fbpx

Κι όμως… Οι μάσκες μας κάνουν να φαινόμαστε πιο ελκυστικοί (αποδεδειγμένα)!

Το πιο πιθανόν είναι ότι οι προστατευτικές μάσκες σου σπάνε τα νεύρα. Μετά από τόσο καιρό, λοιπόν, που οι μάσκες είναι απαραίτητο αξεσουάρ στην εμφάνισή μας, σίγουρα θα έχεις πέσει κι εσύ… «θύμα γοητείας»!

Τι εννοούμε; Πόσες φορές έτυχε να δεις κάποιον/α στον δρόμο, σε κάποιο εμπορικό κέντρο ή ακόμη και έναν νέο συμφοιτητή σου στο πανεπιστήμιο και να πεις τι κούκλος/α που είναι, αλλά μόλις κατέβασε τη μάσκα να έμοιαζε με τον δίδυμο αδερφό του Κουασιμόδου;

Αυτό ακριβώς έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα έρευνα, ότι δηλαδή, οι μάσκες μας προσθέτουν ομορφιά και μας κάνουν να φαινόμαστε αρκετά πιο γοητευτικοί απ’ ότι στην πραγματικότητα!

Μάθε τι ακριβώς έδειξε η έρευνα πιο κάτω:

Μια βρετανική έρευνα του Cardiff University, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021, βρήκε ότι οι μάσκες μας κάνουν πιο ελκυστικούς! Πώς έγινε αυτό;

Ζητήθηκε από 43 γυναίκες να βαθμολογήσουν φωτογραφίες ανδρών, στις οποίες αρχικά φορούσαν ιατρική ή υφασμάτινη μάσκα, μετά με ένα βιβλίο να καλύπτει το μισό τους πρόσωπο και τέλος… χωρίς να κρύβει τίποτα το πρόσωπό τους!

Freepik.com

Το αποτέλεσμα ήταν οι φωτογραφίες με την ιατρική μάσκα να συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ενώ όπως δήλωσε ο Dr Michael Lewis, σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει πριν την πανδημία, οι μάσκες προστασίας μείωναν την ελκυστικότητά μας επειδή συνδέονταν υποσυνείδητα με τις ασθένειες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο Dr Lewis: «Με τη νέα έρευνα, θέλαμε να δούμε αν αυτό έχει αλλάξει σε μια εποχή που οι μάσκες είναι παντού γύρω μας, όπως και να εξεταστεί αν κάθε μάσκα έχει και από διαφορετική επιρροή»!

Freepik.com

Ο Dr. Lewis θεωρεί ότι η γοητεία που είδαν οι γυναίκες στις συγκεκριμένες φωτογραφίες αντρών, οφείλεται στο γεγονός ότι δίνεται περισσότερο έμφαση στα μάτια και παρόλο που τα αντίστοιχα αποτελέσματα βαθμολόγησης γυναικείων φωτογραφιών από άντρες δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα, ο ίδιος λέει ότι πάνω – κάτω είναι τα ίδια!

Σου έτυχε κι εσένα να δεις κάποιον/α που με τη μάσκα να φαινόταν πιο ελκυστικός/ή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending