fbpx

5 τρόποι για να προετοιμαστείς για την εξεταστική… χωρίς να διαβάσεις!

Πλησιάζει εξεταστική. Έχεις μείνει τελευταία στιγμή να αρχίσεις διάβασμα (και ούτε έχεις όρεξη να αρχίσεις) και νιώθεις ότι δεν προλαβαίνεις να βγάλεις την ύλη;

Εμείς σου βρήκαμε 5 τρόπους για να προετοιμαστείς για την εξεταστική και να περάσεις τα μαθήματά σου… χωρίς να κάτσεις να διαβάσεις με τις ώρες. Ίσως έτσι πάρεις -επιτέλους- το πολυπόθητο πτυχίο!

Δες τους πιο κάτω:

1
Πάτα play σε βιντεάκια

Freepik.com

Πλέον, το διαδύκτιο έχει γίνει απαραίτητο κομμάτι στη ζωή μας! Σκέφτηκες, όμως, ποτέ να το εκμεταλλευτείς σωστά και να ψάξεις βιντεάκια στο YouTube για θέματα σχετικά με τα μαθήματα που κάνεις στο πανεπιστήμιο;

Ακόμα και πριν πέσεις για ύπνο, μπορείς να αφήσεις ένα ενδεχόμενο θέμα εξέτασης να σε αποκοιμίσει, αφού -σίγουρα- θα μάθεις πράγματα που δεν τα έχει αναφέρει ο καθηγητής σου και πού ξέρεις -ίσως- τον εντυπωσιάσεις με τις γνώσεις σου!

2
Καθαρόγραψε τις σημειώσεις σου

Freepik.com

Όταν κάθεσαι αραχτός στο σπίτι σου, ξεφύλλισε όλες τις σημειώσεις που έχεις κρατήσει μέχρι τώρα ή ζήτα από τους συμφοιτητές σου ό,τι σου λείπει και καθαρόγραψέ τις από την αρχή οργανωμένα.

Έτσι, χωρίς να νιώθεις ότι διάβασες, θα έχεις κάνει μία πολύ καλή επανάληψη, αφού γράφοντας όλο και κάτι «θα σου μείνει»!

3
Ρίξε μια ματιά στα SOS και στον επίλογο του κάθε κεφαλαίου

Freepik.com

Κάνοντας skim and scan τα SOS και τους επιλόγους των κεφαλαίων, το διάβασμα θα σου φανεί παιχνιδάκι και δεν θα καταλάβεις καν ότι διάβασες…

Ο χρόνος που θα αφιερώσεις θα είναι πολύ λιγότερος και θα έχεις το 5 (το λιγότερο) στο τσεπάκι σου!

4
Οργάνωσε βραδιά επανάληψης με την παρέα

Freepik.com

Αντί να πας για καφέ (ενώ έχεις διάβασμα) και στο τέλος να νιώθεις τύψεις, μπορείς να οργανώσεις μια βραδιά επανάληψης με τους συμφοιτητές σου και θα φρεσκάρετε τη μνήμη σας όλοι μαζί, συζητώντας λίγα πράγματα για το τι μάθατε μέχρι τώρα.

Έτσι, αν κάτι δεν το έχεις ξεκάθαρο… με την κουβέντα θα καταφέρεις να το μάθεις και αν μπεις στη διαδικασία να εξηγήσεις κάτι σε κάποιον άλλον, τότε θα κάνεις double check αυτά που ήδη ξέρεις!

Υ.Γ: Επειδή τέτοιες βραδιές θέλουν φαγητό και εμείς νοιαζόμαστε για ‘σένα μην ξεχάσεις να παραγγείλεις λαχταριστή πίτσα από την Dominos χρησιμοποιώντας τον κωδικό Student40 για να πάρεις έκπτωση 40%!

5
Κάνε (και δες ξανά) τις εργασίες του εξαμήνου

Freepik.com

Αν κάνεις τις εργασίες που σου ανέθεσαν οι καθηγητές σου (ή αν τις τέλειωσες ήδη ξανά ρίξ’ τους μια ματιά), εκτός του ότι θα νιώσεις μεγάλη ανακούφιση είναι και ένας τρόπος για να προετοιμαστείς για τις εξετάσεις.

Πολύ πιθανόν να πέσει ένα παρόμοιο θέμα με αυτό της εργασίας σου και στην εξέταση, άρα… «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»! 😉

Γράψε μας σε σχόλιο ποιον από αυτούς τους τρόπους θα χρησιμοποιήσεις για να προετοιμαστείς για την εξεταστική!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending