fbpx

Eurovision news: Η Φουρέιρα εξακολουθεί να «καίει» την Ευρώπη με το “Fuego” 4 χρόνια μετά!

Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε που η Ελένη Φουρέιρα «έβαλε φωτιά» στην σκήνη της Eurovision με το “Fuego” και έγραψε ιστορία, αλλά για τους Eurofans, όπως όλα δείχνουν, είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Οι Ευρωπαίοι, λοιπόν, εξακολουθούν να «καίγονται» από τη φωτιά που άναψε η Φουρέιρα τότε και χορεύουν μέχρι σήμερα στους ρυθμούς του “Fuego”.

Την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022, το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube δημοσίευσε ένα βίντεο με τα 20 most watched Eurovision videos στην ιστορία του διαγωνισμού (συμπεριλαμβανομένων και των φετινών συμμετοχών, όπως διαμορφώθηκαν μέχρι στιγμής).

Και μάντεψε… Ένα από αυτά είναι το act της Ελένης στον τελικό του 2018! Στο βίντεο υπάρχουν τραγούδια που συμμετείχαν στον διαγωνισμό πολύ πιο πριν, όπως για παράδειγμα το νικητήριο τραγούδι του 2009 “Fairytale”, ωστόσο τα πλείστα από αυτά (αν όχι όλα) είχαν κερδίσει!

Δες το βίντεο, τη θέση του “Fuego” και τη φετινή «Φουρέιρα» που στέλνει η Ισπανία:

Η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα βρέθηκε στο νούμερο 15 και όπως θα δεις και στο βίντεο χαρακτηρίστηκε ως “Chart Breaker”, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι άφησε πίσω της το νικητήριο τραγούδι της Netta “Toy”, όπως επίσης και το “Euphoria” που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2012!

Αν παρακολουθήσεις το βίντεο μέχρι το τέλος θα δεις ότι μόνο 2 βίντεο έχουν χαρακτηριστεί ως “Chart Breakers”. Το δικό μας “Fuego” και το νούμερο 5 (δες το στο 12:16), όπου βλέπουμε μια φετινή συμμετοχή και συγκεκριμένα αυτήν της Ισπανίας. Κι εμείς σου λέμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο… Γιατί;

1
Η «Φουρέιρα» της Ισπανίας στον φετινό διαγωνισμό

Πιθανότατα να έχεις ήδη δει/ακούσει το τραγούδι της Ισπανίας, καθώς μέχρι στιγμής θεωρείται το φετινό φαβορί. Η εμφάνιση της Channel στον εθνικό διαγωνισμό της Ισπανίας κατάφερε να κερδίσει τους Ισπανούς, οι οποίοι αποφάσισαν ότι αυτή θα είναι η φετινή τους εκπρόσωπος, με το τραγούδι “SloMo”!

Η Channel, λοιπόν, έκανε μια εμφάνιση που θύμισε πολύ την Ελένη Φουρέιρα, καθώς εμφανίστηκε με ολόσωμη φόρμα και σχεδόν ίδιο χτένισμα. Κι όσο για το performance… Αυτό κι αν μας θύμισε τη δικιά μας «βασίλισσα».

Πάντως αν λάβουμε υπόψιν ότι η Ελένη Φουρέιρα απέκτησε φανατικό κοινό στην Ισπανία, σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο που η φετινή τους συμμετοχή είναι μια «πιστή αντιγραφή» του “Fuego” (πράγμα που καταλαβαίνεις από τα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα του live act πιο πάνω)!

2
Ραντεβού στο Τορίνο

eurovision.tv

Μετά τη νίκη των “Måneskin” με το τραγούδι “Zitti E Buoni”, ο διαγωνισμός της Eurovision 2022 θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Τορίνο, με σλόγκαν: “The sound of beauty” και συνολικά θα λάβουν μέρος 41 χώρες, μεταξύ αυτών φυσικά η Κύπρος και η Ελλάδα!

Όπως κάθε χρόνο ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, ξεκινώντας με τους δύο ημιτελικούς που θα προηγηθούν του μεγάλου τελικού. Πιο συγκεκριμένα τον 1ο ημιτελικό θα τον δούμε την Τρίτη 10 Μαΐου, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα, η οποία θα εμφανιστεί 18η – δηλαδή τελευταία!

Την Πέμπτη 12 Μαΐου θα δούμε τον 2ο ημιτελικό, ο οποίος θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμάς, καθώς θα διαγωνιστεί η Κύπρος και μάλιστα νωρίς – νωρίς, αφού θα εμφανιστεί 3η στη σειρά.

Το φετινό ταξίδι της Eurovision θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 14 Μαΐου, με τον μεγάλο τελικό και την ανάδειξη του νικητή!

Ανυπομονείς κι εσύ για τον διαγωνισμό της Eurovision 2022;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending