fbpx

10 μαγικά σημεία θέας στην Κύπρο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς!

Ψάχνεις έναν τρόπο να ξεφύγεις από τη ρουτίνα των μαθημάτων, την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις;

Σίγουρα οι διαδρομές σε διάφορα σημεία θέας στην Κύπρο είναι η πιο κατάλληλη επιλογή, αφού έτσι θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις από ψηλά τα υπέροχα τοπία και να καθαρίσεις το μυαλό σου!

Ακόμη, όταν επισκεφθείς τα σημεία θέας μπορείς να βγάλεις Instagrammable φωτογραφίες για να θυμάσαι την επίσκεψή σου, αφού το view είναι υπέροχο!

Δες 10 μαγικά σημεία θέας στην Κύπρο:

1
Σημείο θέας στο χωριό Άρμου

Check In Cyprus

Ένα ολοκαίνουριο σημείο που βρίσκεται στην Άρμου. Ένα χωριό που αν δεν ξανά άκουσες για την ύπαρξή του, ανήκει στην επαρχία Πάφου!

Από το συγκεκριμένο σημείο μπορείς να απολαύσεις τη θέα από την Πέτρα του Ρωμιού μέχρι τον Κόλπο των Κοραλλίων.

Για να το βρεις πρέπει να οδηγήσεις μέχρι το χωριό, χωρίς όμως να μπεις από την κύρια είσοδο, αφού 100 μέτρα πιο κάτω, στα αριστερά σου, θα δεις τον παλιό δρόμο προς Επισκοπή και εκεί θα βρεις το σημείο θέας!

2
Σημεία θέας «Στεφάνι» & “Heart Sea View Point”

City of Larnaka/www.aftodioikisi.com.cy

Στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας θα βρεις πάνω στο βουνό το «Στεφάνι», αλλά και το νέο σημείο που ονομάζεται Heart Sea View Point.

Από τα δύο σημεία αυτά θα έχεις την ευκαιρία να δεις από ψηλά τα Λεύκαρα, το Σταυροβούνι, τις περιοχές Πεντάσχοινου και Βασιλικού. Χαρακτηριστική είναι η επιγραφή που θα δεις πάνω στο ξύλινο παγκάκι #♥agiostheodoros!

3
Θέση ξεκούρασης στο Μεταλλείο Αμιάντου

Check In Cyprus

Στο σημείο θέας, μια θέση ξεκούρασης στο Μεταλλείο Αμιάντου μπορείς να απολαύεις την πανοραμική θέα προς τον κόλπο της Μόρφου και θα το βρεις στον δρόμο Πλατείας Τροόδους – Προδρόμου, παρά τη διασταύρωση προς Χιονίστρα.

4
Τεισιά της Μαδαρής

YouTube.com/Parakentro

Τα «Τεισιά της Μαδαρής» είναι -για πολλούς- η πιο εντυπωσιακή φυσική διαδρομή στην Κύπρο που φυσικά χαρίζει απίστευτη θέα!

Τα τεισιά στην κυπριακή διάλεκτο είναι τα τείχη. Μαδαρή, ή αλλιώς κορυφή Αδελφοί, είναι το όνομα της δεύτερης ψηλότερης κορυφής της Κύπρου μετά από αυτές του Ολύμπου, με το ύψος της να φτάνει τα 1613 μέτρα.

Η περιοχή πήρε το όνομα της από τους μεγάλους κάθετους βράχους που υπάρχουν στην περιοχή δίνουν την εντύπωση πως πρόκειται για μεγάλα τείχη που ξεπετιούνται από τη συγκεκριμένη κορυφή.

5
Σημείο θέας στην Ελεδιώ

Sigmalive

Το χωριό Ελεδιώ είναι ένα πολύ μικρό χωριό της επαρχίας Πάφου! Στο σημείο θέας που προσφέρει στους επισκέπτες του έχεις τη δυνατότητα να παρατηρήσεις με το τηλεσκόπιο τα χωριά της ανατολικής και της δυτικής Πάφου, αλλά και να απολαύσεις την πανοραμική θέα προς τον ποταμό της Έζουσας και το Τρόοδος!

6
Σημείο θέας «Μούττη του Καλογήρου»

Visit Solea

Στο ύψωμα πάνω από το γήπεδο, στην Κοράκου, της επαρχίας Λευκωσίας, βρίσκεται το σημείο θέας «Μούττη του Καλογήρου»!

Από αυτήν την τοποθεσία μπορείς να απολαύσεις τη θέα προς τη θάλασσα και το βουνό. Από το σημείο περνάνε και δύο μονοπάτια φυσικής ομορφιάς που σχεδιάστηκαν από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοράκου για να κάνουν την εκδρομή και την εμπειρία σου ακόμα πιο ενδιαφέρον.

7
Θέση παρατήρησης Σινόας

AllaboutLimassol

Στο χωριό Κελλάκι, σε κοντινή απόσταση από τη Μονή της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής και σε υψόμετρο 790 μέτρων βρίσκεται η Θέση Παρατήρησης Σινοά.

Η πρόσβαση στο σημείο γίνεται, είτε οδικώς, είτε με τα πόδια, ακολουθώντας ένα αρκετά ανηφορικό δρόμο.

Στο συγκεκριμένο σημείο μπορείς να δεις διάφορα χωριά και περιοχές που βρίσκονται γύρω από το Κελλάκι, όπως είναι οι Άγιοι Βαβατσινιάς, η Ορά, η Επταγώνεια, ο Αρακαπάς και ένα μέρος της οροσειράς του Τροόδους που καλύπτει την περιοχή από το Μαχαιρά μέχρι και τη Μαδαρή, καθώς και μέρος του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού!

8
Σημείο θέας «Γεροκαμινιά»

AllabourLimassol

Το σημείο θέας «Γεροκαμινιά» βρίσκεται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους, όπου μπορείς να σταματήσεις καθ’ οδόν προς το Τρόοδος γιατί σίγουρα αξίζει!

Εκεί μπορείς να θαυμάσεις την καταπράσινη κοιλάδα που έχει δημιουργηθεί στις όχθες του ποταμιού που διασχίζει τις Πλάτρες, δημιουργώντας και τους γνωστούς καταρράκτες των Καληδονίων και του Μιλλομέρη.

Το σημείο αυτό ξεχωρίζει, λόγω του ότι προσφέρει θέα μέχρι και τη θάλασσα της Λεμεσού, στην περιοχή της χερσονήσου του Ακρωτηρίου.

9
Σημείο θέας «Μούττη της Χώρας»

Visit Solea

Το σημείο θέας «Μούττη της Χώρας» είναι ένα σταυροδρόμι το οποίο βρίσκεται πάνω από το χωριό Σπήλια και εκεί ξεκινούν τρία μονοπάτια της φύσης.

Το ένα από αυτά οδηγεί στη μαγευτική τοποθεσία «Μαύρα Δάση», το δεύτερο οδηγεί στο σταυροδρόμι «Στραοδουθκιά» και το τρίτο οδηγεί στο σταυροδρόμι «Δόξα σοι ο Θεός».

10
Σημείο θέας Κουκά

AllaboutLimassol

Η Κουκά είναι ένα από τα μικρότερα χωριά της Λεμεσού και αν επισκεφθείς το συγκεκριμένο σημείο θέας αποκλείεται να μην σαγηνευτείς από την καταπράσινη κοιλάδα που δημιουργείται από τους ποταμούς Κούρη και Κρυό.

Σίγουρα είναι ένα σημείο από το οποίο μπορείς να απολαύσεις την απέραντη θέα και το ηλιοβασίλεμα για να καθαρίσει ο νους σου από κάθε σκέψη!

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα πάνω σημεία θέας σκοπεύεις να επισκεφθείς σύντομα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending