fbpx

5 έξυπνα tips για να κλείσει εύκολα η βαλίτσα των διακοπών (χωρίς να σου βγει η πίστη)!

Ήρθε -επιτέλους- η ώρα να πας διακοπές. Να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις! Σίγουρα θα είσαι πολύ ενθουσιασμέν@, αφού είναι κάτι το οποίο περίμενες από τότε που τελείωσε το προηγούμενο καλοκαίρι!

Όμως, κάθε φορά αντιμετωπίζεις το πρόβλημα ίδιο πρόβλημα. Η βαλίτσα σου δεν κλείνει με τίποτα!

Εμείς σου βρήκαμε τα 5 καλύτερα tips για να οργανώσεις έξυπνα τη βαλίτσα των διακοπών, χωρίς να αντιμετωπίσεις ξανά πρόβλημα με τον χώρο… ούτε να σου βγει η πίστη μέχρι να κλείσεις το φερμουάρ!

Δες πιο κάτω τι σου προτείνουμε:

1
Κι όμως… η σειρά παίζει ρόλο!

NONILO

Πρώτα πρέπει να τοποθετήσεις στον πάτο της βαλίτσας τα πιο βαριά αντικείμενα και παπούτσια. Στη μέση πρέπει να τοποθετήσεις τα πιο εύθραυστα αντικείμενα και τελείως πάνω να διπλώσεις τα πιο ογκώδη ρούχα.

Επίσης μάθε να προσαρμόζεις το κάθε αντικείμενο στη θέση που του ταιριάζει… Για παράδειγμα, αν έχεις μια ζώνη δεν πρέπει να την τυλίξεις, αλλά να την απλώσεις περιμετρικά της βαλίτσας.

2
Κάνε ρολό τα ρούχα!

LUGGAGE&SUITCASE

Θέλεις να έχεις τα ρούχα σου στην τρίχα ακόμα και στις διακοπές σου; Όχι η λύση δεν είναι να κουβαλάς σίδερο μαζί σου. Για να μην τσαλακωθούν (αλλά και για να κερδίσεις χώρο), λοιπόν, κάνε τα ρολό αντί να τα διπλώσεις!

Πολλοί έμπειροι ταξιδιώτες επιμένουν ότι η καλύτερη μέθοδος για να κερδίσεις χώρο στις αποσκευές σου είναι το τύλιγμα των ρούχων. Έτσι, είναι πιο εύκολο να στριμώξεις περισσότερα μαζί…

3
Γέμισε τον κενό χώρο!

Freepik.com

Οι βαλίτσες είναι σχεδιασμένες να χωρούν περισσότερα απ’ όσα βλέπει το μάτι, γι’ αυτό αφιέρωσε λίγο χρόνο να εξερευνήσεις τη δική σου! Βρες τους “κρυμμένους” έξτρα τρόπους να χωρέσεις τα πράγματά σου, αξιοποιώντας τις μικρές θήκες στο εσωτερικό και το εξωτερικό της.

Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείς τον κενό χώρο που συνήθως απομένει στις γωνίες και στα πλάγια της βαλίτσας, χώνοντας εκεί εσώρουχα, κάλτσες και οτιδήποτε άλλο δεν πιάνει πολύ χώρο.

Τα μικρά αντικείμενα, όπως φορτιστές, ακουστικά και άλλα καλώδια μπορείς να τα βάλεις και μέσα στα παπούτσια σου.

4
Μπουκαλάκια travel size

TripSavvy

Μην υποτιμάς την εξοικονόμηση χώρου που κερδίζεις με τα μπουκαλάκια μεγέθους travel size.

Σε γνωστά πολυκαταστήματα θα βρεις μικρές συσκευασίες για να βάλεις σαμπουάν, κρέμα μαλλιών, ενυδατική κρέμα, κλπ. Έτσι θα αποφύγεις επίσης τον κίνδυνο να σου πάρουν το αγαπημένο σου άρωμα στον έλεγχο αποσκευών!

5
Φόρα τα πιο βαριά ρούχα και παπούτσια

Freepik.com

Τέλος, αν κάνεις όλες τις πιο πάνω τακτικές και έχεις ακόμη πολλά να πάρεις μαζί σου, μπορείς να φορέσεις τα πιο βαριά ρούχα και παπούτσια για να σου εξοικονομήσουν χώρο και να μπορέσεις να πάρεις μαζί σου όλα τα υπόλοιπα!

Αν είναι καλοκαίρι και δεν έχεις τόσα πολλά βαριά ρούχα, μπορείς τουλάχιστον να φορέσεις τα αθλητικά που είναι πιο βαριά και το σακάκι ή ζακέττουλα που θα πάρεις για τις πιο ψυχρές νύχτες. Έτσι δεν θα κρυώσεις ούτε από τον κλιματισμό του αεροπλάνου…

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο tip σκοπεύεις να υιοθετήσεις! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending