fbpx

Καιρός για roadtrip; Τα «Χρωματιστά Χωριά» της Κύπρου βραβεύτηκαν & περιμένουν να τα δεις!

Τα 3 πρώτα «Χρωματιστά Χωριά» της Κύπρου βραβεύτηκαν τη Δευτέρα 30 Μαΐου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Βουνί.

Πρόκειται για τις πρώτες κοινότητες που εξασφάλισαν τον τίτλο του Υφυπουργείου Τουρισμού ως “Colourful Villages”, ενός προγράμματος που αποσκοπεί στην αισθητική αναβάθμιση της εικόνας των χωριών, τον περιορισμό της ρύπανσης, τη διατήρηση της καθαριότητας και τη διαφύλαξη και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη!

Επιπλέον στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κουλτούρας για τη διαφύλαξη της ταυτότητας του κάθε χωριού, του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δες ποια είναι τα «Χρωματιστά Χωριά» της Κύπρου:

1
Βουνί

Twitter

Το Βουνί είναι ένα μικρό χωριό της επαρχίας Λεμεσού, που βρίσκεται 7 χλμ βόρεια του Αγίου Θεράποντος.

Το όνομά του προέρχεται από την τοποθεσία του, αφού το βουνί σημαίνει «χαμηλό βουνό». Η αξεπέραστη ομορφιά του και τα χρώματα του σε εκπλήσσουν, γι’ αυτό και βραβεύτηκε ως ένα από τα πρώτα χρωματιστά χωριά της Κύπρου!

2
Καλοπαναγιώτης

Larnaka Online

Το χωριό Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους και συγκεκριμένα στην κοιλάδα της Μαραθάσας, στην επαρχία Λευκωσίας. Είναι ένα από τα πιο όμορφα ορεινά θέρετρα του νησιού και διαθέτει ιαματικές πηγές, παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πανοραμική θέα.

Το συγκεκριμένο χωριό είναι ιδανικό για αγροτουρισμό, αφού βρίσκεται σ’ ένα γαλήνιο φυσικό τοπίο και δεν θα μπορούσε να μην ανήκει στη λίστα με τα βραβευμένα χρωματιστά χωριά της Κύπρου!

P.S.: Εκεί μπορείς να απολαύσεις λαχταριστό cheeseburger picnic, δίπλα από τον ποταμό και το ενετικό γεφύρι!

3
Στενή

airbnb.com

Η Στενή είναι χωριό της επαρχίας Πάφου, που «βλέπει» από ψηλά τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς, αφού βρίσκεται μόλις 6 χλμ νοτιοανατολικά της.

Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, έχει κάνει τη Στενή Πάφου τον κατεξοχήν προορισμό για αγοραπωλησίες κτημάτων, γι’ αυτό και στο χωριό θα δεις πολλές εξοχικές κατοικίες ή και τουριστικές επαύλεις!

Σημειώνεται ότι τα βραβευθέντα χωριά θα προβληθούν τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό,  με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας τους και -σίγουρα- πρέπει να τα επισκεφθείς και εσύ το συντομότερο στο επόμενό σου roadtrip!

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα «Χρωματιστά Χωριά» σκοπεύεις να επισκεφθείς!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending