fbpx

Δες σε ποια ξενοδοχεία της Κύπρου μπορείς να κάνεις επιχορηγημένες διακοπές το καλοκαίρι!

Τι κι αν ο καιρός μας έχει τρελάνει… Αυτά τα νέα θα σου αλλάξουν σίγουρα τη διάθεση, μιας και μπορείς να οργανώσεις από νωρίς τις διακοπές σου σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα της Κύπρου!

Και μάλιστα σε εκπληκτικές τιμές, μεταξύ €57 – €100 το δίκλινο δωμάτιο με πρόγευμα… για 2 άτομα!

Κι αν νομίζεις πως σου κάνουμε πλάκα δες πιο κάτω τα 198 ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο σχέδιο που ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού για την περίοδο από την 1η Μαϊου μέχρι και την 31η Ιουλίου 2022.

Μάθε περισσότερα πιο κάτω:

1
Ποιοι συμμετέχουν στο νέο σχέδιο;

Freepik.com

Στο σχέδιο συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα) που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 100 ευρώ, με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ, σε όλες τις επαρχίες και ορεινές περιοχές της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, έχουν δηλώσει συμμετοχή 88 από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, 13 από τη Λάρνακα, 29 από τη Λεμεσό, 21 από τη Λευκωσία και 46 από την Πάφο.

Για την περίοδο από την 1η Μαΐου 2022 μέχρι και την 9η Ιουνίου η ελάχιστη παραμονή θα είναι τα 2 βράδια και για την περίοδο από την 10η Ιουνίου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου θα είναι τα 3 βράδια. Η μέγιστη διαμονή ανά κράτηση είναι τα 7 βράδια.

Το Πρόγραμμα θα προνοεί την καταβολή επιχορήγησης ύψους 20 ευρώ ανά δωμάτιο, ανά ημέρα.

2
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι του Προγράμματος, μετά και από τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί. Αυτή τη φορά, δηλαδή, δεν θα αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες, όπως ίσχυε σε προηγούμενα σχέδια.

To Πρόγραμμα απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση για διακοπές στο νησί, μέσω:

(α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα,
(β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.

3
Πώς θα κάνεις την κράτησή σου;

Freepik.com

Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τις μέρες των καλοκαιρινών σου διακοπών και να επικοινωνήσεις απ’ ευθείας με το τουριστικό κατάλυμα.

Για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλη την Κύπρο, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με το τουριστικό κατάλυμα της επιλογής του ή με τα τουριστικά γραφεία για τη διενέργεια κράτησης.

Σημειώνεται πως τo Υφυπουργείο Τουρισμού δεν θα εμπλέκεται σε θέματα προκαταβολής για τις κρατήσεις διαμονής. Οι δικαιούχοι θα υποχρεώνονται κατά την άφιξη στο τουριστικό κατάλυμα να προσκομίσουν στον επιχειρηματία, έγγραφο που θα αποδεικνύει τη μόνιμη διεύθυνση διαμονής τους και να συμπληρώνουν την σχετική δήλωση διαμονής.

4
Αναλυτικά τα ξενοδοχεία ανά επαρχία:

Επαρχία Αμμοχώστου
Επαρχία Λάρνακας και ορεινές περιοχές
Επαρχία Λεμεσού και ορεινές περιοχές
Επαρχία Λευκωσίας, ορεινές περιοχές και περιοχή Τηλλυρίας
Επαρχία Πάφου

Εμείς ανυπομονούμε να δούμε τα IG stories σου σε πισίνες, με ηλιοβασιλέματα, βουτιές και εκδρομές! ?

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending