fbpx

Μόνο έτσι θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους που έθεσες για τη νέα χρονιά!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειαζόταν να περιμένεις τη νέα χρονιά για να πάρεις ορισμένες αποφάσεις στη ζωή σου…

Ωστόσο, επειδή η αναβλητικότητα είναι μεγάλη παγίδα, το ‘New year, new me’ δίνει το κίνητρο που χρειάζεσαι για να βάλεις -επιτέλους- τα πράγματα σε μια σειρά και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Αρχικά νιώθεις μία αποφασιστικότητα ότι φέτος θα τα καταφέρεις, όμως, μετά από λίγους μήνες η διάθεσή σου πέφτει… Γι΄αυτό σου βρήκαμε 5+1 tips για να νιώθεις αυτοπεποίθηση και να καταφέρεις να πετύχεις κάθε στόχο σου! Έτσι, στο τέλος της χρονιάς θα είσαι περήφανος/η!

Δες πιο κάτω πώς θα πετύχεις του στόχους που έθεσες για τη νέα χρονιά:

1
 Ξεκαθάρισε τι πραγματικά θες

Freepik.com

Σκέψου τους στόχους που είχες θέσει την προηγούμενη χρονιά και αναλογίσου τι πήγε λάθος και έμειναν ανεκπλήρωτοι. Μήπως δεν σε γέμιζαν; Μήπως δεν ήταν αυτό που ήθελες εσύ; Πολύ πιθανό!

Αυτόν τον χρόνο, λοιπόν, κάνε focus σε στόχους -μικρούς ή μεγάλους- που πραγματικά θες να επιτύχεις και πράγματα που αν τα επιτύχεις θα σε κάνουν χαρούμενο/η. Εσένα και όχι οποιονδήποτε άλλον.

2
Να είσαι ρεαλιστής

Freepik.com

Για να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου πρέπει να είναι ρεαλιστικοί. Δεν πρέπει να θέτεις μόνο μεγάλους και πολλούς στόχους που στην πραγματικότητα είναι ανέφικτοι.

Όταν κάνεις σχέδια, καλό θα ήταν να κοιτάς τα πράγματα ρεαλιστικά και να πηγαίνεις βήμα-βήμα.

3
Να έχεις συγκεκριμένους στόχους

Freepik.com

Οι γενικοί και αόριστοι στόχοι δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν. Πρέπει να είσαι σαφής και να θέτεις συγκεκριμένους στόχους.

Για παράδειγμα, μην βάλεις σαν στόχο να γίνεις φέτες μέχρι το καλοκαίρι! Σπάσ’ το σε κομμάτια, τύπου «Θα πηγαίνω γυμναστήριο 2-3 φορές την εβδομάδα», «Θα περιορίσω τα γλυκά», «Θα πίνω περισσότερο νερό», κλπ. Με αυτόν τον τρόπο, το μυαλό αντιλαμβάνεται καλύτερα τι πρέπει να κάνει για να πετύχει.

4
Κράτα σημειώσεις

Freepik.com

Σημαντικό είναι όταν θέλεις να φτάσεις κάπου… να καταγράφεις και την εξέλιξη σου μέχρι να το καταφέρεις.

Έτσι, είναι πολύ πιο πιθανό να μείνεις επικεντρωμένος/η στον σκοπό σου, καθώς με αυτόν τον τρόπο σου υπενθυμίζεται συνεχώς η ύπαρξή του, ενώ γνωρίζοντας τι έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής, ξέρεις πόσο σου απομένει για το τέλος. Βλέποντας ότι σημειώνεις πρόοδο, θέλεις να συνεχίσεις μέχρι να πεις ότι πέτυχες!

5
Δίνε στον εαυτό σου κίνητρα

Freepik.com

Πρέπει να δίνεις κίνητρα στον ευατό σου έτσι ώστε να τον κρατάς μόνιμα εμπνευσμένο και γεμάτο ενέργεια και διάθεση.

Αυτό μπορείς να το πετύχεις εύκολα, κάθε τέλος του μήνα με το να προγραμματίζεις push notifications στο κινητό σου με motivative quotes που θα σε κάνουν να θυμάσαι τους στόχους σου. Μετά θα είναι πιο δύσκολο να παρεκκλίνεις από την πορεία σου ή να απομακρυνθείς από αυτή!

6
Ξεκίνα όταν θα είσαι πραγματικά έτοιμος/η

Freepik.com

Πρέπει να νιώθεις πραγματικά έτοιμος/η -ψυχολογικά και σωματικά- όταν θα πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και θα ξεκινήσεις να κυνηγάς τους στόχους σου.

Αν δεν είσαι πραγματικά έτοιμος/η, τότε το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις μπρος – πίσω συνέχεια, γι’ αυτό μην βιαστείς και όταν το νιώσεις, βάλε τα πράγματα σε μία τάξη και ξεκίνα από τον 1ο στόχο!

Γράψε μας σε σχόλιο αν θα δοκιμάσεις τα πιο πάνω tips για να πετύχεις του στόχους του 2023!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending