fbpx

Πάμε βόλτα στο χωριό; 5+1 καφενεία για να απολαύσεις κυπριακό καφέ, γλυκά και brunch!

Η Κύπρος μας, ένα νησί που συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο βουνό και θάλασσα, χαλάρωση και διασκέδαση, καλό φαγητό και ωραίους τόπους, είναι τελικά… γεμάτη εκπλήξεις!

Πόσο χαίρομαι που μέσα από τα εβδομαδιαία μας road trips ξεκινήσαμε σιγά -σιγά να την ανακαλύπτουμε, να την απολαμβάνουμε, να τη φροντίζουμε, να την εξελίσσουμε και να την αγαπάμε λίγο περισσότερο.

Αυτήν την εβδομάδα, λοιπόν, μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, βάζουμε το GPS και πάμε… να πιούμε τον καφέ μας και να φάμε γλυκό, εκτός πόλης! Πάμε δηλαδή να ανακαλύψουμε αυτά τα μικρά-cozy και καλά κρυμμένα café στα όμορφα χωρία του νησιού.

Δες πιο κάτω πού σου προτείνουμε να πας για καφέ και γλυκό στο χωριό:

Instagram.com/@1842farmakas

Σε υψόμετρο περίπου 970 μέτρων, ο Φαρμακάς, ένα όμορφο και καταπράσινο χωριουδάκι της επαρχίας Λευκωσίας, φιλοξενεί έναν από τους πιο “hot” και “must-visit” προορισμούς του ΣΚ.

Το καφενείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης και η θέα απ’ το μπαλκόνι του είναι μαγευτική. Πίσω απ’ το όνομά του κρύβεται μια ιστορία… Το 1842 ήταν η χρονιά που εμφανίστηκε στο χωριό το πρώτο καφενείο. Από τότε, το καφενείο έχει αλλάξει σχεδόν 30 καφετζήδες. Fun fact: Σε έναν απ’ τους τοίχους αναγράφονται τα ονόματα όλων των προηγούμενων καφετζήδων!

Τον Ιούλιο του 2021 άνοιξε ξανά τις πόρτες του -ανακαινισμένο με μια πιο μοντέρνα αλλά συγχρόνως παραδοσιακή αισθητική- σερβίροντας «χωριάτικα γκουρμέ πιάτα», σχεδιασμένα από τον chef Σταυρή Γεωργίου.

Μιας και μιλάμε για το menu σου προτείνουμε να συνδυάσεις τον κυπριακό (ή όχι) καφέ σου με ένα γαλακτομπούρεκο κολοκύθας, μια σοκολατόπιτα, ένα cake γεωγραφίας ή μια αναρόκρεμα με καραμελωμένα καρύδια, φύλλο κρούστας και ροδόμελο!

P.S: Έκτος από καφέ και γλυκά, στο «1842» θα βρεις λαχταριστά brunch πιάτα φτιαγμένα από τοπικά προϊόντα, όπως τη διάσημη «πομιλοροτηγανιά». Για να μπορέσεις, όμως, να απολαύσεις κάποιο απ’ τα πιάτα αυτά, μην ξεχάσεις να κάνεις την κράτησή σου εγκαίρως στο 99 631175 (Κάθε Σαββατοκυριάκο από τις 9:00-6:30 μ.μ).

  • Agias Irinis 7, Farmakas 2620
Instagram.com/@soniaspetitworld

Σκέφτηκες ποτέ να συνδυάσεις τη βόλτα σου στο Αρχαίο Ιδάλιον και την ξενάγησή σου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιδαλίου με μια νέα, λαχταριστή «ανακάλυψη»;

Λίγο έξω απ’ τη Λευκωσία, λοιπόν, στο Δάλι υπάρχει ένα μικρό, cozy, φωτεινό café – ο «μικρός κόσμος της Σόνιας». Εκεί, όμως, θα ανακαλύψεις πως το menu δεν είναι και τόσο μικρό, αφού οι επιλογές που προσφέρει καθημερινά (εκτός Δευτέρας) είναι πολλές.

Μπορείς να επιλέξεις καφέ, παγωμένο milkshake, ή μια από τις μοναδικές hot chocolate (π.χ. τη “the Baileys hot chocolate”, τη “the cookies and cream hot chocolate”, ή τη “the peanut butter hot chocolate”). Ενώ ταυτόχρονα μπορείς να επιλέξεις μια από τις λαχταριστές κρέπες του menu ή ένα από τα νόστιμα γλυκά (π.χ. το “the sandwich tower”).

P.S: Μπορείς να πας και για brunch, ενώ μπορείς να παραγγείλεις και «γλυκοπιατέλες» με ρολάκια κρέπας, pancakes, και donuts στο τηλέφωνο 96666421. Επίσης, στον χώρο γίνονται και διάφορα εργαστήρια. Ενημερώσου από εδώ!

  • Georgiou Griva Digeni 63, Dali 2540
Instagram.com/@chrystalmanoli

Το καφενείο «Η Πλατεία», βρίσκεται στην πλατεία του χωρίου Βουνί της επαρχίας Λεμεσού και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και πολύ-φωτογραφισμένα μέρη του χωριού!

Τα μπλε τραπεζάκια με τις ψάθινες καρέκλες, τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα στα σοκάκια δεξιά και αριστερά του καφενείου, το μπαλκόνι με τη σιδερένια σκάλα, που είναι διακοσμημένα με φωτάκια είναι τα πρώτα που θα αντικρίσεις. Μπαίνοντας στον παλιό καφενέ απ’ τη μεγάλη, ξύλινη πόρτα θα αντιληφθείς πως ο χώρος παραμένει παραδοσιακός, έχοντας όμως μοντέρνες και vintage πινελιές.

Αυτό είναι, λοιπόν, το καφενείο «Η Πλατεία» που αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για να ξεκουραστείς (μετά από μια μέρα γεμάτη περπάτημα και εξερεύνηση του χωριού) και να απολαύσεις κυπριακό καφέ, σπιτική λεμονάδα, ή μια μπύρα… «τσακρίν».

P.S: Αν ο καιρός το επιτρέπει, σου προτείνουμε να καθίσεις στον εξωτερικό χώρο, αφού είναι μια καλή ευκαιρία να «πιάσεις κουβέντα» και να γνωρίσεις τους κατοίκους του χωριού!

  • Πλατεία Βουνίου, Βουνί CY, 4772
Instagram.com/@chrystalmanoli/@oragiaglyko_lefkara

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν» (δικαίως) σ’ αυτό το πανέμορφο και αγαπητό χωριό της επαρχίας Λάρνακας… για σπιτικό γλυκό!

Αυτήν τη φορά μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και πάμε (χαλαρά) να πιούμε τον καφέ μας σε ένα από τα πιο γνωστά café των Λευκάρων. Θα το βρεις σε ένα από τα γραφικά στενάκια του χωριού. Το «Ώρα Για Γλυκό» είναι μικρό και πολύχρωμο και σερβίρει μυρωδάτο καφέ, παγωτό, milkshakes και λαχταριστά homemade γλυκά!

Πραγματικά δεν θα ξέρεις τι να πρώτο-δοκιμάσεις! Για τους λάτρεις των σιροπιαστών, το menu έχει παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο, γαλακτομπούρεκο με Nutella ή αμύγδαλα και κανταΐφι. Για τους λάτρεις της σοκολάτας έχει brownies με Nutella, Oreo/Snickers/Maltesers/Ferrero cheesecake και τάρτα σοκολάτας. Ενώ για τους λάτρεις των μπισκότων έχει σπιτικά μπισκότα γλυκάνισου και βουτύρου.

P.S: Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις για τα γλυκά της ημέρας, ενώ το δικό μου αγαπημένο είναι η πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια ή μαστίχα!

  • Αμμοχώστου 2d,πανω λευκαρα Πανω λευκαρα, 7700
Instagram.com/@kafenio_to_kantouni

Πάμε στους Τρούλλους… για τα παραδοσιακά εδέσματα! Γνωστό για τους λόφους –με τη μορφή τρούλων– που το περιτριγυρίζουν, το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 15 km από την πόλη της Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας σου μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες και IG stories στο Πέτρινο Γεφύρι ή στο Σπήλαιο του Θεού Ύφαιστου, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να επισκεφτείς το Μεταλλείο Χαλκού, το οποίο θεωρείται το μόνο μεταλλείο της Κύπρου που αναπτύχθηκε μακριά από τους πρόποδες του Τροόδους.

Μετά από μια τέτοια κουραστική μέρα, όμως, μπορείς να ξαποστάσεις στο καφενείο του χωριού, «Το Καντούνι», όπως ονομάζεται. Εκεί θα απολαύσεις καλό κυπριακό καφέ και φρέσκα παραδοσιακά γλυκά.

P.S: Στο καφενείο «Το Καντούνι» μπορείς να ευχαριστηθείς και κυπριακό brunch ή αλλιώς «μπούκκωμα»!

Instagram.com/@secretgardenpanayia

Τελευταίος προορισμός σ’ αυτό το άρθρο και το GPS μας σταματά στο ορεινό χωριό Πάνω Παναγιά, γνωστή και ως Παναγιά. Το όμορφο και γραφικό αυτό χωριουδάκι βρίσκεται 33 km βορειοανατολικά της πόλης της Πάφου, ενώ μεγάλο μέρος του βρίσκεται κρυμμένο εντός τους Δάσους της Πάφου.

Κρυμμένο, λοιπόν, μέσα στο πράσινο των λουλουδιών και των δέντρων, βρίσκεται και το “Secret Garden Panayia” – μια καταπράσινη αυλή, ένα ειδυλλιακό café! Πρόκειται για έναν χώρο «βγαλμένο από παραθύρι», όπου μπορείς να απολαύσεις από καφέ και κυπριακό brunch το πρωί, μέχρι cocktails το βράδυ. Απαραίτητη προϋπόθεση; Να δοκιμάσεις κάποιο από τα γκουρμέ γλυκά, π.χ. το passion fruit cheesecake, την panakota ή να παραγγείλεις το “sweet platter”.

Από την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, όταν το “Secret Garden Panayia” θα ανοίξει τις εξώπορτές του, αναμένεται να γίνει και πάλι ο νούμερο 1 προορισμός για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές σου εξορμήσεις.

P.S: Για να καθίσεις κι εσύ σ’ αυτήν τη ρομαντική αυλή, μην ξεχάσεις να κάνεις την κράτησή σου στο τηλέφωνο 99 038137.

  • Αρχιεπισκοπου Μακαριου 79 Πάνω Παναγιά CY, 8640

Εσύ σε ποιο από αυτά τα “must-visit” καφενεία θα πας το ΣουΚου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending