fbpx

Σε αφήνει στο «διαβάστηκε»; Δες πώς να αντιδράσεις χωρίς… να σε πιάσει υστερία!

Αχχ αυτό το «διαβάστηκε»… Πόσους από εμάς έχει βασανίσει! Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα (αν όχι το πιο ενοχλητικό) που μπορούν να σου συμβούν όταν παίζει κάτι με κάποιον/α ή γενικά αν μιλάτε/βγαίνετε!

Ωστόσο, θα κάνω για λίγο τον «συνήγορο του διαβόλου» και θα πω ότι, αν αυτό συμβεί 1-2 φορές, τότε μπορεί όντως να έτυχε κάτι και να μην μπορούσε να απαντήσει. Όταν, όμως, συμβαίνει συνέχεια, τότε δεν μιλάμε για ένα τυχαίο γεγονός, αλλά… για κανονικό γράψιμο #sorry!

Επειδή, λοιπόν, είναι λίγο δύσκολο να χειριστείς την όλη κατάσταση χωρίς να σε πιάσει η υστερία, πιο κάτω σου προτείνουμε μερικούς τρόπους να αντιδράσεις χωρίς να χάσεις τη ψυχραιμία σου (και να του/της το δείξεις).

Δες πιο κάτω πώς να αντιδράσεις όταν σ’ αφήνει στο… «διαβάστηκε»:

1
Δώσε λίγο χρόνο

Αρχικά θα πρέπει να αφήσεις ένα λογικό χρονικό διάστημα να περάσει πριν αρχίσεις τις ικασίες ότι σε «γράφει». Κι αν όντως είχε κάποια υποχρέωση ή κάποιον σοβαρό λόγο για να μην απαντήσει σύντομα;

Σίγουρα δεν είναι και το πιο σωστό, αλλά μπορεί να παίζει κάποιο προσωπικό θέμα, το οποίο δε θέλει να μοιραστεί μαζί σου και με αυτόν τον τρόπο να σε απέφευγε τη δεδομένη στιγμή… Καλύτερα να το ψάξεις λιγάκι!

2
Μήπως έτσι είναι το στυλ του/της;

Freepik.com

Οι περισσότεροι πλέον είναι με το κινητό στο χέρι 24/7, όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μ’ αυτό το «μαραφέτι» και προτιμούν τη face-to-face επικοινωνία… Άραγε σου έχει περάσει καθόλου από το μυαλό ότι τα μηνύματα μπορεί να μην είναι το φόρτε του/της;

Επομένως, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαπιστώσεις αν πρόκειται όντως για τέτοιο άτομο και ότι δεν τρέχει κάτι άλλο. Και φυσικά να αποφασίσεις αν η σχέση σας έχει μέλλον ακόμη και έτσι ή αν δεν σε ικανοποιεί τέτοια «συμπεριφορά»!

3
Άσε το κινητό στην άκρη

Freepik.com

Επειδή το πιο πιθανόν είναι ότι θα θες να στείλεις και δεύτερο και τρίτο μήνυμα προκειμένου να σου απαντήσει το συντομότερο καλύτερα να αφήσεις για λίγο το κινητό μακριά από τα χέρια σου!

Στο κάτω-κάτω δεν είσαι ούτε απελπισμένος/η, ούτε και υστερικός/ή… Σιγά μην κάτσεις να παρακαλάς για να σου απαντήσει ένα μήνυμα. Αν αδιαφορεί μια φορά, τότε εσύ θα αδιαφορήσεις δέκα κι αν δεν κάνει κάποια προσπάθεια για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, τότε… «χαιρετίσματα πες του/της και να ‘ναι καλά»! ?

4
Πάρε τη βοήθεια του κοινού

Freepik.com

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι το «κοινό» είναι οι φίλοι σου. Και όχι δεν εννοώ να κάνεις δημοσκόπηση στο Instagram, γράφοντας: «Του/της έστειλα και δεν απάντησε – αλλά το είδε! Με γράφει; Ναι/Όχι;», αλλά να μιλήσεις με ένα πραγματικό φίλο!

Μια τρίτη γνώμη πάντα μπορεί να ρίξει λίγο φως στο τούνελ. Εφόσον έχετε έστω έναν κοινό γνωστό, που είναι άτομο εμπιστοσύνης και γνωρίζει καλά τον άλλον, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ρωτήσεις… Από τη στιγμή που κάτι υπάρχει μεταξύ σας, έχεις κάθε δικαίωμα να αναρωτιέσαι και να θέλεις να μάθεις τουλάχιστον αν είναι καλά!

5
Μάθε το γιατί

Freepik.com

«Τι φάση;!» που λέει και η Ζεν… Είναι πολύ λογικό αν του/της στέλνεις και σε γράφει κατ’ επανάληψη να έχεις αγανακτήσει με τόσα αναπάντητα μηνύματά, οπόταν κάποια στιγμή πρέπει να ζητήσεις εξηγήσεις!

Εξάλλου, όλο και κάποιον λόγο θα έχει που το κάνει αυτό. Συζητήστε το, λοιπόν, όσο είναι νωρίς και σώζεται αυτό που πάει να δημιουργηθεί, αλλιώς σε βλέπω να ξενερώνεις φουλ (και με το δίκιο σου)!

6
Μία σου και μία μου

Freepik.com

Δεν απαντάς, δεν απαντώ ούτε εγώ! Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να χειριστείς τέτοιες καταστάσεις και να καταλάβεις πώς το βλέπει ο άλλος… Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που στην Κύπρο λέμε «ό,τι σου κάμνουν κάμνε τζιαι κατζία μεν κρατάς»!

Συμπεριφέρσου όπως ακριβώς σου συμπεριφέρεται για να δεις πώς θα αντιδράσει στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει εσένα τόσο καιρό. Αν παραξενευτεί με το δικό σου «διαβάστηκε» ή σου πει «γιατί έκανες τόσες ώρες να απαντήσεις», τότε σημαίνει πως με συζήτηση κάτι μπορεί να γίνει. Αν πάλι ΔΕΝ… τότε καλύτερα προχώρα στον/στην επόμενο/η!

Εσύ πώς αντιδράς όταν σε αφήνει στο «διαβάστηκε»;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending