fbpx

5 Κύπριες που διαπρέπουν με το έργο τους στο εξωτερικό και μας κάνουν περήφανους!

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, βρήκαμε 5 Κύπριες γυναίκες, οι οποίες διαπρέπουν με το έργο τους στο εξωτερικό!

Οι συγκεκριμένες γυναίκες εργάζονται σε διάφορα επαγγέλματα και διακρίνονται για το ερευνητικό και ακαδημαϊκό τους έργο, το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητά τους!

5 Κύπριες, λοιπόν, που καταρρίπτουν κάθε μύθο και αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως η επιτυχία δεν έχει γένος αρσενικό, καθώς με τις επιτυχίες τους διέψευσαν τις στατιστικές που καταδεικνύουν «έλλειμμα» των γυναικών σε ηγετικές θέσεις! 

Δες 5 Κύπριες που διαπρέπουν με το έργο τους στο εξωτερικό και μας κάνουν περήφανους:

1
Κατερίνα Γαβριηλίδου

AlphaNews.Live

Η Κατερίνα Γαβριηλίδου είναι Πολιτική Επιστήμονας με σημαντικές διακρίσεις στο εξωτερικό! Σπούδασε Business Studies στο Lancaster University του Ηνωμένου Βασιλείου και έκανε μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Πολιτική στο London School of Economics.

Η Κατερίνα είναι η Πρόεδρος και Ιδρυτής του Οργανισμού The European Cyprus Society που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και συμμετοχή των Κυπρίων νέων στα κοινά και στα ευρωπαϊκά νεανικά δρώμενα.

Μια από τις πολλές διακρίσεις που έλαβε ήταν το 2016, όταν διακρίθηκε ως μία από τους 60 καλύτερους νεαρούς ηγέτες της Κοινοπολιτείας για τη συμβολή της στην ενδυνάμωση των νέων στην Κύπρο και διεθνώς. Το βραβείο Queen’s Young Leaders Award παρέλαβε από την ίδια τη Βασίλισσα Ελισάβετ!

2
Κασσάνδρα Σταύρου

checkincyprus.com

Η Κασσάνδρα Σταύρου ζει και εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία ως επικεφαλής της επιτυχημένης επιχείρησης Propercorn, με έδρα το Λονδίνο. Η Κασσάνδρα σπούδασε νομικά, έπειτα εργάστηκε σε ένα μεγάλο διαφημιστικό γραφείο, αλλά ανέκαθεν αγαπούσε τη μόδα, το design και γενικότερα τις τέχνες.

Και εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά στη ζωή της, αποφάσισε να παρατήσει τη δουλειά της και να κάνει εκείνο που πραγματικά θα γέμιζε τη ζωή της. Έτσι, το 2011 ίδρυσε την Propercorn, μια εταιρεία που παράγει και πουλάει το δημοφιλές σνακ, αλλά σε μια πιο υγιεινή εκδοχή.

Υ.Γ: Η Κασσάνδρα έγινε ακόμη πιο γνωστή στην Κύπρο με τη βράβευση της στα Βραβεία Madame Figaro «Γυναίκες της Χρονιάς 2016», στην κατηγορία «Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία».

3
Άντα Νικοδήμου

Instagram.com/@adanicodemou

Η Άντα Νικοδήμου θεωρείται μία από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες της αυστραλιανής τηλεόρασης, ενώ έχει προταθεί αρκετές φορές για τον τίτλο της κορυφαίας ηθοποιού.

Η Άντα Νικοδήμου γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1977, στη Λάρνακα και μεγάλωσε στο Σύδνεϋ. Συμμετέχει ενεργά στην τηλεόραση της Αυστραλίας τα τελευταία χρόνια, όπως στη σαπουνόπερα “Home And Away”, στο “Heartbreak High” και στο “Dancing With The Stars” το 2005, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση!

4
Χριστίνα Nicholson

Economy Today-Sigmalive

Η Χριστίνα Nicholson, τον Οκτώβριο του 2014, ξεκίνησε την εταιρεία Laidback Life Ltd µε πρώτο προϊόν το D-Tangle.

Οι χρήστες τοποθετούν τα ακουστικά (headphones) τους στο D-Tangle και µόλις πατήσουν το κουµπί τυλίγονται αυτόµατα. Τον Δεκέµβριο του 2016, λάνσαρε το D-Tangle στα καταστήµατα Public και Debenhams στην Κύπρο, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 έκανε συνεργασίες στην Αµερική και άνοιξε τις αποθήκες του D-Tangle στην Καλιφόρνια που προµηθεύουν την Amazon Αµερικής. Το D-Tangle διατίθεται, επίσης, σε Αγγλία, Ντουµπάι, Σαουδική Αραβία και Ταϊβάν.

5
Παναγιώτα Ποϊραζή 

cnn.gr

Η Παναγιώτα Ποϊραζή είναι αριστούχα απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατέχει επίδης διδακτορικό στη Βιοϊατρική Μηχανική, από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Είναι Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, με έδρα την Κρήτη. Τον Σεπτέμβριο του 2014 εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας στο World Economic Forum στην Κίνα, ως μια από τους 40 κορυφαίους νέους επιστήμονες στον κόσμο!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending