fbpx

Καμιά μόνη: Ένα τραγούδι «γροθιά στο στομάχι» για τη βία και τις γυναικοκτονίες!

Αν και ζούμε στον 21ο αιώνα η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων εξακολουθεί να υπάρχει και δυστυχώς ζούμε ακόμη σε μια κοινωνία που οι γυναίκες θεωρούνται κατώτερες των αντρών!

Δυστυχώς, καθημερινά ακούμε ότι τα περιστατικά κακοποίησης αυξάνονται αντί να μειώνονται, ενώ πέραν από τις κακοποιήσεις, στο φως της δημοσιότητας έρχονται και γυναικοκτονίες!

Με αφορμή όλα αυτά, ένα νέο τραγούδι ήρθε να δώσει δύναμη σε όλες εκείνες τις γυναίκες που έπεσαν θύματα, που πολλοί δεν τις πίστεψαν, που δεν τους έδωσαν βοήθεια… Σε όλες εκείνες τις γυναίκες που η πρώτη ερώτηση που τους έκαναν μετά την κακοποίηση ήταν «τι φορούσες», «τι γύρευες εκεί», «γιατί περπατούσες μόνη στον δρόμο το βράδυ»;

Άκουσε πιο κάτω το τραγούδι «Καμία μόνη, καμία λιγότερη»:

To τραγούδι, που ουσιαστικά αποτελεί μια ρυθμική αφήγηση για το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο που ζούμε, είναι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες, που είτε κακοποιήθηκαν, είτε δολοφονήθηκαν από άντρες. Σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκι και στίχους της Νατάσας – Φαίης Κοσμίδου.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η ίδια στη δημοσίευσή της στο Facebook: «Καμία μόνη, καμία λιγότερη… Τραγουδάμε για τη Μαρίνα, για την Ανώνυμη, για τη Σοφία, για τη Φρόσω, για την Ελένη, για την Ερατώ. Για κάθε Ανώνυμη, για τη Σούζαν και για τη Βάσω.

Για την Άννυ που ήταν 4 χρόνων… Για τη Φαχίμα, για τη Μαρία και για την Καρολάιν. Για τη Ντιάνα, για τη Ραμπίγια, για την Κλειώ και για κάθε Ανώνυμη. Για τη Γαρυφαλλιά, για την Κριστίνα, για τη Μυρτώ που ήταν 3 χρόνων, για την ανώνυμη που ήταν 86 χρονών και για όλες τις αδερφές μας που ποτέ δεν μάθαμε…

Τραγουδάμε για τη Γεωργία. Πιο δυνατά από ποτέ: Εγώ, αδερφή μου σε πιστεύω! Τραγουδάμε σε κάθε πλάσμα: Αν χρειαστείς βοήθεια, έλα σε εμένα. Ας βάλουμε φωτιά στο κατάλευκο, παγωμένο τοπίο αυτού του κόσμου. Φωτιά αγάπης, αλληλεγγύης, αγώνα.»

Ας μπει επιτέλους μια τελεία στη βία και στην κακοποίηση γυναικών!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending