fbpx

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πιστοποιείται ως Εργοδότης Ισότητας!

Ο οργανισμός διακρίνεται για το σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού που εφαρμόζει

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει πιστοποιηθεί ως Εργοδότης Ισότητας από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων.

Σκοπός του Εθνικού Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων είναι η πιστοποίηση επιχειρήσεων που εφαρμόζουν πολιτικές οι οποίες διασφαλίζουν στο προσωπικό τους συνθήκες ισότητας των φύλων, ισότητας ευκαιριών ανέλιξης και κατάρτισης, συμφιλίωσης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, και ειδικότερα την αρχή της ίσης αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών για ίδια εργασία ή εργασία ίσης αξίας.

Με μέλημα την ορθή διαχείριση και συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη του προσωπικού του, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εφαρμόζει ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Το σύστημα αυτό, στηρίζεται στο σεβασμό προς τους εργαζομένους και στις διεθνώς αποδεκτές βασικές αρχές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και χαρακτηρίζεται από συνεχή προσπάθεια για βελτίωση, εξέλιξη και εκσυγχρονισμό. Σκοπός του συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού είναι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνδυασμό με την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ικανοποίησής του.

Από το 2008, ο οργανισμός έχει επίσης προσδιορίσει τις αξίες που διέπουν τις λειτουργίες και διεργασίες του και έχει θεσπίσει Κώδικα Συμπεριφοράς, που διασφαλίζει την ισονομία και την ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, κ. Αντώνης Πολεμίτης, ήταν από τους πρώτους που προσυπέγραψε το «CEO’s Call to Action for a New Deal for Europe”. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, εκατό περίπου Διευθύνοντες Σύμβουλοι από όλη την Ευρώπη καλούν άλλες εταιρείες, επιχειρηματικούς κλάδους, την κοινωνία των πολιτών και όσους είναι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση πολιτικής να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, υλοποιώντας τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, δύο από τους οποίους δεν είναι άλλοι από την επίτευξη ισότητας των φύλων και τον περιορισμό των υφιστάμενων ανισοτήτων.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού του Πανεπιστημίου, κ. Μάριος Παπαλαζάρου, ανέφερε: «η πιστοποίηση του Πανεπιστημίου ως Εργοδότης Ισότητας αποτελεί επιστέγασμα της φιλοσοφίας που διακατέχει τον οργανισμό μας για ίσες ευκαιρίες ανεξαρτήτως φύλου ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού. Αποτελεί σημαντική αναγνώριση των διαχρονικών ενεργειών και της συνεχούς δέσμευσης του Πανεπιστημίου, για προώθηση της ίσης μεταχείρισης των φύλων, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending