fbpx

Δύο ελληνικές παραλίες φιγουράρουν ανάμεσα στις 10 καλύτερες της Ευρώπης!

«Όλα μοιάζουν Καλοκαίρι…»! Σιγά-σιγά έφτασε και φέτος αυτή η περίοδος που ο καιρός ανοίγει, η μέρα μεγαλώνει και όλα γύρω μας θυμίζουν την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου!

Αν λατρεύεις τα ταξίδια -ίσως- τώρα που η ζέστη άρχισε να χτυπάει κόκκινο να σκέφτεσαι πού θα κάνεις φέτος την καλοκαιρινή σου εξόρμηση, γι’ αυτό κι εμείς είπαμε να ευκολύνουμε λίγο την υπόθεση…

Ποιος δεν θα ήθελε να ταξιδέψει και να βρεθεί σε παραλίες που βρίσκονται στις Top 10 της Ευρώπης; Πόσο μάλλον, όταν για να πας σε 2 από αυτές θα πρέπει να ταξιδέψεις με το αεροπλάνο… μόνο μια ώρα και κάτι λεπτά! 😉

Μάθε ποιες ελληνικές παραλίες βρίσκονται στις 10 καλύτερες της Ευρώπης:

Δύο παραλίες της Ελλάδας βρίσκονται στη λίστα με τις κορυφαίες της Ευρώπης και ο λόγος φυσικά για τη Μονολιά στα Λιχαδονήσια, της βόρειας Εύβοιας και το Ελαφονήσι της Κρήτης, που φιγουράρουν στο #6 και #8 της λίστας (αντίστοιχα)!

Και οι δυο αυτές παραλίες φημίζονται για τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά τους, θυμίζοντας περισσότερο εξωτικά μέρη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το European Best Destinations, για τη Μονολιά, πρόκειται για μια παραδεισένια παραλία περιβαλλόμενη από θάλασσα, μακριά από τα πλήθη. Συχνά την αποκαλούν «ελληνικές Σεϋχέλλες» ή «οι Μπαχάμες της Ελλάδας»!

Από την άλλη, το Ελαφονήσι βρίσκεται δύο θέσεις πιο κάτω, και συγκεκριμένα στο νούμερο 8, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ίσως την πιο γνωστή παραλία της Κρήτης!

Όπως σημειώνει το European Best Destinations, είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, αλλά και από τις ελάχιστες που έχουν ροζ άμμο σε όλο τον κόσμο. 

P.S: Η συλλογή ροζ άμμου από τη συγκεκριμένη παραλία απαγορεύεται αυστηρά. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή εντάσσονται στο δίκτυο προστασίας Natura 2000, καθώς αποτελεί οικοσύστημα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας.

1
Η λίστα με τις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης:

10. Heal Beach, Πολωνία

9. Santa Giulia Beach, Corsica – Γαλλία

8. Ελαφονήσι, Κρήτη – Ελλάδα

7. Baia delle Zagare, Vieste, Apulia – Ιταλία

6. Μονόλια, Λιχαδονήσια – Ελλάδα

5. Mitjaneta Beach, Menorca – Ισπανία

4. Cala Goloritze, Sardinia – Ιταλία

3. Seixal Beach, Madeira Islands – Portugal

2. Bolonia Beach, Cadiz – Ισπανία

  1. Porto Santo Golden Beach, Madeira Islands – Πορτογαλία

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, στο υπόλοιπο top 22 που δημοσιεύτηκε, θα βρούμε τις παραλίες: Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα και Άγιο Κωνσταντίνο στην Αστυπάλαια. Έτσι η Ελλάδα κατέχει συνολικά 4 θέσεις στην ευρωπαϊκή λίστα για το 2022!

Εσύ έχεις επισκεφθεί κάποια από τις top 10 παραλίες της Ευρώπης;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending