fbpx

Πόσο «δυνατοί» είναι οι κωδικοί σου; Μάθε πόσο εύκολα μπορούν να σε χακάρουν! (έρευνα)

Διερωτάσαι συχνά γιατί έβαλες τόσο δύσκολο κωδικό για να ενωθείς στα social media… που ούτε εσύ δεν τον θυμάσαι; Είναι, όμως, όντως τόσο «δυνατοί» στο να χακαριστούν οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιείς στο διαδίκτυο;

Πρόσφατη έρευνα του ιστότοπου «Security.org», αποκαλύπτει πόσο «ευάλωτοι» είναι οι κωδικοί πρόσβασης ανάλογα με τους χαρακτήρες/σύμβολα που χρησιμοποιείς!

Γιατί ακόμη και ένας -θεωρητικά- πιο «δύσκολος» κωδικός μπορεί εύκολα να χακαριστεί από υπολογιστές που ως στόχο έχουν την υποκλοπή πληροφοριών, με αποτέλεσμα να είσαι εκτεθειμένος σε σοβαρούς διαδικτυακούς κινδύνους.

Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν, η προσθήκη ενός κεφαλαίου γράμματος σε έναν κωδικό πρόσβασης σου προσφέρει περισσότερη ασφάλεια. Εάν παραλείψεις την προσθήκη έστω κι ενός κεφαλαίου, ο αλγόριθμος είναι ικανός να «σπάσει τον κωδικό» σου -στη στιγμή- χωρίς καμία δυσκολία!

Μάθε πόσο «δυνατοί» είναι οι κωδικοί σου και πόσο εύκολα μπορούν να σε χακάρουν:

1
Είναι όλα θέμα πιθανοτήτων!

security.org

Η χρήση επιπρόσθετων χαρακτήρων και συμβόλων, εκτός από τα πεζά γράμματα, μπορούν να αυξήσουν τον χρόνο «σπασίματος» του κωδικού σου και να προσδώσουν σε αυτόν ακόμη υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Για παράδειγμα: Με ένα κεφαλαίο γράμμα και έναν αριθμό σε ένα κωδικό πρόσβασης οκτώ χαρακτήρων χρειάζεται ένας υπολογιστής και μόνο 1 ώρα για να σπάσει. Ενώ εάν προσθέσεις ακόμη ένα άλλο σύμβολο… χρειάζονται οκτώ ώρες!

security.org

Ένας κωδικός πρόσβασης δώδεκα χαρακτήρων με ένα κεφαλαίο γράμμα, έναν αριθμό και ένα σύμβολο είναι απόλυτα ασφαλής, γιατί θα πάρει στον αλγόριθμο του υπολογιστή…  34.000 χρόνια για να τον σπάσει!

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν χρησιμοποιούμε περισσότερους τύπους χαρακτήρων, οι πιθανοί συνδυασμοί που αποτελούν τον κωδικό πρόσβασης αυξάνονται θεαματικά.

2
Πώς να δημιουργήσεις έναν ασφαλή και «δυνατό» κωδικό πρόσβασης;

Για να κάνεις έναν κωδικό πρόσβασης πραγματικά ασφαλή, λοιπόν, πρέπει να προσθέσεις όσο το δυνατό περισσότερους χαρακτήρες, περισσότερα από ένα κεφαλαία γράμματα, αριθμούς ή/και σύμβολα!

Τα σύμβολα προσθέτουν άλλη μια μεγάλη δυνατότητα ασφάλειας, αυξάνοντας τον αριθμό των συνδυασμών σε περίπου 430 τρισεκατομμύρια συνδυασμούς. Αυτοί οι συνδυασμοί καθιστούν σχεδόν αδύνατο το σπάσιμο του κωδικού, προσθέτει η έρευνα.

3
Πάτα το πιο κάτω tool και μάθε πόσο «δυνατοί» είναι οι κωδικοί σου!

security.org

Αν θέλεις να δεις πόσο εύκολος είναι ο δικός σου κωδικός, πάτησε εδώ, καταχώρησε το password σου και δες αναλυτικά τη δύναμή του και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να χακαριστεί!

Τελικά οι δικοί σου κωδικοί πρόσβασης είναι όσο «δυνατοί» πίστευες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending