fbpx

Αυτοί είναι οι 4 Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι που φιγουράρουν στη λίστα Forbes!

Για όσους δεν γνωρίζουν, η λίστα Forbes θεωρείται ως ο πιο δημοφιλής και έγκυρος κατάλογος με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, βάση της τεκμηριωμένης καθαρής περιουσιακής τους αξίας!

Πρόκειται για έναν κατάλογο του επιχειρηματικού περιοδικού Forbes που ανανεώνεται κάθε χρόνο από το 1987, με τη φετινή 36η έκδοση να περιλαμβάνει 2.668 δισεκατομμυριούχους ανά το παγκόσμιο.

Κι όμως, η Κύπρος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα, αφού τέσσερις Κύπριοι φιγουράρουν ανάμεσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου!

Δες ποιοι είναι αυτοί οι Κύπριοι και πόσο αξίζει η περιουσία τους:

1
John Fredriksen

John-fredriksen
mentordrive.ng

Παρόλο που γεννήθηκε στη Νορβηγία, ο 77χρονος Γιάννης θεωρείται πλέον πολιτογραφημένος Κύπριος πολίτης, αφού κατέχει κυπριακή υπηκοότητα και διαβατηρίο! Σήμερα ζει στο Λονδίνο, ενώ πριν εγκαταλείψει τη νορβηγική του υπηκοότητα, θεωρείτο ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Νορβηγίας.

Ο επιχειρηματίας ασχολείται με τον τομέα των ναυτιλιακών, των υδρογονανθράκων, καθώς και της ιχθυοκαλλιέργειας. Είναι ο 158ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και η περιουσία του ξεπερνά τα 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

2
Yakir Gabay

Yakir-Gabay
haaretz.com

Στη θέση 687 παγκοσμίως βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Yakir που κατάγεται από το Ισραήλ και είναι Τυρκοκύπριος, επίσης κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου και υπηκοότητας. Έχει κι αυτός ως έδρα του το Λονδίνο και είναι κάτοχος σημαντικού ποσοστού της λουξεμβουργικής εταιρείας ακινήτων Aroundtown SA.

Παράλληλα, διαχειρίζεται εμπορικά ακίνητα στην Ευρώπη, όπως την οικιστική εταιρεία Grand City Properties. Η περιουσία του κυμαίνεται γύρω στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

3
Στέλιος Χατζηιωάννου

stelios-hadjiioannou
pafoslive.com.cy/

Ο 55χρονος Στέλιος Χατζηιωάννου είναι επιχειρηματίας ο οποίος ζει (που άλλου;) στην Αγγλία και βρίσκεται στη θέση 2448 της λίστας Forbes. Το 1995 ίδρυσε την αεροπορική εταιρεία EasyJet, από την οποία προέρχεται και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.

Ταυτόχρονα, έχει ιδρύσει και τις εταιρείες EasyCar, EasyValue, EasyMoney, EasylnternetCafe και EasyCruiseOne. Να σημειωθεί ότι από το 2009 διατελεί ως Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Ο Στέλιος θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους Κύπριους επιχειρηματίες στον κόσμο και η περιουσία του ανέρχεται περίπου στα 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια.

4
Πόλυς Χατζηιωάννου

polis-hadjiioannou
gossip-tv.gr

Τελευταίος -αλλά εξίσου πλούσιος- Κύπριος στη λίστα Forbes για το 2022 είναι ο αδερφός του Στέλιου, Πόλυς Χατζηιωάννου. Ο Πόλυς ζει στο Μόνακο και είναι κι αυτός μέτοχος της EasyJet, απ’ όπου και προέκυψαν κυρίως τα κέρδη του.

Παράλληλα, είναι κάτοχος της ναυτιλιακής εταιρεία Polyar Tankers, της οποίας η έδρα βρίσκεται επίσης στο Μόνακο. Η περιουσία του ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Αυτοί είναι η κορυφαία 10άδα για το 2022:
  1. Bernard Arnault, Γαλλία, 158 δισ. δολάρια
  2. Francoise Bettencourt Meyers, Γαλλία, 74 δισ. δολάρια
  3. Amancio Ortega, Ισπανία, 59 δισ. δολάρια
  4. Dieter Schwarz, Γερμανία, 47 δισ. δολάρια
  5. Rodolphe Saade, Γαλλία, 41 δισ. δολάρια
  6. Francois Pinault, Γαλλία, 40 δισ. δολάρια
  7. Klaus Michael Kuehne, Γερμανία, 37 δισ. δολάρια
  8. Beate Heister & Karl Albrecht Jr, Γερμανία, 36 δισ. δολάρια
  9. Giovanni Ferrero, Ιταλία, 36 δισ. δολάρια
  10. Alain Wertheimer, Γαλλία, 31 δισ. δολάρια ΚΑΙ Gerard Wertheimer, Γαλλία, 31 δισ. δολάρια

Εσύ έχεις ξανακούσει ποτέ γι’ αυτούς τους δισεκατομμυριούχους Κύπριους;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending