fbpx

Μιλήσαμε με τη Σοφία από το «Κάμπινγκ» και μας είπε γιατί αγαπά τον ρόλο της στη σειρά!

Η Μαργαρίτα Ζαχαρίου είναι από τις πιο πετυχημένες Κύπριες ηθοποιούς, αφού εδώ και χρόνια σημειώνει μια εντυπωσιακή πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση!

Τον τελευταίο καιρό την απολαμβάνουμε στην αγαπημένη σειρά «Κάμπινγκ», σε έναν ιδιαίτερο ρόλο… αυτόν της Σοφίας! Αν και το ταλέντο της ήταν γνωστό πριν την επιτυχία της σειράς, πλέον έχει κερδίσει ακόμη περισσότερο το κυπριακό κοινό!

Εμείς, μιλήσαμε μαζί της και μεταξύ άλλων μας είπε πότε και πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, τι επάγγελμα θα ήθελε να κάνει αν δεν ήταν ηθοποιός και φυσικά για τον ρόλο της Σοφίας στο «Κάμπινγκ»!

Δες όσα μας είπε η Μαργαρίτα… ή αλλιώς η Σοφία του «Κάμπινγκ»:

– Γεια σου Μαργαρίτα! Αρχικά θα θέλαμε να μας πεις ποτέ και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;
elemesos.com

Από πολύ μικρή έβλεπα θέατρο και ταινίες και χανόμουν μέσα σ’ αυτό τον «μαγικό» κόσμο.

Δεν είχα συνειδητοποιήσει, όμως, ότι αυτό ήταν που ήθελα να κάνω μέχρι που στα 16 μου, ο πατέρας μου με ρώτησε αν ήθελα να κάνω μαθήματα υποκριτικής με μια οικογενειακή μας φίλη, την Αλεξία Παπαλαζάρου… Από το πρώτο μάθημα κατάλαβα ότι βρήκα αυτό που έψαχνα!

– Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε περισσότερο στο συγκεκριμένο επάγγελμα;

Το ότι μπορείς να ζήσεις πολλές ζωές και να εκφραστείς με όποιον τρόπο θέλεις. Το ότι μπορείς να διηγηθείς ιστορίες… Ότι μπορείς να κάνεις κάποιον να γελάσει ή να συγκινηθεί, να προβληματιστεί, να αλλάξει γνώμη για κάτι, να ταρακουνηθεί, να ψάξει μέσα του, να ονειρευτεί…

Κι όλα αυτά να συμβαίνουν παράλληλα και σε ‘σένα, με κάθε έργο και κάθε ρόλο!

– Θυμάσαι την 1η σου τηλεοπτική και θεατρική δουλειά; Τι εμπειρίες/ αναμνήσεις κρατάς από την καθεμιά;
like.philenews.com

Η πρώτη μου θεατρική δουλειά ήταν όταν ήμουν στο 3ο έτος της σχολής με τον τότε δάσκαλο υποκριτικής μου, τον Γιάννη Μαργαρίτη. Κάναμε την τριλογία των «Ατρειδών» και πήγαμε περιοδεία στη Ρωσία και την Ουκρανία για τον απόδημο ελληνισμό… Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία!

Η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «Ουδέν πρόβλημα», της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Ήταν απλά ένα μικρό πέρασμα και το άγχος μου ήταν τεράστιο. Γρήγορα κατάλαβα πόσο διαφορετική δουλειά ήταν η τηλεόραση από το θέατρο και πόσο πιο γρήγορους ρυθμούς έχει!

– Έχεις συνεργαστεί με ανθρώπους που να αποτέλεσαν «σχολείο» στην καριέρα σου;

Έχω κάνει συνεργασίες που ένιωσα ότι έμαθα πολλά, αλλά «σχολείο» στη δουλειά μας πιστεύω ότι είναι και οι συνάδελφοι με τους οποίους συνεργάζεσαι. Τα ίδια τα έργα με τα οποία έρχεσαι σε επαφή κάθε φορά και φυσικά οι εμπειρίες που έχεις στη ζωή σου με τα χρόνια και τις μεταφέρεις στον «κόσμο» που χτίζεις για κάθε ρόλο!

– Σκέφτηκες ποτέ να παρατήσεις τον χώρο της υποκριτικής; Αν ναι, ποιο είναι το εναλλακτικό σου επάγγελμα;

Έχω περάσει περιόδους που το σκέφτηκα, παρόλο που δεν νομίζω ότι βαθιά μέσα μου θα ήθελα ποτέ να αφήσω τον χώρο του θεάτρου!

Ένα επάγγελμα που νιώθω ότι θα μπορούσα και θα ήθελα να κάνω και μετανιώνω που δεν το σπούδασα παράλληλα με την υποκριτική είναι αυτό της ψυχολόγου!

– Πάμε τώρα και στο Κάμπινγκ! Όταν πήρες για 1η φορά το σενάριο στα χέρια σου ποια ήταν τα συναισθήματά σου; Πώς σου φάνηκε ο ρόλος της Σοφίας;
YouTube.com

Αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για μια σειρά πολύ πρωτότυπη, με χιούμορ, δράση, δραματικά στοιχεία και ενδιαφέροντες πολυδιάστατους ρόλους!

Αγάπησα τη Σοφία για τη μαγκιά της, για το ότι δεν έδινε δικαιολογίες για το ποια ήταν, για το ότι… όταν αγαπά το κάνει βαθιά κι αληθινά κι όταν προστατεύει το κάνει με κίνδυνο της ζωής της! Όπως όλους τους ρόλους της σειράς δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή… Είναι ανθρώπινη, τρωτή!

– Η Σοφία είναι από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες του τηλεοπτικού κοινού… Πώς νιώθεις για την αγάπη που εισπράττεις εσύ προσωπικά, αλλά και η σειρά γενικότερα;

Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που ζούμε με τη σειρά. Είμαι ευγνώμων που συμμετέχω σε αυτή τη δουλειά και χαίρομαι την αγάπη και τον ενθουσιασμό του κοινού!

– Περίμενες ότι θα είχε τόση απήχηση, ειδικά στους νέους, βάσει του σεναρίου που είναι πραγματικά κάτι καινούριο και ιδιαίτερο για την κυπριακή τηλεόραση;
YouTube.com

Πιστέψαμε όλοι εξαρχής σ’ αυτήν τη σειρά, αλλά δεν νομίζω να είχε φανταστεί κανείς το μέγεθος της απήχησης που θα είχε…

Ακούς πλέον κόσμο να χρησιμοποιεί ατάκες των ρόλων στη ζωή του. Αυτό το βρίσκω συγκλονιστικό. Επίσης το ότι κέρδισε νέους που δεν έβλεπαν κυπριακή τηλεόραση είναι συγκινητικό!

– Η Μαργαρίτα έχει κοινά στοιχεία με τη Σοφία;

Θα έλεγα ότι το κοινό μας στοιχείο είναι κυρίως το ότι όταν αγαπώ είμαι κι εγώ πολύ προστατευτική!

– Αν δεν υποδυόσουν τη Σοφία… ποιον άλλο χαρακτήρα θα ήθελες να έχεις στο «Κάμπινγκ»;
YouTube.com

Πραγματικά θεωρώ ότι είναι τόσο καλό και ταιριαστό το cast που έκανε ο Φώτης και η ομάδα της παραγωγής που δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ή κάποιον άλλον σε διαφορετικούς ρόλους!

– Πώς περνάτε στα γυρίσματα; Έχεις έρθει πιο κοντά με κάποιο άτομο από την παραγωγή;

Είναι μέρα χαράς όποτε έχω γύρισμα… Είμαστε πολύ αγαπημένοι και υποστηρικτικοί ο ένας με τον άλλο. Έχουμε ένα group chat και όταν δούμε το επεισόδιο γράφουμε ποιος μας συγκίνησε περισσότερο ή μας έκανε να γελάσουμε!

Θαυμάζουμε ο ένας τη δουλειά του άλλου. Θεωρώ ότι έκανα καινούριες φιλίες, αλλά και με ανθρώπους που ήδη ήξερα δεθήκαμε ακόμα πιο πολύ!

– Υπάρχει κάποια στιγμή – κάτι ξεχωριστό, περίεργο ή αστείο που να συνέβη backstage και να το θυμάσαι πολύ έντονα;

Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι συγκεκριμένο, αλλά σίγουρα οι καιρικές συνθήκες, λόγω του χώρου μας έχουν δημιουργήσει συχνά διάφορα κωμικοτραγικά περιστατικά. Από πλημμυρισμένα τροχόσπιτα… μέχρι να βρισκόμαστε στα όρια της θερμοπληξίας!

– Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου όταν σε συναντά έξω στον δρόμο;
YouTube.com

Εννοείται με φωνάζουν Σοφία μικροί και μεγάλοι! Συνήθως θα χρησιμοποιήσουν κάποιο αστείο από τη σειρά και θα μου πουν με πόση ανυπομονησία περιμένουν κάθε βδομάδα το επεισόδιο. Είναι σχεδόν αδύνατον να πάω κάπου και να μην βρω φανατικούς του «Κάμπινγκ»!

– Αν και ξέρουμε ότι δεν μπορείς να μας πεις πολλά, τι να περιμένει το κοινό από τα επόμενα επεισόδια; Ο δικός σου ρόλος πώς θα εξελιχθεί;

Η αλήθεια ούτε εμείς ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία και οι ρόλοι μας! Είμαι σίγουρη, όμως, ότι ο Φώτης θα φτάσει την ιστορία και τους ρόλους στα άκρα!

– Τέλος, ποια συμβουλή θα έδινες στον νεανικό – φοιτητικό κόσμο της Κύπρου;
elemesos.com

Να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να αλλάξουν πορεία αν νιώθουν ότι τελικά αυτό δεν τους εκφράζει, να αγαπούν δυνατά, να γελούν ακόμα πιο δυνατά, να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο!

Ευχαριστούμε πολύ Μαργαρίτα για τον χρόνο που μας αφιέρωσες και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending