fbpx

Δες πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί της δημοφιλούς ταινίας ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»!

Παρόλο που έχουν περάσει 46 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε η ταινία (ναι, καλά διάβασες!), ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές για τα πάθη του Χριστού.

Σε σκηνοθεσία του Ιταλού Φράνκο Τζεφιρέλι, η σειρά προβάλλεται κάθε -μα κάθε- χρόνο κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα και παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες αυτής της περιόδου.

Έχεις, όμως, αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί που έπαιξαν τότε στην ταινία; Αν ναι, βρίσκεσαι στο καταλληλότερο μέρος!

Δες πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί της ταινίας ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»:

1
O Ιησούς

iisous_apo_ti_nazareth_simera
dailymail.co.uk/youtube.com/channel/UCQXWT4vpdqPXgTT76E8QOSw

Ο 78χρονος Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος υποδύθηκε τον Ιησού στη σειρά, κατάφερε να γίνει γνωστός παγκόσμια μέσα από τον ρόλο αυτό!

Παρόλο που συνέχισε να κάνει αυτό που αγαπά -την υποκριτική- ποτέ του δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κάποιον ρόλο στο Χόλιγουντ, ακριβώς γιατί οι σκηνοθέτες δίσταζαν να τον χρησιμοποιήσουν. Έτσι συνέχισε κάνοντας ασήμαντες δουλειές, χωρίς καμία επιτυχία. Έκανε άλλες 11 ταινίες μετά τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» σε… δευτεροκλασάτες παραγωγές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, πριν μερικά χρόνια «Να προσπαθείς να υποδυθείς έναν Θεό και να το συνειδητοποιήσεις, είναι μια παράκαμψη προς τον νευρικό κλονισμό»!

2
Η Παρθένος Μαρία

thesun.ie/pinterest.ru/celebritynetworth.com

Τη Μαρία (τη μητέρα του Χριστού) υποδήθηκε η Ολίβια Χάσεϊ. Γεννημένη στις 17 Απριλίου του 1951 στην Αργεντινή, η Ολίβια σήμερα είναι 72 ετών (ναι είναι πιο μικρή από τον «γιό» της).

Στην ηλικία των 15 ετών κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στην ταινία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», ενώ η καριέρα της απογειώθηκε με τον ρόλο της ως Παναγία στην ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Παράλληλα με την κινηματογραφική της καριέρα, η Χάσεϊ εργάστηκε και ως ηθοποιός φωνής, χαρίζοντας την φωνή της σε αρκετά βιντεοπαιχνίδια Star Wars. Έπειτα 56 συμμετοχές σε ταινίες και σειρές πλέον έχει αποσυρθεί από το επάγγελμα. Σήμερα ζει με την οικογένειά της και ασχολείται με την κτηνοτροφία.

3
Ο Ιούδας

iisous_apo_ti_nazareth_ioudas_simera
independent.co.uk/facebook.com/JesusOfNazareth1977

Τον (όχι και τόσο αγαπημένο) Ιούδα ανέλαβε ο -80χρονος σήμερα- Ίαν ΜακΣέιν, ο οποίος «στιγματίστηκε» μετά τον ρόλο του στη ταινία που άφησε εποχή!

Αξιοσημείωτο ότι η καριέρα του ιδίου εκτοξεύτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν, αφού συμμετείχε σε πολύ επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ άλλων οι «Πειρατές της Καραϊβικής».

4
Ο Ιωσήφ

pinterest.com/teamgibbs905/okmag.gr

Φινάλε κάνουμε με την ελληνική «νότα» της ταινίας, τον Έλληνα Γιώργο Βογιατζή, ο οποίος υποδήθηκε τον ρόλο του Ιωσήφ! Κάτι που ίσως δεν γνώριζες μέχρι σήμερα.

Όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνεντεύξεις πριν αρκετά χρόνια, «ήταν πολύ ωραία εμπειρία, ίσως η καλύτερη μέχρι τώρα. Ήταν όλα χτισμένα από την αρχή σαν να ήταν πραγματικά, δεν υπήρχαν ντεκόρ. Συν ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήταν η πρώτη φορά που ήταν 50 σταρ όλοι μαζί.

Με τον Χριστό μικρό τον γύρισα τρεις φορές, γιατί άλλαξε τρεις φορές τον Χριστό ο Τζεφιρέλι. Ήθελε να είναι ακριβώς όπως τον ήθελε. Είμαι έκπληκτος που ακόμη με σταματάνε στον δρόμο και μου μιλάνε για τον Χριστό, όχι μόνο εδώ σε όλα τα κράτη. Δε νομίζω ότι θα μπορούσε να ξαναγίνει τέτοιου ταινία. Ήταν όλα πραγματικά. Κάθε σκηνή έμοιαζε με κάδρο του Νταβίντσι.

Όταν είδα τον Ρόμπερτ Πάουελ από κοντά που να φανταστώ; Ρώτησα τον Τζεφιρέλι, «Aυτόν πήρες για Χριστό;» Μετά τον ντύσανε και βγαίνει από το στούντιο και έμεινα. Σαν να βλέπω τον Χριστό. Είχε ένα βλέμμα που δεν ανοιγόκλεινε τα μάτια του και γι’ αυτό τον διάλεξε ο Τζεφιρέλι».

Ο 77χρονος Γιώργος, έγινε περισσότερο γνωστός στην Ελλάδα μετά τη συμμετοχή του στη σειρά «Τζιβαέρι», στην οποία συμμετείχε και η Βάνα Μπάρμπα. Παράλληλα, τον είδαμε και στην ταινία «Ζορμπάς» του 1964, με την καριέρα του να επικεντρώνεται τόσο σε κινηματογράφο όσο και σε τηλεόραση, σε ΗΠΑ, Γαλλία και Ιταλία.

Εσύ βλέπεις αυτήν την ταινία το Πάσχα ή προτιμάς κάποια άλλη; Περιμένουμε σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending