fbpx

Valentine’s roadtrip: 5+1 προορισμοί στην Κύπρο που αξίζει να ανακαλύψεις με το ταίρι σου!

Η μέρα των ερωτευμένων είναι -ίσως- η κατάλληλη ευκαιρία για να πάρεις το ταίρι σου και να κάνετε ένα μικρό (ή μεγάλο) roadtrip στην Κύπρο!

Ειδικά αν είστε από αυτούς που τρελένονται να ανακαλύπτουν νέα μέρη και θέλετε να χτίσετε όσο πιο πολλές αναμνήσεις μαζί, τότε μην χάσετε την ευκαιρία για ένα μίνι ρομαντικό “ταξιδάκι” με το αυτοκίνητο!

Για να σε βγάλουμε, λοιπόν, από τον κόπο να κάτσεις να σκεφτείς πού δεν έχετε πάει, πού θα θέλατε να πάτε, πού αξίζει να πάτε κλπ… Πιο κάτω σου μαζέψαμε 6 προορισμούς, που σίγουρα αξίζει να ανακαλύψετε μαζί.

Δες πιο κάτω προορισμούς στην Κύπρο για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου:

1
Όμοδος, Επαρχία Λεμεσού

checkincyprus.com

Το Όμοδος βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού και είναι από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου. Μπορείς να γνωρίσεις την παράδοση του χωριού, κάνοντας απλά μια βόλτα στην κεντρική πλατεία.

Επίσης φημίζεται για την παραγωγή κρασιού και έτσι αν σου είσαι λάτρης του θα πρέπει να επισκεφθείς οπωσδήποτε τα οινοποιία του χωριού. Εννοείται πως πέραν από καλό ποτό, μπορείς να απολαύσεις και καλό φαγητό σε κάποιο ταβερνάκι… Εξάλλου ο έρωτας περνά από το στομάχι!

2
Άλωνα, Επαρχία Λευκωσίας 

biodiversitycyprus.blogspot.com

Στη βόρεια πλευρά του Τροόδους, ανάμεσα στις κορυφές Μαδαρής και Παπούτσας, σε υψόμετρο 1200 μέτρων βρίσκεται κτισμένο το χωριό Άλωνα, το οποίο είναι γεμάτο από πράσινο!

Το χαρακτηρίζουν τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια των παλιών γειτονιών και τα πλακόστρωτα από πέτρα ανηφορικά δρομάκια, ενώ στο χωριό υπάρχει ένα μπακάλικο, μία πισίνα με εστιατόριο και ένα καφέ-εστιατόριο για καφεδάκι και κουβεντούλα με τους ντόπιους.

Αν σου αρέσει να εξερευνάς μονοπάτια της φύσης, τότε θα λατρέψεις το μονοπάτι μελέτης της φύσης «Πέτρος Βανέζης» που περνά κάτω από τις φουντουκιές και δέχεται εκατοντάδες λάτρεις της φύσης ολόχρονα. Φυσικά μπορείς να κάνεις και να δεις πολλά άλλα πράγματα, όπως επίσης και να αγοράσεις παραδοσιακά αλλαντικά!

3
Αγρός, Επαρχία Λεμεσού

checkincyprus.com

Μια επίσκεψη στο χωριό, αξίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ωστόσο μια πολύ καλή επιλογή για μια ρομαντική βόλτα, από την οποία δεν \πρέπει να παραλείψεις την επίσκεψη στις δύο εκκλησίες του χωριού.

Αν σου αρέσουν οι βόλτες στη φύση, στο χωριό υπάρχουν τρία μονοπάτια μελέτης της φύσης. Ένα που ξεκινά από το χωριό και φτάνει στα Λαγουδερά, ένα που εκτείνεται από τον Αγρό μέχρι τη Μαδαρή κι ένα τρίτο από τον Αγρό στον Κάτω Μύλο. Επίσης στον Αγρό υπάρχουν και δύο παλιές βρύσες.

Φημίζεται για την παραγωγή του σε πολλά προϊόντα, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις κατά την επίσκεψή σου, αλλά και να προμηθευτείς, όπως για παράδειγμα ζιβανία, αλλαντικά, γλυκά του κουταλιού και προϊόντα φτιαγμένα από τριαντάφυλλο!

4
Φικάρδου, Επαρχία Λευκωσίας 

philenews.com

Το χωριό Φικάρδου είναι ένα από τα πλέον παραδοσιακά μικρά χωριά της Κύπρου. Είναι κτισμένο στη νοτιοανατολική πλαγιά του Τροόδους, 40 περίπου χιλιόμετρο νοτιοδυτικά της Λευκωσίας και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένα χωριό – μουσείο!

Στο χωριό δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα, γι’ αυτό και θα πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο λίγο πιο έξω… Ο λόγος; Αποτελείται μόνο από πανέμορφα λιθόστρωτα δρομάκια, των οποίων το πλάτος τους δεν επιτρέπει τη διέλευση αυτοκινήτου.

Τέλος, αν δεν το γνώριζες ήδη, τότε μάθε πως είναι το χωριό στο οποίο γυρίστηκε η «Αίγια Φούξια», γι’ αυτό θα έχεις την ευκαρία να δεις από κοντά τον καφενέ της Λαμπιόνας, την εκκλησία του Παπασκούλουκου, το μπακάλικο του Μιχαήλη και φυσικά όλα τα σπίτια που έπαιζαν οι πρωταγωνιστές!

5
Πωμός, Επαρχία Πάφου

checkincyprus.com

Εκείνο που χαρακτηρίζει τον Πωμό είναι η άγρια ομορφιά του και αποτελεί την καλύτερη επιλογή αν είσαι μπερδεμένος και δεν ξέρεις αν προτιμάς να πας σε κάπιο παραλιακό μέρος ή στο βουνό, καθώς συνδυάζει και τα δύο!

Γι’ αυτό να πας στην παραλία του Πωμού, η οποία έχει αρκετό πλάτος και αποτελείται από χοντρόκοκκη άμμο, ανακατωμένη με λίγα πολύχρωμα βοτσαλάκια. Το βουνό πέφτει σχεδόν κάθετα στη θάλασσα, ενώ οι απότομες πλαγιές είναι σκεπασμένες με πεύκα και οπωροφόρα δέντρα!

6
Καλοπαναγιώτης, Επαρχία Λευκωσίας 

checkincyprus.com

Ο Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους, στην Κοιλάδα της Μαραθάσας και απέχει 70 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία, ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη, γι’ αυτό άλλωστε και αποτελεί πάντα σταθερή αξία στις εξορμήσεις μας!

Στο χωριό μπορείς να δεις αρκετά αξιοθέατα, όπως την Ενετική γέφυρα και τον νερόμυλο του Κύκκου, ενώ το χωριό διαθέτει επίσης ιαματικές πηγές που βρίσκονται κοντά στις όχθες του Σέτραχου ποταμού, δίπλα στο ενετικό γεφύρι. Επίσης σου προσφέρει την ευκαρία για ένα σαφάρι που διαρκεί 3 ολόκληρες ώρες!

Τέλος, μπορείς να περπατήσεις στο μονοπάτι της φύσης του χωριού, να απολαύσεις spa σε ένα ξενοδοχείο του (ότι πρέπει δηλαδή για Valentine’s), να επισκεφθείς την εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Λαμπαδιστή, να φας και να πιεις όσο θες, αλλά και να απολαύσεις μια εναέρια βόλτα με το ασανσέρ – “τελεφερίκ”.

Εσύ πού θα πας το φετινό Valentine’s;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending