fbpx

Youth Wiki: Καλύτερη γνώση για καλύτερες πολιτικές για τη νεολαία!

Με στόχο την καλύτερη γνώση και κατανόηση των πολιτικών για τη νεολαία, η Ε.Ε. δημιούργησε την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Youth Wiki, η οποία παρέχει πληροφόρηση για τις πολιτικές, τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούν οι ευρωπαϊκές χώρες, σε διάφορα θέματα που αφορούν και επηρεάζουν τη νεολαία.

Συγκεκριμένα, τo Youth Wiki περιλαμβάνει πληροφορίες για τους ακόλουθους 10 τομείς δράσης: Πολιτική για τη Νεολαία, Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική Ενσωμάτωση, Συμμετοχή, Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εθελοντισμός, Νέοι και Κόσμος, Δημιουργικότητα και Πολιτισμός, Υγεία και Ευεξία, Εργασία με/για τους Νέους (Youth Work). Το Youth Wiki περιλαμβάνει επίσης διαδραστικούς χάρτες της Ευρώπης, οι οποίοι διευκολύνουν τη σύγκριση των πολιτικών έκαστης χώρας για διάφορες θεματικές.

Το Youth Wiki είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους φορείς χάραξης πολιτικής, καθώς αποτελεί πηγή έμπνευσης για νέες πολιτικές, προγράμματα ή μεταρρυθμίσεις για τη νεολαία που έχουν εφαρμοστεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Ακαδημαϊκοί, ερευνητές και φοιτητές μπορούν να βρουν χρήσιμο υλικό για συγκριτικές μελέτες ανά χώρα ή ανά θεματική ενότητα. Εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας και όσοι εργάζονται με/για τη νεολαία (youth workers) μπορούν να αντλήσουν χρήσιμες ιδέες και πρακτικές για την εργασία τους με τη νεολαία.

Επιδίωξη του Youth Wiki, μέσα από την παροχή αξιόπιστων και έγκυρων πληροφοριών, είναι να καταστεί πηγή πληροφόρησης στα χέρια όσων εργάζονται με και για τους νέους και να βοηθήσει την ΕΕ και τα Κράτη Μέλη στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, οι οποίες να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νεολαία.

O Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, υπό την ιδιότητα του εθνικού ανταποκριτή και ως ο αρμόδιος φορέας για θέματα πολιτικής για τη νεολαία στην Κύπρο, αναλαμβάνει τη συλλογή και τη δημοσίευση της απαραίτητης πληροφόρησης για τις πολιτικές που ακολουθούνται στην Κύπρο στον τομέα της νεολαίας.

Γνωρίστε το Youth Wiki στον σύνδεσμο www.youthwiki.eu. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Πολιτικής του Οργανισμού Νεολαίας στα τηλέφωνα 22402641/22402602 ή στο youthwiki@onek.org.cy.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending