fbpx

5 tips που βρήκαμε στο TikTok και θα κάνουν το διάβασμα για εξεταστική πολύ πιο εύκολο!

Η εξεταστική περίοδος πλησιάζει κι εσύ αντί να διαβάζεις… scroll-άρεις συνεχώς στα social media, βλέποντας βιντεάκια στο fyp του TikTok… #ουπς

Εμείς σου βρήκαμε κάποια tips που θα κάνουν το διάβασμα της εξεταστικής πιο εύκολο, μέσα από το TikTok (αφού βλέπεις που βλέπεις TikToks και περνάς πολλές ώρες στην πλατφόρμα, τουλάχιστον να σου προσφέρει κάτι χρήσιμο)!

Δες πιο κάτω tips που θα κάνουν το διάβασμά σου πιο εύκολο:

1
Βάλε σωστό πρόγραμμα

@sarahrav Procrastinators, you NEED these tips to save your grades ???✅ #studytok #exammaster #examtips #examtime #teachersoftiktok #studentproblems ♬ San Andreas (Radio Edit) – Groove Delight

Αρχικά πρέπει να βάλεις ένα πρόγραμμα στη ζωή σου, για να μείνεις συγκεντρωμένος/η στους στόχους σου.

Το μυστικό βρίσκεται στο πρόγραμμα, όχι μόνο του διαβάσματος, αλλά και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων της ημέρας σου, π.χ πότε θα φας τα γεύματά σου, πότε θα κάνεις τα breaks σου, κλπ.

2
Το γράψιμο θα σε σώσει

@easya_app Reply to @banankingfive Please just hand write them! ✍️ #essays #memoryhack #examtip ♬ Castaways – The Backyardigans

Η απλή ανάγνωση μιας σελίδας και η προσπάθεια αποστήθισης της ακούγονται απλά, αλλά το να καταγράφεις χειρόγραφα ό,τι μαθαίνεις είναι πολύ πιο αποδοτικό!

Πιάσε πέννα και χαρτί, λοιπόν και ξεκίνα να γράφεις κάθε παράγραφο ή σημαντικό σημείο που μαθαίνεις ή έστω όσα σε δυσκολεύουν.

3
Πρόβλημα με την αποστήθιση; No more!

@thatrelatablestudent memorizing hack⚡️ #studytips #memorizing #school #student #productive #hack #fy ♬ SZAS VERSE KISS ME MORE – SZA FAN PAGE!

Η Angelica παραδέχθηκε ότι δυσκολευόταν με τα μαθήματά της, αλλά πήρε την απόφαση να πετύχει και από τότε μοιράζει tips, για να ακολουθήσεις τα χνάρια της.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, σου προτείνει αν έχεις πρόβλημα με την αποστήθιση, να διαβάζεις αυτό που σε δυσκολεύει 10 φορές, να το λες σε κάποιον 10 φορές και να το γράφεις κάτω άλλες 2 φορές! Εμείς σου λέμε να τσεκάρεις τον λογαριασμό της, γιατί έχει πολλά περισσότερα tips να σου δώσει! 😉

4
Σωστός ύπνος

@easya_app Seems counterintuitive but works! #studyhack #studytip #examtip #examhack #gcses2021 #alevels2021 ♬ MONTERO (Call Me By Your Name) – Lil Nas X

Ο ύπνος είναι το μυστικό όπλο που θα βοηθήσει τον εγκέφαλό σου να αποδώσει καλύτερα.

Αντί να περνάς δύσκολα φεγγάρια πάνω από τις σημειώσεις και τα βιβλία σου, λοιπόν, δοκίμασε να αφιερώνεις τη νύχτα στον ύπνο και μετά, με το φως της μέρας, να ακολουθείς τα υπόλοιπα βήματα της λίστας σου!

5
Κάτι για την ώρα της εξέτασης

@sarahbada_ before i used the last strategy i would get tricked soo much ?#examtips #studytips #multiplechoice #multiplechoicequestions #learnontiktok ♬ original sound – ???

Τα ερωτήματα πολλαπλής επιλογής (multiple choice questions) είναι ένα συχνό φαινόμενο που βρίσκεις σε πολλές εξετάσεις και ίσως σε αγχώνει, αφού υπάρχουν πάντοτε παγίδες, μιας και οι απαντήσεις μοιάζουν μεταξύ τους.

Όταν χρησιμοποιήσεις λίγο τη λογική σου, όπως μας συμβουλεύει η φίλη μας η Sarah, αποκλείεται να μην τα βρεις όλα σωστά!

Γράψε μας ποιο από τα πιο πάνω tips σκοπεύεις να εφαρμόσεις για να τα πας καλύτερα στις εξετάσεις σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending