fbpx

Ήξερες ότι μπορεί να κόλλησες covid και να μην το κατάλαβες; Δες τα συμπτώματα!

Τον Μάρτιο του 2020 εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο κι από τότε πολλοί νόσησαν. Κάποιοι μπορεί και περισσότερες από μία φορές.

Όπως ξέρεις υπάρχουν και ασυμπτωματικοί φορείς, που ίσως δεν κατάλαβαν καν ότι νόσησαν. Ενώ κάποιοι που είχαν συμπτώματα ίσως να νόμιζαν ότι περνούσαν μια απλή γρίπη.

Για να βρίσκεσαι σ’ αυτό το άρθρο μάλλον έχεις κι εσύ την απορία μήπως κόλλησες COVID-19 και δεν το κατάλαβες. Εμείς βρήκαμε ποια είναι τα συμπτώματα που φανερώνουν ότι πέρασες κορωνοϊό για να το μάθεις έστω και εκ των υστέρων!

Δες τα συμπτώματα που δείχνουν ότι πέρασες κορωνοϊό και δεν το κατάλαβες:

1
Βαρύ κρυολόγημα

Freepik.com

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να παρουσιάσεις κρυολόγημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά αν αρρώστησες στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020, υπάρχει πιθανότητα να ήταν στην πραγματικότητα COVID-19.

Σίγουρα θα διερωτάσαι πώς μπορείς να το καταλάβεις αυτό;! Η διαφορά είναι πως ο COVID-19 μπορεί να σου προκαλέσει συμπτώματα για 2 εβδομάδες ή περισσότερο, ενώ το κοινό κρυολόγημα συνήθως διαρκεί μόνο λίγες ημέρες. Ο COVID-19 συνήθως συνοδεύεται από αναπνευστικά συμπτώματα.

2
Δύσπνοια

Freepik.com

Η δύσπνοια δεν είναι συνήθως σύμπτωμα κοινού κρυολογήματος ή γρίπης, αλλά χαρακτηριστικό του κορωνοϊού.

Θυμίζει συχνά τη δύσπνοια που εμφανίζεται στις κρίσεις πανικού, αλλά φυσικά διαρκεί πολύ περισσότερο και συνοδεύεται κι από άλλα συμπτώματα.

3
Επίμονος βήχας

Freepik.com

Εάν είχες ξηρό βήχα που χρειάστηκε χρόνο για να φύγει, πολύ πιθανόν να είχες κορονοϊό και να μην το κατάλαβες!

Υ.Γ Αν κάποιος έχει κορωνοϊό, τότε ο βήχας συνήθως αρχίζει ήπια, αλλά χειροτερεύει τις επόμενες 5-7 ημέρες και μπορεί να κρατήσει ακόμη περισσότερο.

4
Κόκκινα, υγρά μάτια

Freepik.com

Σίγουρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα άκουσες και εσύ τους ειδικούς να συμβουλεύουν να πλένεις συχνά τα χέρια σου και να αποφεύγεις να αγγίζεις το πρόσωπό σου.

Ο κύριος λόγος είναι διότι ο κορωνοϊός μπορεί να επηρεάσει τα μάτια, αν λοιπόν παρουσιάσες επιπεφυκίτιδα (κόκκινα ή ροζ μάτια), δακρύρροια ή θολή όραση, μπορεί αυτό να προκλήθηκε από τον κορωνοϊό.

5
Πόνος στο στήθος

Credihealth

Ο κορωνοϊός μπορεί να επηρεάσει και την καρδιά. Αν ένιωθες να χτυπάει γρήγορα η καρδιά σου ή να είχες σφίξιμο στο στήθος μπορεί να είχες τον ιό.

Τέτοια συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται μέχρι και 2 εβδομάδες αργότερα σε ήπιες περιπτώσεις ή για 6 εβδομάδες σε πιο σοβαρές.

6
Αίσθημα κόπωσης

Freepik.com

Αν είχες αδικαιολόγητη κόπωση που δεν βελτιωνόταν με έναν καλό ύπνο, θα μπορούσε να είναι σημάδι κορωνοϊού.

Το αίσθημα αυτό μπορεί να επανέλθει σε μέρες ή μερικές φορές εβδομάδες αργότερα, ανάλογα με τον οργανισμό.

7
Απώλεια όσφρησης ή γεύσης

Freepik.com

Αν σου φάνηκε ποτέ ότι τα φαγητά και τα ποτά είχαν διαφορετική γεύση από το συνηθισμένο ή αν δεν είχαν καθόλου γεύση ή μυρωδιά για μερικές εβδομάδες, ίσως μολύνθηκες από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με μελέτες, το 80% των ανθρώπων που είναι θετικοί εμφανίζουν αυτό το πρόβλημα που ίσως οι αισθήσεις να μην επανέλθουν για καιρό.

8
Τεστ αντισωμάτων

Freepik.com

Οι άνθρωποι που νόσησαν εμφανίζουν συνήθως υψηλούς τίτλους αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού. Βέβαια, ο χρόνος παρουσίας τους στο σώμα διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Επίσης αν κάνεις το test μπορεί να βρεθούν αντισώματα στο σώμα σου και λόγω του εμβολίου, ειδικά αν έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό σου κύκλο (3 δόσεις).

Τελικά λες να πέρασες κι εσύ κορωνοϊό και δεν το κατάλαβες;! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending