα μπορέσουν να βρουν εύκολα δουλειά;

Πιστεύω ότι είναι ένας κλάδος που τα τελευταία 7-10 χρόνια εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς! Εταιρείες οι οποίες δεν είχαν ενσωματωμένα τμήματα Δημοσίων Σχέσεων, αλλά ένα τμήμα που τα έκανε όλα (διαφήμιση, marketing, PR), πλέον «είπαν» ότι το καθένα πρέπει να είναι μόνο του!

Πιστεύω ότι οποιαδήποτε εταιρεία θέλει να λειτουργεί επαγγελματικά είναι ένα “must” τμήμα που πρέπει να έχει, με επαγγελματίες που θα πάρουν την εταιρεία ακόμη πιο μπροστά!

– Τέλος, ποια συμβουλή θα έδινες στον φοιτητικό κόσμο της Κύπρου;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?????? ?????????? (@i_boy)

Πρέπει να ζήσουν όσο καλύτερα μπορούν τα φοιτητικά χρόνια (και δεν εννοώ τις εξόδους μόνο)… Να διαβάζουν όπως πρέπει και σωστά, γιατί ό,τι αφήσεις πίσω τώρα θα το βρεις μπροστά σου μετά!

Ευχαριστούμε πολύ τον Μάρκο Κωμοδρόμο για τον χρόνο που μας αφιέρωσε και του ευχόμαστε επιτυχίες σε ότι κι αν κάνει!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending