fbpx

Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου – Η θέση της Κύπρου!

Το Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών έχει δημοσιεύσει το World Happiness Report, αποκαλύπτοντάς μας τις πιο ευτυχισμένες χώρες για το 2021!

Η έκδοση επικεντρώνεται στις επιπτώσεις του COVID-19 πάνω στην ευτυχία των ανθρώπων και στον τρόπο με τον οποίο οι χώρες κατάφεραν να μειώσουν τους θανάτους και να διατηρήσουν μια υγιή και συνδεδεμένη κοινωνία.

Λες να βρίσκεται η Κύπρος και η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 αυτές χώρες; Και χαρούμενοι είμαστε και γελάμε κάθε μέρα (με τα χάλια μας) και είμαστε και όμορφοι (άσχετο, απλά ήθελα να το πω)! Τι μας λείπει δηλαδή; Τίποτα, δώστε μας τα πρωτεία! #not

Δες ποιες 10 χώρες έχουν το ψηλότερο score στον δείκτη ευτυχίας για το 2021 (ξεκινώντας αντίστροφα):

1
Αυστρία

afstria
pexels.com/@eitan-rudinsky-1053507

Στο νούμερο 10 της λίστας με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του 2021 βρίσκεται η πανέμορφη Αυστρία, η οποία σκόραρε 7.268 στην κλίμακα ευτυχίας. Να σημειωθεί ότι στο παρά-τσακ τα κατάφερε να μπει στη 10άδα, αφού ακολουθεί η Αυστραλία με σκορ 7.183.

Ποιο να είναι άραγε το μυστικό της Αυστρίας; Οι Αυστριακές Άλπεις, ο Δούναβης, η κλασική μουσική ή τα κάστρα και τα παλάτια; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι της Αυστρίας έχουν βρει τη μαγική συνταγή… της ευτυχίας!

2
Νέα Ζηλανδία

new-Zealand
pexels.com/@pixabay

Η μόνη χώρα εκτός Ευρώπης που κατατάσσεται στη λίστα είναι η Νέα Ζηλανδία, η οποία πέτυχε 7.277 και κατέληξε στην έννατη θέση! Να σημειωθεί ότι για το 2020 η χώρα βρισκόταν στην 8η θέση, οπόταν μάλλον ο Covid άφησε ένα μικρό «πλήγμα» στο πέρασμά του!

Πληροφοριακά, η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και φιλοξενεί περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους. Η χώρα φημίζεται για την εθνική της ομάδα ράγκμπι και τα γραφικά της τοπία!

3
Λουξεμβούργο

luxembourg-bbc
bbc.com

Έχοντας σκοράρει βαθμολογία 7.324, το Λουξεμβούργο είναι η όγδοη πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου. Και όπως λέμε και στην Κύπρο, «εν μιτσί… αλλά εν ροτσί»!

Μπράβο οι Λουξεμβουργιανοί… και δεν τους το είχαμε να είναι τόσο happy! Λες να φταίει το ότι είναι και μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο; Ιδού η απορία!

4
Σουηδία

souidia
pexels.com/@grizzlybear

Άλλη μια Σκανδιναβική χώρα που βρίσκεται στη δεκάδα. Η Σουηδία κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 7η θέση, με βαθμό 7.363. Όσα και αν ακούγονται για τις σκανδιναβικές χώρες (κρύο, ακριβή ζωή, μουντός καιρός και βάλε), φαίνεται ότι οι κάτοικοί τους δεν… πτοούνται, αφού ο «δείκτης χαράς» τους κτυπά κόκκινο!

Η χώρα φημίζεται για τα χιονισμένα της τοπία, τις παγωμένες λίμνες, τη ποπ μουσική, τα καταπράσινα της δάση και… για τον καφέ! Εντάξει, τώρα εξηγούνται όλα… Καφές = χαρά!

5
Νορβηγία

norvigia
pexels.com/@therato

Στη δεκάδα της ευτυχισμένης λίστας βλέπουμε να κατατάσσεται και η ονειρική Νορβηγία, η οποία κέρδισε επάξια την 6η θέση με score 7.392! Αν σκεφτεί κανείς πως οι Νορβηγοί έχουν την τύχη να απολαμβάνουν το Βόρειο Σέλας, ε τότε δεν θέλουν και πολύ για να νιώθουν ευτυχσμένοι!

Να σημειωθεί ότι η Νορβηγία είναι γνωστή για τα εκπληκτικά της φιόρδ, τις λίμνες της, το σκι, αλλά και για… τις κατεψυγμένες πίτσες. Ε να λοιπόν, αυτά κι αν είναι συνδυασμός για μια χαρούμενη ζωή!

6
Ολλανδία

ollandia
pexels.com/@tanathip-rattanatum-1050216

Έλα τώρα ας δούμε τον πραγματικό λόγο… πήγαν όλοι οι Κύπριοι στην Ολλανδία για σπουδές και πήραν μαζί τους τη χάρα και την ευτυχία. Έχοντας πετύχει βαθμολογία 7.464, η χώρα κατάφερε να βρεθεί στην πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης!

Να σημειωθεί ότι το Άμστερνταμ αποτελεί κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό, ανά το παγκόσμιο, για εκατομμύρια τουρίστες και τώρα που το καλοσκέφτομαι… εξηγείται το γιατί είναι τόσο χαρούμενοι! Έλα τώρα, δεν κατάλαβες; 😉

7
Ισλανδία

islandia
pexels.com/@simonmigaj

Ό-νει-ρο! Με κάθε σημασία της λέξης! Η Ισλανδία αποτελεί την 4η χώρα στη λίστα μας με σκορ 7.554 κι αν με ρωτάς, της αξίζει να πάει ακόμα πιο ψηλά. Καλάν ρε Ισλανδοί, τόσα όμορφα τοπία έχετε, τόσα αξιοθέτα, τόσες θάλασσες… Τι σας λείπει και δεν είσαστε ευτυχισμένοι;

Λες να επηρεάζει ο καιρός και το κρύο; Λες να είναι επειδή γεωγραφικά είναι αποκομμένη από τις υπόλοιπες χώρες; Λες πάλι να είναι η ακριβή ζωή; Τι να πεις! Πάντως καλά την έχει η Ισλανδία στην 4η θέση… που να δεις τα δικά μας!

8
Ελβετία

elvetia
pexels.com/bhuwan-dhingra-152723

Έχοντας πετύχει βαθμολογία 7.571, η Ελβετία καταφέρνει να μπει στην τελική τριάδα της λίστας με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2021. Με τόσα μαγευτικά τοπία και χωριά, δεν τίθεται ερώτημα γιατί οι κάτοικοί της είναι τόσο ευτιχισμένοι!

Δυστυχώς, η Ελβετία δεν αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό για τουρισμό, καθώς το κόστος ζωής είναι… εξωφρενικά ψηλό για τους περισσότερους από εμάς! Ας αρκεστούμε, λοιπόν, σε μια ελβετική σοκολάτα και ας αφήσουμε τους Ελβετούς να απολαύσουν τα αξιοθέατα της χώρας τους!

9
Δανία

dania
pexels.com/@nhi-uy-n-3029320

Δεν αποτελεί έκπληξη η κατάταξη της αγαπημένης μας Δανίας στη δεκάδα, με σκορ λίγο πιο κάτω από την πρώτη χώρα… 7.62! Όπως και οι υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες, έτσι και αυτή φημίζεται για την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό κτηρίων υψηλής ποιότητας και αιθητικής.

Ας μην ξεχνάμε ότι το Lego (το πιο διάσημο τούβλο στον κόσμο) εφευρέθηκε στη Δανία και μια μικρή δανική πόλη που ονομάζεται Billund, λέγεται ότι είναι η γενέτειρά της. Εξού και τα σπίτια στη φωτογραφία που μοιάζουν με Legos! 

10
Φινλανδία

finlandia
pexels.com/@paultheodoroja

Στην κορυφή της λίστας δεν βρίσκεται άλλη από την πανέμορφη… *drumroll* Φινλανδία! Ε ναι, γιατί αν όχι η Φινλανδία, τότε ποια; Με σκορ ευτυχίας 7.842 η χώρα κατατάσσεται για 3η συνεχόμενη χρονία ως η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου!

Λες να κλείσουμε ένα ticket χωρίς επιστροφή για Ελσίνκι; Κάτι θα ξέρουν οι κάτοικοι εκεί για ευτυχία… το λένε και τα αποτελέσματα άλλωστε!

Κύπρος και Ελλάδα

cyprus
libelle.be

Αν ακόμη αναρωτιέσαι τι θέση έλαβε η Κύπρος και η Ελλάδα μάλλον θα απογοητευτείς, αφού… απέχουμε μίλια από τη δεκάδα!

Συγκεκριμένα, η Κύπρος μας βρίσκεται στην 38η θέση με score 6.223, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται… μερικές δεκάδες θέσεις πίσω και συγκεκριμένα στην 67η θέση, με score 5.723.

Λες τελικά να μην είμαστε τόσο ευτυχισμένοι όσο νομίζαμε τόσο καιρό; Περιμένουμε τα σχόλιά σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending