fbpx

5 εκδρομικοί χώροι στη Λευκωσία ιδανικοί για να ψήσεις τη σούβλα σου με την παρέα!

Αυτή η εποχή είναι η ιδανική για εξορμήσεις στη φύση και το μυαλό του Κυπραίου άρχισε ήδη να κάνει τα πρώτα πλάνα για τις τοποθεσίες που θέλει να επισκεφθεί με την παρέα!

Και όταν λέμε εξορμήσεις, σίγουρα κάπου στο μυαλό μας θα τριγυρίζει και το φαΐ! Ώς γνωστόν, οι Κυπραίοι έχουμε το τιμή μας και καμάρι μας ότι το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι το εθνικό μας σπορ…

Αν, λοιπόν, ψάχνεις ιδέες για το πού να πας στη Λευκωσία (και τα περίχωρα) για να άψεις τη φουκού σου, τότε είσαι στο κατάλληλο άρθρο. Σου μαζέψαμε 5 εξαιρετικούς εκδρομικούς χώρους όπου μπορείς να πας με την παρέα για να χαλαρώσεις και ταυτόχρονα να ψήσεις τη σουβλούα σου (και όχι μόνο)!

Δες τους πιο κάτω:

1
Προφήτης Ηλίας

Photo Credits: Olvia Christoforou

Κάνουμε αρχή με τον εκδρομικό χώρο του Προφήτη Ηλία, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των χωριών Λυθροδόντα και Αγίων Βαβατσινιάς, με κατεύθυνση προς τον Μαχαιρά.

Ο χώρος, είναι σχετικά μικρός, καθώς η χωριτικότητά του δεν ξεπερνά τα 150 άτομα και βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων.

Παρέχει, όμως, στους επισκέπτες όλα τα απαραίτητα, όπως: Πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, χώρο για να στήσεις τη φουκού σου, χώρο στάθμευσης, χώρους υγιεινής, καθώς επίσης και δραστηριότητες για τα παιδιά. Επίσης υπάρχει ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου και πρόσβαση σε κοντινά μονοπάτια της φύσης!

2
Μάντρα του Καμπιού

cyprusalive.com/Γιάννης Παπαναστασίου

Σε κοντινή απόσταση από τον προηγούμενο χώρο, θα βρεις ακόμα μια πολύ καλή επιλογή, την Μάντρα του Καμπιού.

Ένας πανέμορφος χώρος, με πυκνή βλάστηση και πάρα πολλά δέντρα για να έχεις και σκιά. Μέσα στα πεύκα, το αεράκι είναι ιδανικό για τις πολύ ζεστές καλοκαιρινές μέρες! Ένας χώρος που θα λατρέψουν και τα παιδιά, καθώς υπάρχουν κούνιες και παιχνίδια που θα τα κρατήσουν απασχολημένα, όσο οι μεγάλοι θα έχουν την εύθυνη για το φαγητό!

Υ.Γ.: Για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υπάρχει ένα εξαιρετικό σημείο στην περιοχή με απότομη δεξιά ανηφορική στροφή (η οποία περιλαμβάνεται στην ειδική διαδρομή του Αναλύοντα, κάθε χρόνο στο Ράλλυ Κύπρος).

3
Κιόνια

24sports.com.cy

Πάμε λίγο πιο ψηλά και μπαίνουμε στο κρατικό δάσος του Μαχαιρά, για να συναντήσουμε τον εκδρομικό χώρο στα Κιόνια.

Ένα πραγματικό διαμάντι και μια επιλογή δοκιμασμένη άπειρες φορές για τους πιο ψαγμένους του σπορ… αλλά και τους λάτρεις της φύσης και της εξοχής!

Ο εκδρορικός χώρος βρίσκεται κοντά στη Μονή του Μαχαιρά, οπότε, είναι και μια ευκαιρία για να περάσεις αν θες και από το μοναστήρι.

4
Ξεραργάκα – Ορκόντας

kalopanayiotis.com.cy

Ένα ειδυλλιακό τοπίο, ιδανικό για σένα που λατρεύεις τη φωτογραφία. Βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα μετά τον Αστρομερίτη, με κατεύθυνση προς Καλοπαναγίωτη και η χωριτικότητά του είναι γύρω στα 650 άτομα.

Οι Instagrammers της παρέας μπορούν, όσο θα ψήνεται το φαγητό, να πάνε στο σημείο όπου περνάει το ρυάκι μέσα από τον εκδρομικό χώρο και να βγάλουν τις photos τους!

Ένας εκδρομικός χώρος που παρέχει όλα τα κομφόρ, με το νερό να τρέχει ασταμάτητα από τις βρύσες, καθαρό και κρυστάλινο.

5
Πλατάνια

reporter.com.cy

Και για το τέλος αφήσαμε τον χώρο με τη μεγαλύτερη χωριτικότητα και ίσως τον πιο διάσημο της Κύπρου! Τα Πλατάνια.

Βρίσκεται κοντά στον Δασικό Σταθμό της περιοχής, γύρω στα 6 χιλιόμετρα πάνω απο την Κακοπετριά.

Ένας χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει πέραν των 2500 ατόμων και δέχεται πάρα πολλούς επισκέπτες που ψήνουν και απολαμβάνουν τη μέρα τους, κυρίως κατα τους καλοκαιρινούς μήνες!

Εσύ πού σκέφτεσαι να πας για να ψήσεις τη σουβλούα σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending