fbpx

Eurovision 2022: Άκουσε πρώτος το τραγούδι της Κύπρου & δες ποια θα μας εκπροσωπήσει!

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου στα πλαίσια της τηλεοπτικής εκπομπής του ΡΙΚ «Όλα στον αέρα» έγινε η επίσημη ανακοίνωση της φετινής μας εκπρόσωπου στον διαγωνισμό της Eurovision μετά από τοοόσους μήνες ανυπομονησίας!

Η ανακοίνωση έγινε σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του τραγουδιού που θα στείλουμε στον 66o Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Το τραγούδι φέρει τον τίτλο “Ela”, με τον Γιώργο Παπαδόπουλο να υπογράφει τους στίχους και τον Άλεξ Παπακωνσταντίνου τη μουσική!

Άκουσε το τραγούδι της Κύπρου και μάθε για τη φετινή μας εκπρόσωπο:

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από το music video του τραγουδιού μας, το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά από την επίσημη ιστοσελίδα της δισκογραφικής εταιρείας Panik Records, μέχρι την Παρασκευή 11/3.

Δες ολόκληρο το video εδώ!

Αν και πρόκειται για ένα σύγχρονο και δυναμικό κομμάτι, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ethnic στοιχεία. Έχει εμπλουτιστεί επίσης με μπουζούκι, έτσι ώστε ο ήχος αλλά και η μουσική του γενικότερα να θυμίζουν Ελλάδα! Γι’ αυτό και έχει και αγγλικό και ελληνικό στίχο!

1
Και το όνομα αυτής… Ανδρομάχη

gossip-tv.gr

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου, λοιπόν, θα ταξιδέψει στο Τορίνο της Ιταλίας με σκοπό να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2022 και η αλήθεια να λέγεται τον τελευταίο καιρό ήταν «κοινό μυστικό», αφού βγήκαν δεκάδες ανεπίσημες ανακοινώσεις, ενώ διέρρευσε και φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα του video clip!

2
Όσα δεν ξέρεις για την Ανδρομάχη

Η Ανδρομάχη είναι 27 ετών και κατάγεται από τα Λεχαινά της Ηλείας. Ωστόσο, γεννήθηκε στο Σίγκεν της Γερμανίας και μετακόμισε στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς της σε ηλικία 10 χρονών!

Όταν τελείωσε το σχολείο ξεκίνησε σπουδές στη Γερμανική φιλολογία, ενώ παράλληλα άρχισε να τραγουδά σε μαγαζιά στα Λεχαινά, στην Αμαλιάδα και στο Γκάζι. Το 2015 και σε ηλικία 19 ετών δοκίμασε τις δυνάμεις της στο “The Voice Of Greece 2”, όπου και διαγωνίστηκε με την ομάδα του Μιχάλη Κουινέλη (Stavento)!

Το πρώτο της τραγούδι κυκλοφόρησε το 2017, από την Panik Records, με τίτλο «Το φεγγάρι», το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ στη συνέχεια κυκλοφόρησε άλλα δύο τραγούδια, το «Δεν μπορώ» και «Δεν σε διάλεξα», των οποίων τους στίχους και τη μουσική έχει γράψει η ίδια!

Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Νίκος Βέρτης,  ο Νίκος Οικονομόπουλος κ.α, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστή μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού «Να ‘σουν ψέμα».

Τον Ιανουάριο του 2022 κυκλοφόρησε άλλο ένα τραγούδι, το «Βάσανό μου» και έχει μια σταθερά ανοδική πορεία στον χώρο της μουσικής!


Υπενθυμίζουμε ότι ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας, μετά τη νίκη των Måneskin στην Ολλανδία με το τραγούδι “Zitti e buoni”.

Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 10 (όπου θα διαγωνιστεί η Ελλάδα) & 12 Μαΐου (σε αυτόν θα διαγωνιστεί η Κύπρος) και ο μεγάλος τελικός στις 14 Μαΐου!

Γράψε μας στα σχόλια πώς σου φαίνεται το τραγούδι μας και η επιλογή της Ανδρομάχης!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending