fbpx

Είσαι κι εσύ κρούσμα (ή επαφή) αυτές τις μέρες; Δες 5 ιδέες για να μην βαρεθείς στο σπίτι!

Τις τελευταίες μέρες ο κορωνοϊός και συγκεκριμένα η μετάλλαξη όμικρον έχει πλήξει τον πλανήτη και όπως ήταν αναμενόμενο και την Κύπρο (λόγω και των γιορτών, αφού όλοι βρέθηκαν με όλους).

Έτσι, λοιπόν, τα IG stories γέμισαν με θετικά self test, rapid test, αλλά και polls «είσαι θετικός/αρνητικός, επαφή/κρούσμα». Για να βρίσκεσαι σ’ αυτό το άρθρο υποψιαζόμαστε ότι ίσως είσαι κι εσύ κρούσμα ή επαφή!

Μην σε πιάνει «κατάθλιψη» που μπήκες σε αυτοπεριορισμό. Μπορείς να περάσεις καλά και στο σπίτι όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, άλλωστε το έχουμε ξανά ζήσει! Εμείς είμαστε εδώ για ‘σένα για να σου προτείνουμε 5 τρόπους για να περάσεις όμορφα τις μέρες αυτές και να περνά και ο χρόνος γρήγορα και ευχάριστα, χωρίς να βαρεθείς τη ζωή σου…

Δες 5 ιδέες για να μην βαρεθείς στο σπίτι αν είσαι κρούσμα ή επαφή:

1
Κάνε streaming ταινίες ή σειρές με τους φίλους σου

makeuseof.com

Εννοείται ότι τώρα που έχεις άπειρες ελεύθερες ώρες μπορείς επιτέλους να δεις όλες αυτές τις σειρές ή ταινίες που έχεις στη watch list σου!

Παρ’ όλα αυτά αν είναι και οι φίλοι σου σε περιορισμό όπως κι εσύ γιατί δεν τις βλέπετε παρέα; Πώς; Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές για να δείτε μαζί ταινίες ή σειρές online, ταυτόχρονα, έτσι ώστε να σχολιάζετε για να περνάει με γέλιο και συζήτηση η ώρα της απομόνοσης! Μ’ αυτό τον τρόπο θα μείνεις απασχολημένος/η και θα έχεις και παρέα -έστω- διαδικτυακά!

Υ.Γ: Μερικές από τις εφαρμογές streaming που σου προτείνουμε για να δεις ταυτόχρονα ταινίες/σειρές με τους φίλους σου είναι το Watch2Gether, το Hulu, το Scener, το Metastream μέχρι και μέσω screen share στο Zoom!

2
Βάλε ένα challenge στον εαυτό σου

Αφού είσαι στο σπίτι -σίγουρα- θα μπαίνεις στον πειρασμό να τρως περισσότερο φαγητό από το συνηθισμένο (έλα παραδέξου το)!

Και μιας και δεν μπορείς να ξεκινήσεις ούτε αυτόν τον μήνα γυμναστήριο (όχι πως αν δεν ήταν η καραντίνα θα ξεκινούσες και ποτέ, αλλά…) τι λες να κάνεις λίγη γυμναστική για να μην πάρεις κιλά αυτές τις μέρες που θα είσαι όλη μέρα στο σπίτι (και θα τρως);!

Το πιο πάνω workout video το δοκιμάσαμε στην 1η καραντίνα και είναι τέλειο, αλλά αν προτιμάς υπάρχουν και πολλές εφαρμογές ειδικά προσαρμοσμένες για γυμναστική στο σπίτι, όπως το The Ultimate Fitness & Workout App.

3
Πιες καφεδάκι… online

Freepik.com

Κάνε βιντεοκλήση με τους φίλους/ες σου που βρίσκονται και αυτοί σε αυτοπεριορισμό για να πιείτε το καφεδάκι σας διαδικτυακά και να πείτε τα νέα σας (όλο και κάποιο νέο θα έχετε έστω και κλεισμένοι στο σπίτι… π.χ κάποιος/α πρώην που έστειλε «καλή χρονιά» για να βρει αφορμή να σου μιλήσει)!

Extra tip: Αν πάλι οι φίλοι/ες σου «την γλίτωσαν» και πίνουν το καφεδάκι τους έξω, κάνε poll στο Instagram (όπως πολλοί αυτές τις μέρες) και σίγουρα θα βρεις παρέα… Έτσι ίσως κάνεις και καμιά καινούρια γνωριμία!

4
Διάβασε motivational βιβλία

Freepik.com

Ξεκόλλα και λίγο από την οθόνη του κινητού/ pc σου βρε παιδάκι μου. Δες αυτές τις μέρες σαν μια καλή ευκαιρία να ανοίξεις τους ορίζοντες σου και να διαβάσεις ένα νέο βιβλίο για να μάθεις καινούρια πράγματα (είτε άνοιξε κανένα βιβλίο για την εξεταστική και να περάσεις -επιτέλους- εκείνο το μάθημα που χρωστάς)!

Αν δεν έχεις διάβασμα για το uni, λοιπόν, σου προτείνουμε motivational βιβλία, όπως το «Ευτυχώς δεν είμαι τέλειος!», το “The Secret” ή το «Η Ευγενής Τέχνη του να τα Γράφεις Όλα στα…!».

Τέτοιου είδους βιβλία θα σε βοηθήσουν να βρεις το αληθινό νόημα της καθημερινότητας σου, αφού θα απαλλαγείς από το άγχος και την ανάγκη να τα κάνεις όλα στην εντέλεια, αφού εν τέλει η τελειότητα είναι κάτι εικονικό.

5
Απόλαυσε ύπνο

Αν πάλι όλα αυτά σου ακούγονται βαρετά ή νιώθεις κομμάρα (λόγω του covid), τότε μπορείς εκμεταλλευτείς το γεγονός ότι βρίσκεται στο σπίτι… για να απολαύσεις ύπνο πριν αρχίσουν και πάλι οι υποχρεώσεις του πανεπιστημίου ή της δουλειάς!

Άλλωστε ο ύπνος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Μην ξεχνάς ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή στεναχώριας, αφού μπορείς να αξιοποιήσεις όμορφα και παραγωγικά τον χρόνο σου στο σπίτι και να κάνεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχες τον χρόνο ή την ευκαιρία να κάνεις!

Γράψε μας σε σχόλιο τι θα κάνεις για να περάσεις καλά στο σπίτι ενώ βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending