fbpx

Η διατροφολόγος Χαρά Οδυσσέως προτείνει ισορροπημένες επιλογές που μπορείς να βρεις “απ’ έξω”!

Όταν παίρνεις “απ’ έξω” ένα φαγητό που σου αρέσει για μεσημεριανό ή βραδινό, η απόλαυση είναι μεγάλη! Αλλά όταν επιλέγεις ένα φαγητό το οποίο εγκρίνει και η διατροφολόγος σου, τότε η απόλαυση γίνεται μεγαλύτερη!

Η Διαιτολόγος / Διατροφολόγος Χαρά Οδυσσέως, σε ένα πρόσφατο της άρθρο, μιλάει για τη δυσκολία προετοιμασίας φαγητού από το προηγούμενο βράδυ, κάτι που συμβαίνει σε όλους μας, και προτείνει ισορροπημένες επιλογές για delivery, αν προσέχεις κι εσύ τη διατροφή σου.

Δες τι προτείνει η Χαρά για να τρως έξυπνα… “Eating Out SMART όπως λέει”:

“Είσαι (στο πανεπιστήμιο ή) στη δουλειά, δεν πρόλαβες να ετοιμάσεις το φαγητό σου από το προηγούμενο βράδυ για χίλιους δυο λόγους, όλοι (στο γραφείο) μιλάνε για παραγγελίες και εσύ αρχίζεις να αγχώνεσαι ότι πάλι θα ξεφύγεις από το πρόγραμμα σου. Ναι, είμαι σίγουρη πως ταυτίζεσαι! Ε λοιπόν σε αυτό το άρθρο σου προτείνω κατάλληλες-ισορροπημένες επιλογές που μπορείς να παραγγείλεις με κλειστά μάτια!

Δεν είναι λίγα τα άτομα που συναντώ καθημερινά τα οποία δυσκολεύονται με τη διαδικασία προετοιμασίας των γευμάτων τους. Για να είμαστε ειλικρινείς, ο προγραμματισμός είναι το πιο δύσκολο κομμάτι σε ένα πρόγραμμα διατροφής αφού μέσα στην πίεση της καθημερινότητας έχεις να ασχοληθείς και με αυτό.

Ο ρόλος ενός ειδικευμένου διαιτολόγου πάνω στο κομμάτι αυτό, είναι όχι να σε κατακρίνει αν δεν πρόλαβες να ετοιμάσεις κάποια από τα γεύματα σου, αλλά αντιθέτως, να σου προτείνει έξυπνες εναλλακτικές λύσεις από έτοιμα φαγητά που μπορείς να βρεις έξω, τα οποία δεν θα σε απομακρύνουν από το πρόγραμμα σου και τους προσωπικούς σου στόχους. Αυτό είναι και το δικό μου μότο για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα διατροφής που θα μπορεί να σου γίνει τρόπος ζωής.

1
Marinado

Ένα χιλιο-δοκιμασμένο προσωπικά delivery εστιατόριο στη Λευκωσία, το οποίο προσφέρει μια γκάμα φαγητών, μεταξύ αυτών Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Ε-Σ σαλάτες. Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει σαλάτες, αν όχι από όλα τα εστιατόρια της Λευκωσίας από τα περισσότερα, και το Marinado είναι το μέρος με το οποίο έχω εντυπωσιαστεί από τις επιλογές που προσφέρει. Γι’ αυτό και με βλέπεις να γράφω για το συγκεκριμένο εστιατόριο σήμερα. Σε αυτό το εστιατόριο βρήκα το διαφορετικό.

Γευστικές, δροσιστικές και ιδιαίτερες σαλάτες αλλά το πιο σημαντικό ισορροπημένες θρεπτικά. Φυσικά και συναντάς εξίσου ωραίες επιλογές και σε άλλα εστιατόρια, αυτό όμως που κάνει το Marinado να ξεχωρίζει είναι η ισορροπία, κάτι που άλλα εστιατόρια υστερούν. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις πως έχεις εναλλακτικές λύσεις σε έτοιμο φαγητό που δεν θα σε απομακρύνει από τους στόχους σου.

2
Τι προσφέρει;

Το εστιατόριο προσφέρει 3 διαφορετικές επιλογές για σαλάτα με κοτόπουλο (Picante Chicken Thigh Salad, Lime & Herbs Chicken Thigh Salad και Lime & Herbs Chicken Breast Salad). Από τις 3 αυτές επιλογές η πιο ισορροπημένη διαιτητικά είναι η Lime & Herbs Chicken Breast Salad. Περιέχει τα πιο χαμηλά λιπαρά και σωστή αναλογία σε πρωτεϊνη και υδατάνθρακα σε σχέση με τις άλλες δυο. Μιλάμε για σαλάτα με στήθος κοτόπουλο, έξυπνα τριμμένα διάφορα λαχανικά και σως της επιλογής σου κάτι που την καθιστά ιδανική επιλογή ακόμη και για τους λάτρεις της γυμναστικής.

3
Χορτοφαγικά υπέροχα νέα!

Για όσους είναι χορτοφάγοι ή και αυστηρά χορτοφάγοι, υπάρχουν καλά νέα! Το Marinado σου δίνει την ευκαιρία να επιλέξεις ανάμεσα σε σαλάτα με φαλάφελ και σαλάτα με χαλλούμι στη σχάρα.

Έχω δοκιμάσει και τις δυο αυτές σαλάτες και τις έχω ερωτευτεί! Βέβαια αν με έβαζες να διαλέξω, θα διάλεγα αυτήν με το χαλλούμι. Προσωπικά τη βρίσκω πιο δροσιστική, πιο ελαφριά και πιο φιλική σε ένα πρόγραμμα διατροφής, αφού περιέχει 240 θερμίδες λιγότερες.

4

5
Καλά όλα αυτά, με τις θερμίδες τι γίνεται;

Οι θερμίδες διαφέρουν από σαλάτα σε σαλάτα. Αυτό που κάνει το Marinado να ξεχωρίζει, είναι πως σου δίνει την δυνατότητα να προσθέσεις και να αφαιρέσεις ό,τι υλικά θες για να διαμορφώσεις την ιδανική σαλάτα για εσένα.

Για παράδειγμα μπορείς να επιλέξεις το σως της αρεσκείας σου. Εάν βρίσκεσαι σε πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους, τότε συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιήσεις μόνο μερική ποσότητα του σως στη σαλάτα σου, ώστε να την ισορροπήσεις θερμιδικά!

Βλέπεις, τα γεύματα που προσφέρει το Marinado ξεχωρίζουν πραγματικά για τη θρεπτική τους ισορροπία και είναι ένα εστιατόριο που θα σύστηνα στον καθένα να το γευτεί!”


Μπορείς να παραγγείλεις Μarinado, από όλες τις πλατφόρμες παραγγελίας φαγητού FoodyWolt και φυσικά στην ιστοσελίδα του www.marinado.com.cy! Επίλεξε ποιος τρόπος σε βολεύει και βάλε την παραγγελία σου!

Το Μarinado είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 11:30-22:00 και τα Σάββατα από τις 12:00-22:00.


Αν θες να ακολουθήσεις τη Χαρά για να περισσότερα tips διατροφής, θα την βρεις στο Instagram και στο Facebook!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending