fbpx

Ανακοίνωση – βόμβα: Ο Mark σκέφτεται να κλείσει το Facebook & το Instagram στην Ευρώπη!

Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής της Meta, φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη… κι αν τα νέα αυτά γίνουν πραγματικότητα τι θα απογίνουμε;!

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι αν η Meta δεν καταφέρει να επεξεργαστεί δεδομένα Ευρωπαίων σε διακομιστές των ΗΠΑ, τότε οι δύο αγαπημένες μας πλατφόρμες κινδυνεύουν να κλείσουν οριστικά. ΣΟΚ!

Δες πιο κάτω τι ανακοίνωσε ο Mark:

newsy-today.com

Εάν η Meta δεν έχει την επιλογή να μεταφέρει, να αποθηκεύει και να επεξεργάζεται δεδομένα από τους Ευρωπαίους χρήστες της σε διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ, το Facebook και το Instagram ενδέχεται να κλείσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, προειδοποιεί ο Mark.

Μέχρι τώρα, η Meta χρησιμοποιούσε το διατλαντικό πλαίσιο μεταφοράς δεδομένων που ονομάζεται ασπίδα προστασίας προσωπικών δεδομένων ως νομική βάση για την πραγματοποίηση της διαβίβασης δεδομένων.

Ωστόσο, το βασικό ζήτημα για τη Meta είναι οι διατλαντικές μεταφορές δεδομένων, που ρυθμίζονται μέσω της λεγόμενης ασπίδας προστασίας και άλλων μοντέλων που χρησιμοποιεί η Meta για την αποθήκευση δεδομένων από Ευρωπαίους χρήστες σε αμερικανικούς διακομιστές.

Η Meta προειδοποιεί ότι εάν δεν υιοθετηθεί ένα νέο πλαίσιο που θα επιτρέπει στην εταιρεία να χρησιμοποιεί τα τρέχοντα πρότυπα συμφωνιών η εταιρεία θα αναγκαστεί να κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φυσικά, δεν περιμέναμε καθόλου αυτήν την εξέλιξη. Σίγουρα αν γίνει κάτι τέτοιο βλέπουμε πολλούς με μια ταξιδιωτική βαλίτσα στο χέρι να μετακομίζουν σε χώρες εκτός Ε.Ε! Αν πάλι δεν είσαι τόσο τολμηρός/ή, μάλλον κάποια άλλη εφαρμογή, ξεχασμένη εδώ και καιρό, θα “πάρει” τα πάνω της (όπως για παράδειγμα το MSN ή το ooVoo)! Βρε λες;!

Γράψε μας σε σχόλιο τι θα κάνεις σε περίπτωση που κλείσει το Facebook & το Instagram!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending