fbpx

Αυτός είναι ο Κύπριος διδακτορικός φοιτητής που έλαβε υποτροφία από τη Meta (Facebook)!

Ο Ιάκωβος Κολοκάσης είναι άλλος ένας Κύπριος που αποδεικνύει ότι η Κύπρος μας βγάζει λαμπρά μυαλά που με μελέτη και σκληρή δουλειά καταφέρνουν να διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Ο Κύπριος διδακτορικός φοιτητής, από τη Λευκωσία, έλαβε την πολύ σημαντική και εξαιρετικά ανταγωνιστική υποτροφία από τη Meta (Facebook) για το 2022!

Η υποτροφία της Meta χορηγείται σε ελάχιστους φοιτητές κάθε χρόνο, ανά το παγκόσμιο. Στόχος η επιβράβευση υποψηφίων διδάκτορων που διεξάγουν έρευνα σε αναδυόμενα θέματα στην επιστήμη και τη μηχανική υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων AI συστημάτων, blockchain και cryptoeconomics, human-computer interaction, γλώσσες προγραμματισμού και τις τεχνολογίες του μέλλοντος AR/VR.

research.facebook.com

Φέτος, η εταιρεία δέχτηκε πάνω από 2.300 αιτήσεις διδακτορικών φοιτητών από περισσότερα από 100 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Από αυτές εγκρίθηκαν μόνο 37, με τη συντριπτική πλειοψηφία των επιτυχόντων να προέρχονται από κορυφαία Αμερικανικά Πανεπιστήμια, όπως το Harvard και το Stanford, ενώ μόνο 4 φοιτητές προέρχονται από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Ένας εξ αυτών, λοιπόν, είναι και ο Ιάκωβος Κολοκάσης, διδακτορικός φοιτητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, από το οποίο απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό. Ενώ, όπως αναφέρει, θα συνεχίσει το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με τη Meta να του εξασφαλίζει μια σημαντική χρηματοδότηση για τα επόμενα δύο χρόνια (Σεπτέμβρης 2022-2024).

Η έρευνα του Ιάκωβου επικεντρώνεται σε θέματα που βρίσκονται στην τομή των δυναμικών γλωσσών προγραμματισμού, της διαχείρισης μνήμης και των συστημάτων επεξεργασίας μεγάλων δεδομένων. Ως υπότροφος της Meta, λοιπόν, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ετήσιο Meta PhD Fellowship Summit και να παρουσιάσει τη δική του έρευνα, ανακαλύπτοντας περισσότερα και δημιουργώντας διασυνδέσεις με ερευνητές της Meta και άλλους υπότροφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης παίρνει τη σημαντική αυτή υποτροφία, αφού το 2019 δόθηκε και στον διδακτορικό φοιτητή Αναστάσιο Παπαγιάννη (του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών), ο οποίος μάλιστα εργάστηκε για ένα χρόνο στα γραφεία της Facebook στο Λονδίνο!

Να πούμε κι εμείς με τη σειρά μας συγχαρητήρια στον Ιάκωβο και εις ανώτερα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending