fbpx

Η Ιατρική Σχολή Παν. Κύπρου αποκτά επιτέλους δική της στέγη εντός της πανεπιστημιούπολης!

Επιτέλους, μετά από μαραθώνιες διαδικασίες, το πρωί της Παρασκευής 10/12, υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση του νέου κτηρίου της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Σιακόλας» του Πανεπιστημίου Κύπρου, που θα στεγαστεί εντός της Πανεπιστημιούπολης!

Η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του κτηρίου της Ιατρικής Σχολής έχει προγραμματιστεί στις 10 Ιανουαρίου 2022, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια… δηλαδή εντός του 2025!

Ucy new medical school
applications.ucy.ac.cy

Στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε, ο ευεργέτης, Νίκος Σιακόλας, είπε χαρατηριστικά: «Πρέπει να πω και να ομολογήσω ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου χαίρει υψηλής εκτίμησης από την κοινωνία μας και μας μαζί με τη δημιουργία τώρα της Ιατρικής Σχολής είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσει όχι μόνο αυτή τη φήμη αλλά και τη δημιουργικότητα στο έργο που επιτελεί»!

applications.ucy.ac.cy

Το νέο κτήριο, το οποίο θα στεγάσει την Ιατρική Σχολή, με συνολικό μικτό εμβαδόν της τάξης των 8.500 τετραγωνικών μέτρων, θα φέρει το όνομα «Κτήριο της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Κ. Σιακόλας» και θα ανεγερθεί με δαπάνες του «Ιδρύματος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα», στην Πανεπιστημιούπολη.

Facebook.com/@UniversityOfCyprus

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει ως στόχο να καταστεί μία από τις κορυφαίες σχολές Ιατρικής, με διεθνή αναγνώριση για τη διδασκαλία, την έρευνα και την ακαδημαϊκή αριστεία!

Γράψε μας στα σχόλια πώς σου φαίνεται το νέο κτήριο που θα αποκτήσει η σχολή ιατρικής του UCY!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending