fbpx

Ναι ρε γ@μ@το… Όσοι βρίζουν είναι οι καλύτεροι φίλοι στον κόσμο (αποδεδειγμένα)!

Ήθελα να ‘ξερα ποιος δεν βρίζει όταν του συμβεί κάτι άσχημο; Αν ανήκεις στην ομάδα με τους απειροελάχιστους -και είδος προς εξαφάνιση- ανθρώπους, τότε αυτό το άθρο θα σε κάνει να δεις το βρισίδι με άλλο μάτι!

Προσωπικά, δεν είναι ότι στις 3 κουβέντες που θα πω, οι 2 θα έχουν βρισιά μέσα, αλλά άνθρωπος είμαι κι εγώ και σε κάποιες περιπτώσεις θα πω τις «απαγορευμένες» μου λεξούλες. Δυστυχώς ή ευτυχώς, πολλές φορές βρίζουμε χωρίς καν να το θέλουμε (είναι αυτό που λέμε μας βγαίνει αυθόρμητα) ακόμη και τους φίλους μας.

Ωστόσο, οι φίλοι μας δεν θα έπρεπε να έχουν παράπονο, γιατί σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από κορυφαίους ειδικούς πανεπιστημίων παγκοσμίως, όσοι βρίζουν είναι οι καλύτεροι φίλοι στον κόσμο. Τώρα δεν σου λέμε να ρίχνεις τα μπινελίκια σου 24/7, αλλά όταν το κάνεις ρε παιδί μου μην νιώθεις και τοοόσες τύψεις!

Δες ακριβώς τι λέει η έρευνα πιο κάτω:

Σου κάνουμε δωράκι κι αυτό το σχετικό τραγουδάκι! 😉 Η συγκεκριμένη έρευνα, λοιπόν, εξέτασε τους λόγους για τους οποίους μιλάμε άσχημα, αλλά και πού οφείλεται αυτό. Έτσι έλαβε υπόψη τους νευρολογικούς, τους ψυχολογικούς και τους κοινωνικοπολιτικούς λόγους που οδηγούν τους ανθρώπους σ’ αυτήν τη συνήθεια…

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως, όχι μόνο δεν συνεπάγεται με μειωμένες αντιληπτικές ικανότητες ή ότι αυτά τα άτομα είναι χαζά ή δεν χρησιμοποιούν σωστό λεξιλόγιο, αλλά αντιθέτα, είναι ιδιαίτερα εύστροφα και αποτελούν τους καλύτερους φίλους!

tenor.com

Επίσης, η έρευνα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, παρόλο που οι βρισιές θεωρούνται ταμπού και όσοι τις χρησιμοποιούν γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό, αυτό δεν τους αποθαρρύνει από το να συνεχίσουν να το κάνουν.

Ίσα – ίσα, τις συμπεριλαμβάνουν στο λεξιλόγιό τους επειδή θεωρούν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα οτιδήποτε τους συμβαίνει εκείνη τη στιγμή!

Πέραν από τα πιο πάνω, οι βρισιές προσφέρουν χαλάρωση, διότι καταπολεμούν το άγχος, καθώς τα νεύρα και η ένταση εξαφανίζνονται αμέσως, όταν εκφραζόμαστε.

tenor.com

Με έξερεση, λοιπόν, τα άτομα που βρίζουν καθημερινώς -χωρίς λόγο και αιτία- η αθυροστομία είναι πράγματι δείγμα εξυπνάδας και ειλικρίνειας!

Τέλος, οι ερευνητές τονίζουν πως όσοι χρησιμοποιούν «κακές λέξεις», πέραν από έξυπνοι και ειλικρινείς, είναι επίσης αυθεντικοί και αξιόπιστοι, αναφέροντας το παράδειγμα των εγκληματικών υποθέσεων, όπου έχει παρατηρηθεί ότι οι αθώοι βρίζουν περισσότερο από τους ένοχους, οι οποίοι ψεύδονται!

Εσύ βρίζεις ρε μ@λ@κ@ ή είσαι τίποτα τριτοτέταρτος; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending