fbpx

Αυτά είναι τα 5 πιο «παράξενα» τραγούδια που ακούσαμε ποτέ στην Eurovision!

Σίγουρα σου έχει τύχει κι εσένα καθώς βλέπεις Eurovision να ακούσεις κάποιο τραγούδι που θα σου φανεί λίγο… «παράξενo» και θα πεις «τι εν τούτο;»!

Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά τέτοια κομμάτια που οι στίχοι τους δεν βγάζουν και πολύ νόημα. Και πριν βιαστείς να σκεφτείς ότι μάλλον δεν θα «πήραν» το εισιτήριο για τον τελικό, μάθε ότι τα περισσότερα από αυτά βρέθηκαν σε πολύ ψηλές θέσεις!

Εμείς κάναμε την έρευνά μας και πιο κάτω σου μαζέψαμε 5 τραγούδια με τους πιο περίεργους στίχους που διαγωνίστηκαν στην Eurovision και μεταξύ αυτών κι ένα… ελληνικό!

Δες πιο κάτω ποια είναι αυτά:

1
“Dancing lasha tumbai” (Ουκρανία 2007)

 

«Επτά, επτά άι λου-λου, επτά, επτά ένα-δύο»! Αν κατάλαβες εσύ τι θέλει να μας πει «ο ποιητής» ή αλλιώς Verka με τον συγκεκριμένο στίχο, τότε πραγματικά σου βγάζω το καπέλο! Η αλήθεια είναι πως περισσότερο νόημα βγάζει ο στίχος που λέει «χόρεψε καλά, πού είναι τα χέρια, τα χέρια, τα χέρια…Ντάντσιγκ»!

Και μάλλον @ Verka χόρεψε πολύ καλά, αφού κατάφερε να πάρει τη 2η θέση, συγκεντρώνοντα 235 βαθμούς! Ενώ, όταν το 2019 στη σκηνή της Eurovision βρέθηκαν «θρύλοι» του διαγωνισμού (και φυσικά μέσα σ’ αυτούς ήταν και η queen Φουρέιρα που τραγούδησε το “Dancing lasha tumbai”), @ Verka ήταν εκεί και μας τραγούδησε το “Τοy”!

2
Baila el chiki chiki (Ισπανία 2008)

Μάλλον ο Rodolfo Chikilicuatre, στο συγκεκριμένο τραγούδι αναφέρεται σε ένα κοτόπουλο που είναι cool, ενώ είναι εκπληκτικό και άξιο απορίας πώς καταφέρνει να μπλέξει μέσα στους στίχους την Κίνα και μια μελαχρινή!

Μην το πολύ-αναλύουμε, όμως, ούτε εμείς καταλάβαμε τι θέλει να πει, ούτε κι εσύ, οπότε αρκέσου στην πληροφορία ότι το “perea-perea” (και όχι παρέα-παρέα) σημαίνει… Περρέα (whaaat is this?)! Η Ισπανία τότε, δεν ανέβηκε πολύ ψηλά στην τελική κατάταξη, αφού τερμάτισε στη 16η θέση!

3
“Party for everybody” (Ρωσία 2012)

Θυμάσαι αυτές τις συμπαθητικές γιαγιούλες που διαγωνίστηκαν με τη Ρωσία το 2012; Εκτός από κάτι ρώσικα που μας είπαν, που το πιο πιθανόν είχαν να κάνουν με τη μαγειρική και συγκεκριμένα το φούρνισμα (αφού πίσω τους υπήρχε ένας φούρνος), οι υπόλοιποι στίχοι περιορίστηκαν στο ότι θέλουν να κάνουν ένα party για όλους και ότι θέλουν να… “Boom Boom” (????)!

Τώρα αν με ρωτάς τι ήθελαν να μας πουν με το “boom-boom” θα σε γελάσω, άλλωστε γι’ αυτό πήραν μια θέση στα πιο παράξενα τραγούδια, επειδή νόημα… ΔΕΝ! Οι γιαγιάδες από τη Ρωσία τερμάτισαν στη 2η θέση και όπως δήλωσαν τότε, ευτυχώς που δεν κέρδισαν, για να μην κάνουν περιοδεία στην Ευρώπη!

4
“Alcohol is free” (Ελλάδα 2013)

Okayyyy… Για μας είναι ένα απολύτως φυσιολογικό τραγούδι, αλλά φαντάζεσαι τι μπορεί να σκέφτηκε η υπόλοιπη Ευρώπη, ακούγοντας για αλκοόλ, ουίσκι, τροχονόμους, Γρεβενά και τοοόσα άλλα;!

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι “Koza Mostra” με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη ξεσήκωσαν τους Ευρωπαίους, έστω κι αν αυτοί δεν καταλάβαιναν τίποτα απ’ όλα όσα έλεγε το τραγούδι! Κι όσο για τη θέση που πήραν… Θρίαμβος, αφού τερμάτισαν στην 6η θέση, με 152 βαθμούς!

5
Shum (Ουκρανία 2021)

Ούτε το Google Translate δεν μπόρεσε να αποδώσει τη μετάφραση των στίχων! Άρα μόνο ένας Θεός ξέρει τι λέει! Ίσως οι στίχοι για όσους μιλούν τη συγκεκριμένη γλώσσα να βγάζουν νόημα, όμως, η αλήθεια είναι ότι και ο ρυθμός του είναι λίγο (πολύ) περίεργος.

Το 2021, όπου ακούσαμε το συγκεκριμένο τραγούδι στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού κατέκτησε την 5η θέση, με 364 βαθμούς!

Σου φαίνονται κι εσένα κάπως περίεργα αυτά τα τραγούδια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending