Πώς μπορεί να σε βοηθήσει ο επαγγελματικός τίτλος ΑΑΤ αν θες καριέρα στη Λογιστική!

Θες να μπεις ή να ανελιχθείς στον κλάδο της Λογιστικής και ψάχνεις την πιο κατάλληλη εκπαίδευση; Θες να αποκτήσεις έναν διεθνώς αναγνωρισμένο τίτλο από εργοδότες και διεθνείς επαγγελματικούς συνδέσμους (CIMA, ACCA, ICAEW και IPAC); Θες ένα πρόγραμμα που θα σου προσφέρει όλες τις πρακτικές δεξιότητες και τις απαραίτητες γνώσεις, για να εκτελέσεις το ρόλο του Λογιστή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να ξεχωρίσεις σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον;

Ο Επαγγελματικός Τίτλος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών ΑΑΤ είναι αυτό που ψάχνεις! Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σου δίνει τη δυνατότητα να εξειδικευτείς στη Λογιστική μέσω ενός καλά δομημένου προγράμματος μαθημάτων, που προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε όλο το φάσμα της λογιστικής διαδικασίας.

Το EIMF προσφέρει σε τέσσερις ενδιαφερόμενους υποτροφίες για να παρακολουθήσουν το AAT. Δύο άτομα που θα συμπληρώσουν την πιο κάτω φόρμα θα έχουν 40% υποτροφία και δύο ακόμη 30% υποτροφία.

Θες να μάθεις περισσότερες πληροφορίες & να αποκτήσεις τον επαγγελματικό τίτλο AAT;H νέα σειρά μαθημάτων ξεκινά τον Νοέμβριο 2022 – Εγγραφές μέχρι 30/10. Τα μαθήματα γίνονται online.

Δες τι έχουν να πουν 3 απόφοιτοι του ΑΑΤ:

“Ο επαγγελματικός τίτλος AAT τα τελευταία δύο χρόνια μου πρόσφερε πολλές ευκαιρίες και προκλήσεις. Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι γνώσης καθώς απήλαυσα ολόκληρη την εκπαιδευτική διαδικασία. Ήμουν περήφανος ως μαθητής αλλά είμαι ακόμα πιο περήφανος ως κάτοχος ενός επαγγελματικού τίτλου που εκτιμούν οι εργοδότες.

Το ΑΑΤ μου πρόσφερε μια καλά δομημένη και πρακτική εκπαίδευση που βελτίωσε την ποιότητα της δουλειάς μου και τη κατανόηση μου στα καθημερινά μου καθήκοντα, πολλά εκ των οποίων παλαιότερα εκτελούσα μηχανικά.”

“Μετά από χρόνια εμπειρίας στο τομέα της λογιστικής, και ως εργαζόμενη μητέρα, έψαχνα ένα πρόγραμμα που να είναι ευέλικτο και να μου προσφέρει τη γνώση και τις ικανότητες που χρειαζόμουν για να βελτιώσω τη ποιότητα της δουλειάς μου και ανελιχθώ στο τομέα αυτό.

Το ΑΑΤ μου πρόσφερε όλα αυτά και όχι μόνο κατάφερα να ολοκληρώσω το πρόγραμμα και να βελτιώσω τις ικανότητες μου, αλλά και να προαχθώ στην εταιρεία για την οποία εργάζομαι.

Το πρόγραμμα βελτιώνει συνεχώς την αυτοπεποίθηση μου ως λογιστής και με βοηθά να αναπτυχθώ και να γίνω καλύτερη λογιστής. Ήταν ξεκάθαρα μια εξαιρετική επιλογή για εμένα.”

“Θυμάμαι όταν πρωτοάκουσα για το πρόγραμμα ΑΑΤ δεν ήμουν σίγουρος εάν μου ταίριαζε και εάν θα μπορούσε να με βοηθήσει σε αυτά που θέλω να επιτύχω. Αρχίζοντας το όμως κατάλαβα ότι έκανα λάθος.

Άρχισα το πρόγραμμα έξι μήνες μετά που προσλήφθηκα ως λογιστής. Οι απαιτήσεις της θέσης ήταν πολλές και οι γνώσεις που απαιτούνταν περισσότερες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος όλες οι απορίες μου λύνονταν, κάτι που με βοήθησε τη παράλληλη βελτίωση στη εργασία μου. Αυτό είναι κάτι που εκτίμησε ο εργοδότης μου, που τώρα μου εμπιστεύθηκε τη διαχείριση ολόκληρου του λογιστηρίου.

Το πρόγραμμα είναι πρακτικό, σου δίνει όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ένα λογιστής με ένα εμπεριστατωμένο τρόπο και με πραγματικά παραδείγματα. Είδα και έμαθα όλα όσα πρέπει να κάνω στη καθημερινή μου εργασία.

Πρέπει να ευχαριστήσω τους καθηγητές και όλο το προσωπικό του EIMF (European Institute of Management and Finance) που ήταν πάντα πρόθυμοι να με βοηθήσουν και να απαντήσουν σε όλες μου τις ερωτήσεις, και ήταν δίπλα σε όλους μας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αλλά και μετά.”

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του τίτλου ΑΑΤ και γιατί να τον επιλέξεις:

Το πρόγραμμα σου παρέχει ευέλικτο πρόγραμμα μαθημάτων και εξετάσεων, συνεχή υποστήριξη από καλά καταρτισμένους επαγγελματίες στο χώρο της Λογιστικής και σε προετοιμάζει για όσα θα έχεις να αντιμετωπίσεις με σκοπό να διαπρέψεις στο επάγγελμα.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι το χαμηλό σχετικά κόστος απόκτησης. Ο επαγγελματικός τίτλος ΑΑΤ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επενδύσεις στον εαυτό σου και να έχεις μια πάρα πολύ καλή απόδοση σε μόλις μερικά χρόνια.

Ο εγκεκριμένος φορέας εκπαίδευσης του ΑΑΤ στην Κύπρο είναι σε αποκλειστικότητα το European Institute of Management and Finance – EIMF, ένας από τους πιο εξειδικευμένους φορείς εκπαίδευσης για το Χρηματοοικονομικό και Επαγγελματικό κλάδο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Πάτα πιο κάτω για να δεις όλες τις πληροφορίες για πρόγραμμα.

Ο τίτλος αναγνωρίζεται διεθνώς από τους εργοδότες και από διεθνείς επαγγελματικούς συνδέσμους (CIMA, ACCA, ICAEW και IPAC).

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, γίνεσαι μέλος ενός από τους μεγαλύτερους συνδέσμους λογιστών ανά τον κόσμο, που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς και να καθιερωθείς επαγγελματικά.

Ο Σύνδεσμος Τεχνικών Λογιστών (AAT) είναι ο μεγαλύτερος σύνδεσμος λογιστών ανά τον κόσμο, με περισσότερα από 180,000 μέλη, με 90,000 φοιτητές στη διαδικασία να γίνουν μέλη και με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Όλα τα μαθήματα και οι εξετάσεις σχεδιάζονται και ετοιμάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και πάντα βάσει των αναγκών της αγοράς.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων. Μπορούν να συμμετάσχουν νέοι που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την καριέρα τους στη λογιστική, αλλά και καθιερωμένοι επαγγελματίες που επιθυμούν να διευρύνουν και να συνδυάσουν την υφιστάμενη γνώση τους, είτε έχουν αρκετά χρόνια εργασιακής εμπειρίας στο αντικείμενο της λογιστικής και με το πρόγραμμα τους δίνεται η ευκαιρία να πιστοποιήσουν την εμπειρία τους βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα της δουλειάς τους.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι το γεγονός ότι είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να υποστηρίζει όλες αυτές τις ποικίλες ανάγκες και χαρακτηριστικά των φοιτητών.

Με βάση έρευνες για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, το επάγγελμα του λογιστή συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πλέον περιζήτητα. Κάθε χρόνο, έχει σε παγκόσμιο επίπεδο 16% ρυθμό ανάπτυξης.

Με την απόκτηση του τίτλου έχεις μεγάλες προοπτικές άμεσης εργοδότησης. Ως τεχνικός λογιστής ΑΑΤ μπορείς να εργαστείς σε λογιστήριο οποιασδήποτε ιδιωτικής εταιρείας, σε λογιστήριο κρατικού ή ημικρατικού οργανισμού, σε εταιρείες παροχής λογιστικών υπηρεσιών ή να κτίσεις το δικό σου πελατολόγιο.

Χρηματοοικονομική λογιστική:

Το πρόγραμμα αρχίζει με μαθήματα που προσφέρουν εκπαίδευση στη βάση της λογιστικής και συγκεκριμένα στην καταγραφή των οικονομικών συναλλαγών που εκτελεί μια εταιρεία (bookkeeping). Έπειτα ο φοιτητής μαθαίνει πιο προηγμένες λογιστικές τεχνικές που αφορούν την αναφορά συγκεκριμένων πιο περίπλοκών οικονομικών συναλλαγών σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Στο τέλος ο φοιτητής λαμβάνει την πρακτική εφαρμογή των χρηματοοικονομικών αναφορών (financial reporting), μαθαίνει πως να αναλύει τις οικονομικές αναφορές των εταιρειών με τη χρήση προηγμένων μεθόδων.

Διοικητική λογιστική:

Το πρόγραμμα αρχίζει με την πρακτική εφαρμογή τεχνικών βασικής κοστολόγηση υπηρεσιών, προϊόντων και διαδικασιών στοιχεία απαραίτητα για τη λήψη σωστών αποφάσεων. Στα επόμενα βήματα του το πρόγραμμα παρουσιάζει τεχνικές για την ετοιμασία διαφόρων εσωτερικών αναφορών σχετικά με τη λειτουργία μιας εταιρείας αλλά και αναφορών που χρησιμοποιούνται στο καθορισμό της στρατηγικής της εταιρείας. Έπειτα ο φοιτητής μαθαίνει τη διαδικασία που ακολουθείτε για τη κατάρτιση ενός αποδοτικού προϋπολογισμού για μια εταιρεία, μια επένδυση ή ένα project. Στο τελευταίο στάδιο του προγράμματος ο φοιτητής μαθαίνει τεχνικές και τρόπους ανάλυσης των προϋπολογισμών και λήψεως χρηματοοικονομικών αποφάσεων.

Φορολογία:

Το πρόγραμμα παρουσιάζει τη Κυπριακή φορολογική νομοθεσία σε πρώτο στάδιο και έπειτα την πρακτική της εφαρμογή. Συγκεκριμένα, ο φοιτητής εκπαιδεύεται σε θέματα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α), σε θέματα άμεσης φορολογίας όπως για παράδειγμα φορολόγηση εταιρειών, φόρος κεφαλαιουχικών κερδών και μισθοδοσία.

Χρηματοοικονομική διαχείριση:

Αποτελεί από τα σημαντικότερα καθήκοντα ενός λογιστή, καθώς η ορθότητα εκτέλεσης αυτής της λειτουργίας καθορίζει και τη βιωσιμότητα της εταιρείας. Ο φοιτητής συμμετέχει σε μαθήματα όπως είναι διαχείριση μετρητών, εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης, αξιολόγηση επενδύσεων, και χρηματοοικονομικός προγραμματισμός.

Εκτός από τον επαγγελματικό τίτλο, μέσω του προγράμματος οι φοιτητές λαμβάνουν 3 επιπρόσθετα πιστοποιητικά:

  • Certificate in Cyprus VAT Legislation,
  • Certificate in Cyprus Taxation System, και
  • Certificate in Advanced Excel for Accountants.

Η εκπαιδευτική ομάδα του European Institute of Management and Finance – EIMF αποτελείται από έμπειρους και καλά καταρτισμένους επαγγελματίες του τομέα που είναι ικανοί να μεταφέρουν τόσο τη γνώση τους αλλά και την εμπειρία τους στο φοιτητή. Οι καθηγητές και το προσωπικό είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αλλά και μετά την αποφοίτησή σου.

Σε ενδιαφέρει ο τίτλος ΑΑΤ; Συμπλήρωσε την πιο πάνω φόρμα και υπεύθυνος του EIMF θα επικοινωνήσει μαζί σου!

Έναρξη μαθημάτων Νοέμβριος 2022 – Εγγραφές μέχρι 30/10