fbpx

Η Κύπρια TikToker Μαριάνα & η κόρη της μας μιλούν για την αποδοχή της διαφορετικότητας!

Η Μαριάννα Δημητρίου έγινε γνωστή μέσα από το TikTok, στο οποίο έχει πάνω από 100 χιλιάδες ακόλουθους!

Πέραν, από τα προσωπικά της βίντεο (όπου μας κάνει να γελάμε με τον ρόλο της ως Κυπραία μαμά), αυτό που ξεχωρίζει κανείς με μια σύντομη ματιά στο προφίλ της είναι τα βιντεάκια με την κόρη της, Χριστίνα, με την οποία έχει μια υπέροχη σχέση.

Εμείς, θελήσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα μητέρα και κόρη και μεταξύ άλλων μας μίλησαν για την ενασχόλησή τους με το TikTok, αλλά και για την αποδοχή της διαφορετικότητας στην κοινωνία μας… που συχνά δεν γίνεται σεβαστή!

Δες πιο κάτω όσα μας είπαν μαμά και κόρη:

– Γεια σας Μαριάννα και Χριστίνα! Αρχικά θα θέλαμε να μάθουμε λίγα πράγματα για σας… Τι έχετε σπουδάσει και με τι ασχολείστε αυτήν την περίοδο;
@mariannademetriou

Τελικά είμαστε πολύ διάσημες!!! @tina.ioannou @alexandros.cy @andreasanas @sophiechrysanthou @olastonaerarik #famous #privacy #tiktok #foryou #comedy

♬ original sound – Marianna demetriou

Χριστίνα: Εγώ σπουδάζω φυσικοθεραπεία, στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ταυτόχρονα εργάζομαι στο 7seas, στη Λεμεσό, σαν γκαρσόνα!

Μαριάννα: Εγώ δυστυχώς παντρεύτηκα σε μικρή ηλικία, οπότε δεν κατάφερα να σπουδάσω. Εργάζομαι σαν ιατρικός επισκέπτης!

– Ποια «ανακάλυψε» πρώτη και πότε το TikTok; Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε μ’ αυτό;

Μαριάννα: Πρώτη το ανακάλυψε η Χριστίνα μαζί με την αδερφή της και μετά το είπαν και σε μένα. Δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε τόσο πολύ… Ασχοληθήκαμε μαζί του λόγω καραντίνας για την πλάκα. Στην πορεία είδαμε ότι αγαπηθήκαμε από τον κόσμο και αποφασίσαμε να το κρατήσουμε!

– Ποια ήταν η αντίδρασή σας μόλις συνειδητοποιήσατε ότι τα βιντεάκια σας γίνονται viral; Περιμένατε τόση απήχηση;
@mariannademetriou

She couldn’t keep a straight face ?@tina.ioannou #cyprustiktok #greektiktok #comedy #foryou

♬ original sound – Marianna demetriou

Μαριάννα: Όπως είπαμε, ξεκινήσαμε για την πλάκα, δεν περιμέναμε να γίνουν viral τα βιντεάκια μας. Ο κόσμος μας αγάπησε και τις δύο εξίσου και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!

– Θα θέλατε να περάσετε κάποια μηνύματα μέσα από το TikTok;

Μαριάννα: Νομίζω κάποια μηνύματα που θέλαμε να περάσουμε, τα περάσαμε και χαίρομαι που ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά σε αρκετά μεγάλο βαθμό!

– Μιλήστε μας λίγο περισσότερο για τη σχέση σας…
@mariannademetriou

You mess with her you mess with me.. @iis.tina #lgbtq #motherdaughter

♬ Originalton – .

Μαριάννα: Η σχέση μεταξύ μας ήταν πάντοτε καλή! Προσπάθησα κι εγώ σαν μητέρα να κρατήσω κάποιες σχέσεις και με τις δύο μεγάλες μου κόρες… Φιλική, αλλά ταυτόχρονα και αυστηρή που είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι να επιτευχθεί!

– Άλλαξε καθόλου η στάση των γύρω σας μετά από την ενασχόλησή σας με το TikTok ή (και) η μεταξύ σας σχέση;
@mariannademetriou

Ας έβλεπε camping! @pan.dragomir #camping #alphacyprus #comedy #foryou

♬ Spooky comedy-like pop – SOUND BANK

Μαριάννα: Έχει αλλάξει με κάποιους προς το καλό και άλλους προς το κακό… Έχουμε χάσει φίλους, που στην τελική δεν ήταν φίλοι… κι αυτό είναι καλό, γιατί ξέρεις πλέον ποιοι σε αγαπούν και θέλουν να σε βλέπουν απλά να είσαι καλά!

Έχουμε, όμως, κερδίσει αρκετούς καλούς φίλους μέσα από την εφαρμογή. Μεταξύ μας δεν έχει επηρεαστεί καθόλου η σχέση μας, αντίθετα το TikTok μας έχει φέρει πιο κοντά!

– Χριστίνα μου, μέσα από τα βιντεάκια σου στο TikTok έχεις «αποκαλύψει» τη σεξουαλική σου ταυτότητα. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό;
@tina.ioannou

Answer to @doitsin_nikolov_tik_tok I hope you got the answer to your question #fyp #masculine #feminine #nolables #lgbtq #label #gender #genderfluid

♬ Pronouns ContraPoints – Blakely

Αυτό το έκανα εφόσον αποκάλυψα την ταυτότητά μου στη μητέρα μου. Αφού είδα ότι είχα την απόλυτη στήριξή της, τότε ένιωσα αυτοπεποίθηση και άνεση να το βγάλω και προς τα έξω!

– Δέχτηκες ποτέ bullying μέσα από την εφαρμογή; Τι θα ήθελες να πεις στους ανθρώπους που σε σχολιάζουν αρνητικά; Αφήνεις τέτοιου είδους σχόλια να σε επηρεάζουν;

Φυσικά και δέχτηκα bullying, αλλά αυτό δεν με πειράζει καθόλου! Πλέον ξέρω ποια είμαι και τι θέλω… Από τη στιγμή που έχω ανθρώπους δίπλα μου που με αγαπούν και με στηρίζουν, δεν με νοιάζει καθόλου τι θα πουν οι ξένοι!

– Πώς αντέδρασε η μαμά σου, αλλά και η οικογένεια/φίλοι σου μετά το “coming out”;
@tina.ioannou

Oops, my soup messed up #soup

♬ original sound – maggie

Από την αρχή που της το αποκάλυψα ήταν πολύ υποστηρικτική… Φαινόταν ότι το περίμενε και για μένα ήταν μεγάλη ανακούφιση!

Μετέπειτα ξεκίνησα να το λέω στην υπόλοιπη οικογένεια (από την πλευρά της μητέρας μου) που ήταν εξίσου υποστηρικτική. Το ίδιο και η φίλοι μου.

– Εσύ Μαριάννα, είχες καταλάβει κάτι από πριν; Αν ναι ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη;

Την είχα υποψιαστεί από μικρή ηλικία τη Χριστίνα. Επειδή έτυχε να μεγαλώσω με την ξαδέρφη μου, με την οποία ήμασταν πολύ καλές φίλες και ανήκε στους LGBT, αμέσως το υποψιάστηκα!

Το μόνο που με ανησύχησε ήταν η δική της ψυχολογία και όχι δική μου. Ήθελα απλά να μην την επηρεάσει αρνητικά, κάτι που έγινε αρχικά. Μετά που μου το εκμυστηρεύτηκε η ίδια ήταν η ευκαιρία μου να δράσω σαν μάνα και να την στηρίξω όσο πιο πολύ μπορούσα για να είναι αυτή καλά!

@mariannademetriou I love her a bit too much ? @iis.tina #motherdaughter #loveher #obsessed #foryou ♬ original sound – Marianna demetriou

Για μένα είναι κάτι φυσιολογικό. Αυτά τα παιδιά δεν είναι ούτε τέρατα, ούτε ανώμαλα, ούτε κακά! Η σεξουαλική και συναισθηματική προτίμηση ενός ανθρώπου, δεν προσδιορίζει τον χαρακτήρα του.

Έχει ανθρώπους straight, οι οποίοι βγάζουν πολύ κακία. Η Χριστίνα μου είναι ένα αθώο πλασματάκι που δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν. Έχει πολλή αγάπη να δώσει και θέλει επίσης να πάρει.

Xαίρομαι που τώρα περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που τη λατρεύουν και τη στηρίζουν… Από την οικογένεια, τους φίλους, τους fans και το ταίρι της!

– Σαν μαμά, νιώθεις ότι έχεις ευθύνη να προστατέψεις την κόρη σου από τα αρνητικά σχόλια;
@tina.ioannou

Thanks mum ? @mariannademetriou #supportive #fyp #mentalhealth

♬ The Assignment – Tay Money

Επειδή ήξερα ότι αυτό θα γίνει, την είχα προετοιμάσει ότι ο κόσμος είναι κακός και βλέποντάς σε να αγαπάς τον εαυτό σου γι’ αυτό που είσαι θα προσπαθήσει να σε ρίξει κάτω!

Της είχα πει, θέλω να έχεις το κεφάλι ψηλά και να ξέρεις ότι εγώ σ’ αγαπώ ό,τι και να είσαι και δεν με νοιάζει τίποτα παρά μόνο να είσαι εσύ χαρούμενη! Αυτό της έχει δώσει πολλή δύναμη, γιατί τα παιδιά μας θέλουν στήριξη… Όχι από τους φίλους και τους ξένους… Όση στήριξη κι αν τους δώσουν αυτοί, όταν δεν την έχουν από τους ανθρώπους που τους μεγάλωσαν, πάντα θα νιώθουν αυτό το κενό, πάντα θα νιώθουν μόνοι!

Οπότε χαίρομαι που τώρα είναι ελεύθερη να είναι αυτό που είναι, να εκφράζεται όπως θέλει και να τη βλέπω χαρούμενη!

– Είναι πολύ δύσκολο για έναν/μια έφηβο/η να κάνει “come out” ακόμη και σήμερα… Πώς θα συμβούλευες άλλους γονείς στην Κύπρο, που το παιδί τους κι αυτοί βρίσκονται στην ιδία φάση με εσάς, να χειριστούν την κατάσταση;

Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη όταν αγαπάς το παιδί σου, το μόνο που σε νοιάζει είναι η ευτυχία του… Να το βλέπεις να χαμογελά κι όπως λέει και η μάνα μου «να σας βλέπω χαρούμενους, να ανοίγει καρδιά μου φύλλο – φύλλο»!

Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας γονιός είναι να ρωτήσει το παιδί του λίγο το ιστορικό, να δει ότι όντως έχει ξεκαθαρίσει το πώς νιώθει και τι θέλει και ότι δεν είναι απλά μπερδεμένο. Εξαρτάται και από την ηλικία στην οποία βρίσκεται.

Από εκεί και πέρα όταν αυτό ξεκαθαρίσει και έχεις μία καθαρή εικόνα, πλέον μένει η στήριξη. Είναι εξωφρενικό και εγωιστικό να διώχνεις το παιδί σου από το σπίτι και να σκέφτεσαι καθαρά και μόνο τι θα πουν οι γύρω σου… Για μένα δεν είναι γονείς αυτοί!

@tina.ioannou

I thought this is what u wanted? ? #fyp

♬ samsung ring tone – Fatima

Αν θεωρούν τα παιδιά τους τέρατα, τους έχω νέα! Τέρατα είναι οι ίδιοι! Ποτέ δεν απαρνιέσαι το παιδί σου για κανέναν λόγο. Οι γύρω σου δεν θα σου πουν μπράβο που έδιωξες το παιδί σου. Θα σε κατακρίνουν και θα σε κατακρίνουν ό,τι και να κάνεις! Ακόμα και αν το δεχτείς…

Οπότε αν θες να είσαι εσύ καλά με το παιδί σου, αγκάλιασε το γι’ αυτό που είναι και δείξε του αγάπη… Μόνο αυτό θέλει! Αν το διώξεις θα χάσει τον δρόμο του, αλλά και τον έλεγχο στη ζωή. Αν το στηρίξεις θα κάνει τα πάντα να σε βλέπει και ‘σένα χαρούμενο σαν γονιό!

– Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Βλέπετε να υπάρχει ακόμη το TikTok στη ζωή σας;
@mariannademetriou

Σαν 2 σταγόνες νερό ?? #motherdaughter #alike #fyp #comedy @iis.tina

♬ original sound – Marianna demetriou

Μαριάννα: Δεν έχουμε κάποια σχέδια για το μέλλον όσον αφορά το TikTok! Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει, οπότε όσο κρατάει προσπαθούμε να περνάμε κι εμείς καλά, αλλά και ο κόσμος!

– Τέλος, ποια είναι η συμβουλή που θα θέλατε να δώσετε στον φοιτητικό και νεανικό κόσμο της Κύπρου;

Μαριάννα: Εγώ θα ήθελα να πω στα νέα παιδιά να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται! Πάντα να βάζουν στόχους και να προσπαθούν να τους πετύχουν. Να αγαπούν τον εαυτό τους και να μην αφήνουν κάνενα να τους επηρεάζει αρνητικά.

Αυτός που έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί σου, σημαίνει ότι δεν τον αξιοποιεί για τον εαυτό του. Εσύ τον αξίζεις περισσότερο! Το να ασχολείται ο άλλος μαζί σου σημαίνει αξίζεις… Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό!

Χριστίνα: Να αγαπάτε τον εαυτό σας και να μην αφήνετε τα αρνητικά σχόλια να σας επηρεάζουν!

Ευχαριστούμε πολύ Μαριάννα και Χριστίνα για τον χρόνο σας. Σας ευχόμαστε να παραμείνετε πάντοτε τόσο δεμένες μεταξύ τους!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending