fbpx

Αυτά τα πανεπιστήμια σχεδιάζουν να ανοίξουν σύντομα νέες Σχολές στη Λάρνακα!

Όπως όλα δείχνουν σύντομα η επαρχία Λάρνακας θα γίνει η νέα «φοιτητούπολη» της Κύπρου, αφού το ενδιαφέρον από κυπριακά πανεπιστήμια (και όχι μόνο) για δημιουργία νέων Σχολών στην περιοχή όλο και μεγαλώνει.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και το UCLan Cyprus έχουν ήδη προχωρήσει σε αποφάσεις και υπογραφές συμφωνιών για τις νέες τους Σχολές στη Λάρνακα, οι οποίες αναμένεται να φέρουν στην πόλη περισσότερους φοιτητές!

Ένας από τους στόχους των πανεπιστημίων είναι η διευκόλυνση φοιτητών και φοιτητριών της επαρχίας Λάρνακας, καθώς και των επαρχιών Λευκωσίας και Ελεύθερης Αμμοχώστου.

Δες πιο κάτω τις Σχολές που θα ανοίξει το κάθε πανεπιστήμιο στη Λάρνακα:

1
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τα πρώτα βήματα συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του Δήμου Λάρνακας έχουν ήδη γίνει.

Μάλιστα, ο Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανακοίνωσαν πρόσφατα το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα, δηλώνοντας συγκεκριμένα πως «το επόμενο βήμα στη μεταξύ μας συνεργασία έγινε και προχωρούμε με την ανακοίνωση της προσφοράς από τον Σεπτέμβρη 2022 του πρώτου προγράμματος σπουδών του ΤΕΠΑΚ στην πόλη της Λάρνακας, του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά». «Το πρόγραμμα προσφέρεται ήδη με μεγάλη επιτυχία στη Λεμεσό».

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κοινό ενδιαφέρον «για εξεύρεση τρόπου παράλληλης προσφοράς και άλλων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που ήδη προσφέρονται στη Λεμεσό και στη Λάρνακα»!

2
Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θεωρεί πολύ σημαντικό τον τομέα των επιστημών και τεχνολογίας της θάλασσας, γι’ αυτό και πρόσφατα υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κέντρο Αριστείας CMMI και τον Δήμο Λάρνακας για συνέργειες και στέγαση Ερευνητικών Κέντρων του ΠΚ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αριστείας στη Λάρνακα!

Την ίδια ώρα, με απόφαση της Συγκλήτου, το Πανεπιστήμιο ενέκρινε την ίδρυση Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας, στη Λάρνακα, υπό την προϋπόθεση ότι η νέα Σχολή θα τύχει της στήριξης του κράτους και θα συμπεριληφθεί στον αναπτυξιακό προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου.

Το συνολικό κόστος ίδρυσης και λειτουργίας της εκτιμήθηκε στα 101 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΚ, δεν θα πρέπει να θεωρείται μεγάλο για μια τέτοια Σχολή με αυξημένες ανάγκες σε εργαστηριακούς και ερευνητικούς χώρους.

3
Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Μπορεί το UCLan Cyprus να βρίσκεται ήδη στην επαρχία Λάρνακας, όμως, δημιουργεί μια νέα – πολύ σημαντική Σχολή που «έλειπε» από την πόλη!

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του Δήμαρχου Ανδρέα Βύρα, έρχεται Ιατρική Σχολή στη Λάρνακα! Στις 7/4/22 έγινε η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του UCLan Cyprus και του University of Balamand του Λιβάνου για κοινή ανάπτυξη Ιατρικών Σπουδών, αλλά και τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής.

Το University of Balamand είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και δεύτερο στην γενική κατάταξη ανάμεσα σε όλα τα Πανεπιστήμια του Λιβάνου, ενώ ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η Ιατρική του Σχολή!

«Η συνεργασια αυτών των δύο μεγάλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στον τομέα των Ιατρικων Επιστημων, αλλά και με τη δημιουργία νέας Ιατρικής Σχολής, με έδρα την επαρχία και πόλη της Λάρνακας, με εκατοντάδες φοιτητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Κύπρο, τη Λάρνακα, αλλά και για τα ίδια τα Πανεπιστήμια.», σημειώνει ο Δήμαρχος.

Εσύ θα ήθελες να δημιουργηθούν κι άλλες Σχολές σπουδών, από κυπριακά πανεπιστήμια, στη Λάρνακα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending