fbpx

10 τραγούδια που περιγράφουν τέλεια πώς νιώθει κάθε φοιτητής όταν δίνει εξετάσεις!

Όταν βρισκόμαστε σε περίοδο εξεταστικής η αλήθεια είναι ότι είναι πολλά τα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν.

Άλλες φορές θέλεις απλά να τελειώσουν οι εξετάσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, άλλες φορές εύχεσαι να μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω για να μην άφηνες όλο το διάβασμα τελευταία στιγμή και άλλες απλά βαριέσαι!

Για να δεις, λοιπόν, πόσο «προχώ» είμαστε πιο κάτω σου περιγράφουμε τα στάδια που περνά κάθε φοιτητής κατά τη διάρκεια της εξεταστικής… μέσα από ελληνικά τραγούδια! P.S. Όταν συνειδητοποιήσεις «πόσο σε νιώθουν» -ίσως- να τα ακούς λίγο περισσότερο! 😉

Δες τα τραγούδια που περιγράφουν ακριβώς τα στάδια που περνάς όποτε δίνεις εξετάσεις:

1
Βαριέμαι / Γιώργος Μαζωνάκης

 

Το πρώτο στάδιο είναι αυτό της βαρεμάρας! Βαριέσαι τόσο πολύ να ανοίξεις βιβλία, σημειώσεις κ.α. που το να κοιτάς απλά τον τοίχο σου φαίνεται πιο διασκεδαστικό…

Φυσικά το μόνο που εύχεσαι είναι να περάσει αυτή η περίοδος όσο πιο γρήγορα γίνεται… Όχι τίποτα άλλο, αν αργήσει να περάσει ο καιρός δεν θα μείνουν ούτε τοίχοι να κοιτάς!

2
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα / Σάκης Ρουβάς

Αφού, λοιπόν, συνειδητοποιήσεις πως η μέρα της εξέτασης έχει πλησιάσει επικίνδυνα, μπαίνεις ακριβώς στο ίδιο mood με τον Ρουβά… «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» και ο Θεός βοηθός!

3
Το ‘χω / Ελένη Φουρέιρα

Φυσικά για να μην αγχωθείς τόσο που το να περάσεις το μάθημα θα φαντάζει ακατόρθωτο, μια αίσθηση αυτοπεποίθησης αρχίζει να σου δίνει δύναμη και πίστη ότι τα πράγματα θα πάνε ρολόι και με το πλάνο διαβάσματος που έχεις ετοιμάσει, το μάθημα το ‘χεις στο τσεπάκι!

4
Υποφέρω / Δέσποινα Βανδή

Αφού καταλάβεις ότι αυτό δεν θα συμβεί και τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο ρολόι τελικά, υποφέρεις περισσότερο κι από τη Βανδή… Πώς σκέφτηκες ότι μπορεί να βγει όλη η ύλη σε ένα άντε το πολύ δύο βράδια;

5
Άστο / Πέτρος Ιακωβίδης

Ανοίγεις τις σημειώσεις, τους ρίχνεις μια ματιά και μέχρι εκεί, δεν έχει δεύτερη! Γιατί; Γιατί δεν καταλαβαίνεις τίποτα! Πετάς τα βιβλία, κλείνεις υπολογιστή και σημειώσεις και… «Άστο γ@ματο, άκρη δε βγάζουμε»!

6
Βάλε φαντασία / Μαριάντα Πιερίδη

Η μόνη σου σωτηρία (αν υπάρχει) είναι να πιέσεις τον εαυτό σου και μετά από ένα μίνι εσωτερικό διάλογο τον πείθεις να βάλει φαντασία και να γράψει ό,τι να ‘ναι μήπως και πετύχεις τίποτα στην τύχη

Δεν ξέρω, όμως, πόση φαντασία θα πρέπει να σε διακατέχει, έτσι ώστε να είναι αρκετή για να περάσεις το μάθημα!

7
Παραμυθιάζομαι / Παντελής Παντελίδης

Πλέον λες και ψέματα στον εαυτό σου, κοινώς παραμυθιάζεσαι… Σ’ αυτό το σημείο ξέρεις πολύ καλά τι θα συμβεί. Και να σου πω και κάτι; Ούτε που νοιάζεσαι. Μαζί με το βιβλίο θα σας βρει το πρωί!

8
Μόνο στα όνειρα / Μιχάλης Χατζηγιάννης 

Στάδιο: ένα βράδυ πριν από την εξέταση! Ο μόνος τρόπος για να περάσεις το μάθημα είναι να κοιμηθείς και να το ονειρευτείς.

Και μιας και η ύλη δεν πρόκειται να βγει μέχρι το επόμενο πρωί ας ρίξεις έναν γερό υπνάκο και να απολαύσεις την επιτύχια σου στο μάθημα… «Μόνο στα όνειρα»!

9
Δυνατά (τα-τα-τα) / Στέφανος Πιτσίνιαγκας

Αφού τελειώσουν οι εξετάσεις και περάσουν και λίγες ημέρες, έρχεται εκείνη η στιγμή που πρέπει να αντικρίσεις τον βαθμό του γραπτού σου.

Εκεί ακριβώς είναι που η καρδιά σου χτυπά δυνατά-τα-τα-τα, καθώς δεν είσαι καθόλου σίγουρος/η αν έχεις περάσει!

10
Άντεξα / Σάκης Ρουβάς

Τέλος καλό, ολά καλά; Πιθανότατα θα έχεις περάσει το μάθημα με μόλις έναν βαθμό πάνω από τη βάση και πώς να μην το διασκεδάσεις, αφού άντεξες και δεν το πιστεύεις ούτε εσύ ο/η ίδιος/α!

Εσύ με ποιο από τα παραπάνω τραγούδια ταυτίζεσαι περισσότερο κάθε φορά που δίνεις εξετάσεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending