fbpx

Μάθε ποιο χωριό της Κύπρου ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά χωριά στον κόσμο!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ανακήρυξε πρόσφατα τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο… και ένα χωριό της Κύπρου βρίσκεται στη λίστα!

Η ταξινόμηση έγινε με βάση αρκετούς σημαντικούς παράγοντες. Τα καλύτερα χωριά, λοιπόν, σημείωσαν υψηλή βαθμολογία όσον αφορά την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, καθώς και την τουριστική τους εργασία. 

Μάθε ποιο χωριό της Κύπρου κατατάχθηκε ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά χωριά στον κόσμο:

ActiveCy

Τα Πάνω Λεύκαρα σημείωσαν υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες και ψηφίστηκε ως ο top και πιο συναρπαστικός προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες.

Αυτό το μαγευτικό χωριό πήρε το όνομά του από τις λέξεις «λεύκα» που σημαίνει λευκό και «όρη» που σημαίνει βουνά.

Τα Λεύκαρα είναι η πατρίδα της παραδοσιακής κυπριακής κεντημένης δαντέλας (Λευκαρίτικο Κέντημα) που αποτελεί κληρονομιά της UNESCO. Οι τουρίστες που επισκέπτονται το χωριό μπορούν να βρουν πολλά μικρά καταστήματα που πωλούν όμορφα κεντήματα σε παραδοσιακό στυλ.

cultural-association.org

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν ακόμη και να παρακολουθήσουν τους κατοίκους της περιοχής καθώς εργάζονται για να φτιάξουν ένα «Λευκαρίτικο», ενώ μια βόλτα στα λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού προσφέρει ένα στιγμιότυπο στην παραδοσιακή κυπριακή ζωή.

Εσύ γνώριζες ότι τα Λεύκαρα ανήκουν στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending