fbpx

Κλέβουν Instagram accounts μέσω screenshot – Δες πώς να ανακτήσεις τον λογαριασμό σου!

Έναν νέο, έξυπνο (δυστυχώς) τρόπο σκέφτηκαν επιτήδειοι hackers για να υποκλέπτουν κωδικούς… και ούτε που σου πάει το μυαλό!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τις τελευταίες ημέρες, έχει γίνει μεγάλος αριθμός καταγγελιών σχετικά με ύποπτα μηνύματα υποκλοπής κωδικών πρόσβασης στο Instagram.

Συγκεκριμένα, διάφοροι χρήστες λαμβάνουν μήνυμα (συνήθως από κάποιον γνωστό τους), το οποίο τους ζητά να του αποστείλουν screenshot ενός μηνύματος που έλαβαν όπου περιλαμβάνεται ένας σύνδεσμο (link), δήθεν για να τους βοηθήσουν να επανακτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Με τα μηνύματα αυτά οι δράστες έχουν ως σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό σου, μέσω του συγκεκριμένου link. Μ’ αυτήν τη μέθοδο, αν τους στείλεις το screenshot, τους δίνεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου, τον οποίο ακολούθως χρησιμοποιούν για να ξεγελάσουν άλλους ανυποψίαστους χρήστες (από τους φίλους σου)!

1
Πώς μπορείς να προστατευθείς!

teammicro.com

Η Αστυνομία συστήνει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτουμε ποτέ κωδικούς ή/και συνδέσμους πρόσβασης που λαμβάνουμε -σε κανέναν- ακόμη και αν φαινομενικά πρόκειται για γνωστό μας πρόσωπο

Σε περίπτωση λήψης ενός τέτοιο ύποπτου μηνύματος/αιτήματος, καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με άλλο τρόπο/μέσο επικοινωνίας με το πρόσωπο από το οποίο έλαβες το μήνυμα για επιβεβαίωση. Σε περίπτωση που ξεγελαστείς και αποστείλεις screenshot με το link, συστήνεται η άμεση αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού σου!

Για αποφυγή και προστασία από τέτοιες διαδικτυακές απάτες, συστήνεται να έχεις ενεργοποιημένη τη ρύθμιση ασφαλείας δύο παραγόντων (Two Factor Authentication) σε όλους τους λογαριασμούς σου στα social media.

2
Πώς μπορείς να ανακτήσεις πίσω τον λογαριασμό σου!

later.com

Πρόσφατα, ο συνάδελφός μας, Κωνσταντίνος, έπεσε επίσης θύμα της εν λόγω απάτης, αφού προσπαθώντας να βοηθήσει έναν γνωστό του (που πίσω από το profile του κρυβόταν ένας hacker) έστειλε το screenshot με το link. Έτσι, ο άγνωστος απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του, αλλάζοντας τους κωδικούς και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Ευτυχώς, όμως, αυτό διήρκησε μόλις λίγες ώρες, αφού ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδικασία ο Κωνσταντίνος κατάφερε να ανακτήσει πίσω το profile του στο Instagram!

Στο πιο κάτω reel video σου εξηγεί τι ακριβώς έκανε:

Μήπως σου έκλεψαν κι εσένα το account σου με αυτόν τον ύπουλο τρόπο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending