fbpx

Η Κύπρος η μόνη χώρα στον κόσμο που παρέχει επιδότηση €2,000 για κρυοσυντήρηση ωαρίων!

Η κύρια αναπαραγωγική ηλικία των γυναικών είναι από τη δεκαετία των 20 έως και τις αρχές των 30 ετών. Σήμερα, ωστόσο, τεκνοποιούμε αργότερα, προκειμένου να επιτύχουμε προσωπικούς ή επαγγελματικούς στόχους ή για να βρούμε την αληθινή αγάπη πριν γίνουμε γονείς. Η αναβολή της εγκυμοσύνης και της μητρότητας μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες μιας υγιούς εγκυμοσύνης, εάν δεν επωφεληθείτε από τα υψηλής ποιότητας ωάρια σας όταν είστε πιο νέες.

Η κρυοσυντήρηση ή αλλιώς κατάψυξη ωαρίων μπορεί να είναι ευεργετική για γυναίκες που επιθυμούν να διαφυλάξουν τη γονιμότητά τους για το μέλλον. Έτσι, μια γυναίκα όταν βρίσκεται σε γόνιμη ηλικία (μεταξύ 20 και 35 ετών), είναι η καλύτερη περίοδος να καταψύξει και φυλάξει τα ωάριά της, ώστε να τα χρησιμοποιήσει την περίοδο που θέλει να τεκνοποιήσει. Αν και τα ωάρια ηλικίας άνω των 35 ετών μπορούν ακόμα να ανακτηθούν για κατάψυξη, ωστόσο, τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα των ωαρίων μπορεί να μειωθεί.

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων περιλαμβάνει τα στάδια της ωοληψίας και της κατάψυξης για μελλοντική χρήση. Στις εγκαταστάσεις της Cryos International στην Κύπρο, παρέχεται η δυνατότητα κρυοσυντήρησης ωαρίων σε γυναίκες μέχρι 40 ετών με σκοπό να βοηθήσει τόσο τις γυναίκες όσο και τα ζευγάρια να προετοιμαστούν για την πιθανότητα μελλοντικών κυήσεων σε χρόνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που παρέχει χορηγία €2,000 για κρυοσυντήρηση ωαρίων για τις μόνιμες κατοίκους της χώρας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις προσπάθειες που γίνονται από το κράτος για μείωση της υπογεννητικότητας.

Το κόστος κρυοσυντήρησης ωαρίων περιλαμβάνει ιατρικές συνεδρίες με έμπειρους γυναικολόγους, διέγερση των ωοθηκών, ωοληψία και κατάψυξη ωαρίων. Με την κρατική επιδότηση, το πραγματικό κόστος για την αρχική αξιολόγηση και έναν κύκλο κρυοσυντήρησης ωαρίων, στον οποίο περιλαμβάνεται και η φύλαξη για ένα χρόνο ανέρχεται στα €1,000.

Η ομάδα της Cryos μπορεί επίσης να κατευθύνει τις γυναίκες που υποβάλλονται σε κρυοσυντήρηση ωαρίων στην Κύπρο, ως προς την συμπλήρωση των απαραίτητων εντύπων, για να λάβουν την επιχορήγηση που δικαιούνται από το Υπουργείο Υγείας, βάσει του Σχεδίου Επιδότησης για αντιμετώπιση της Υπογονιμότητας.

Τα ποσοστά εγκυμοσύνης που επιτυγχάνονται με τη χρήση κρυοσυντηρημένων ωαρίων, εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία σας τη στιγμή της κρυοσυντήρησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Cryos σας προτείνει να εκμεταλλευτείτε την υψηλή ποιότητα των ωαρίων σας από τα 20 έως και τα μέσα της δεκαετίας των 30 σας. Η πιθανότητα μιας υγιούς εγκυμοσύνης είναι στατιστικά χαμηλή εάν είστε 40 ετών και άνω.

Η έγκαιρη και σωστή ενημέρωση από τους γυναικολόγους στις ασθενείς τους είναι ιδιαζούσης σημασίας. Οι γιατροί οφείλουν να ενημερώνουν τις ασθενείς τους από νωρίς για όλες τις δυνατότητες που τους δίνει η κρυοσυντήρηση ωαρίων.

Από ότι φαίνεται έχει ξεκινήσει να υπάρχει ενδιαφέρον από τις Κύπριες, αντιλαμβανόμενες τις συνθήκες ζωής όπως την ανάγκη για καταξίωση μέσω της καριέρας ή για αναζήτηση του κατάλληλου συντρόφου. Το μήνυμα που θα πρέπει να περάσουμε στις γυναίκες, είναι ότι όσο πιο νωρίς κάνουν αυτή τη διαδικασία, τόσο καλύτερης ποιότητας ωάρια θα καταψύξουν. Αν για παράδειγμα μια γυναίκα καταψύξει τα ωάριά της στην ηλικία των 32 και τα χρησιμοποιήσει στην ηλικία των 40, τα ωάρια της θα έχουν την ίδια ποιότητα όπως πριν 8 χρόνια.

Με την κρυοσυντήρηση ωαρίων για μελλοντική χρήση, μπορείτε να προγραμματίσετε τη δημιουργία της οικογένειας σας την πιο κατάλληλη στιγμή για εσάς. Με άλλα λόγια, η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια επένδυση για το μέλλον σας.

*Της Saghar Kasiri, Διευθύντριας Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Cryos International

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending