fbpx

5 τύποι φοιτητών που θα «συναντήσεις» σίγουρα σε κάθε ομαδική εργασία!

Σίγουρα έχεις (ή είχες) κι εσύ ομαδικές εργασίες στο πανεπιστήμιο! Στις ομαδικές εργασίες ΟΛΟΙ ξέρουμε πως συνήθως ένας θα έχει το βάρος για να βγάλει ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι χαλαροί και θα περιμένουν να γίνει η δουλειά

Άρα, για ορισμένους φοιτητές όταν ο/η καθηγητής/τρια αναθέσει ομαδική εργασία μπορεί να αποτελεί ιδανικό σενάριο, μιας και το να ολοκληρώσουν εργασία μόνοι τους μοιάζει με άθλο. Για κάποιους άλλους, όμως, είναι σκέτος εφιάλτης!

Όπως και να ‘χει, είτε θέλεις να τις αποφύγεις είτε όχι… δεν πρόκειται να γλιτώσεις. Παρ’ όλα αυτά σίγουρα θα ταυτιστείς με κάποιον από τους πιο κάτω τύπους που «συναντούμε» σε κάθε ομαδική εργασία!

Δες ποιοι είναι οι τύποι φοιτητών στις ομαδικές εργασίες:

1
Αυτός που «τρώει τη φάκκα»

Freepik.com

Κάθε ομάδα έχει ένα άτομο που είναι ο φουλ οργανωτικός τύπος, ο οποίος φυσικά και αναλαμβάνει το πρόγραμμα, κανονίζει πού και πότε θα βρεθείτε, μοιράζει αρμοδιότητες, φροντίζει όλα τα tasks να βγαίνουν στην ώρα τους και στην ουσία… είναι αυτός που «τρώει τη φάκκα»!

Και αν κάτι πάει στραβά, ποιος τον ακούει;! Παραδέξου το, όμως, ότι χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε ομάδα και μπαίνοντας στην ομάδα του είναι η ευκαιρία σου να περάσεις και κανένα μάθημα!

2
Το «φάντασμα»

Freepik.com

Μπορεί ο προηγούμενος να πέφτει με τα μούτρα στην εργασία, αυτός εδώ πάλι έχει τόσες άλλες «υποχρεώσεις και ασχολίες» που με το ζόρι βρίσκει ένα μισάωρο στο «φορτωμένο» του πρόγραμμα για να δώσει το παρόν του για την ομαδική.

Είτε θα δουλεύει, είτε θα έχει προπόνηση, είτε θα τον έχουν καλέσει κάπου, είτε θα βρίσκεται εκτός πόλης, είτε θα φκάλλει selfies… πάντως κάτι θα έχει να κάνει που δεν σηκώνει αναβολή! Είναι το «φάντασμα» της ομαδικής και οι δικαιολογίες βγαίνουν τόσο φυσικά από μέσα του, που δεν ξέρεις τι να πιστέψεις. Δεν κάνει σχεδόν τίποτα και έχει πάντα «άλλοθι»!

3
Ο «πέρα βρέχει»

Freepik.com

Ο τύπος «πέρα βρέχει στην Καραμανιά χιονίζει» είναι αυτός που είτε έρχεται στις συναντήσεις, είτε όχι… δεν κάνει διαφορά!

Μονίμως κάθεται σε μια άκρη παίζοντας με το κινητό ή είναι γενικά χαμένος στον κόσμο του, αφού δεν ξέρει τι του γίνεται και δεν μπορεί να λάβει μέρος στη συζήτηση όσον αφορά το μάθημα. Παρ’ όλα αυτά δεν φέρνει αντίρρηση σε τίποτα και απλά περιμένει βαθμό, χωρίς να ξέρει καν το αντικείμενο του μαθήματος και της εργασίας.

4
Ο αρνητής των πάντων

Freepik.com

Ο αρνητής των πάντων είναι ο τύπος που θα πάει κόντρα σε κάθε ιδέα κι ας είναι πραγματικά καλή… Θα διαφωνήσει με όλους και με όλα, μέχρι να περάσει το δικό του!

Η φράση που τον χαρακτηρίζει είναι: «Ας βρούμε κάτι άλλο, αυτό δεν μου αρέσει», χωρίς όμως να έχει επιχειρήματα κι αντιπροτάσεις για την εργασία… Έλεος!

5
Ο «μεσολαβητής»

Freepik.com

Υπάρχει και αυτός ο τύπος που θέλει απλά να βγει η εργασία ήρεμα κι ωραία, χωρίς να υπάρχουν συγκρούσεις, γιατί ξέρει ότι αυτό θα επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Αυτό το άτομο είναι ο «ειρηνοποιός» ή αλλιώς «μεσολαβητής» και καταφέρνει τελικά να βγει η εργασία παρά τα εμπόδια που υπήρξαν προηγουμένως, αφού εμψυχώνει συνέχεια όλα τα μέλη της ομάδας και έχει τη σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά!

Γράψε μας σε σχόλιο ποιος από τους πιο πάνω τύπους είσαι εσύ στις ομαδικές εργασίες! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending