fbpx

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι επιχειρηματίες στον κόσμο που δεν πήραν ποτέ πτυχίο!

Ακόμα παλεύεις να πάρεις το πτυχίο σου και υπάρχουν κάποια μαθήματα τα οποία σε βασανίζουν; Σκέφτηκες να τα παρατήσεις αλλά φοβάσαι ότι μετά δεν θα πετύχεις τίποτα στη ζωή σου;

Κι όμως… Κάποιες φορές η κατοχή ενός πτυχίου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα σε κάνει επιτυχημένο/η ή ότι θα σου φέρει πολλά λεφτά! Οι πιο κάτω κορυφαίοι επιχειρηματίες του κόσμου, άλλωστε, είναι τρανή απόδειξη, αφού δεν πήραν το πτυχίο τους.

Παρόλο που αυτοί πέτυχαν και χωρίς πτυχίο, εσύ -σίγουρα- πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς για πετύχεις τους στόχους σου!

Δες ποιοι κορυφαίοι επιχειρηματίες στον κόσμο δεν έχουν πτυχίο:

1
Steve Jobs – Apple

Unboxing Startups

Ο Steve Jobs γεννήθηκε το 1955 και μεγάλωσε στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Αν και ενδιαφερόταν για τη μηχανική, τα πάθη του ως νέος… διέφεραν!

Έτσι εγκατέλειψε το Reed College και εργάστηκε ως σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών στο Atari. Έπειτα, το 1976 έγινε συνιδρυτής της Apple μέχρι και το 2011 όταν έφυγε από τη ζωή.

2
Daniel Ek – Spotify

Cory Althoff

Ο Daniel Ek είναι Σουηδός επιχειρηματίας, ο οποίος το 2006 ίδρυσε το Spotify! Παρόλο που σήμερα κερδίζει εκατομμύρια, από όταν παράτησε το κολέγιο εργάστηκε για πολλές εταιρείες που βασίζονται στο Διαδίκτυο.

Μέχρι να ιδρύσει την Advertigo, μια εταιρεία digital marketing, την οποία πούλησε το 2006 στη σουηδική εταιρεία Tradedoubler για να γίνει ο co-founder and CEO του Spotify!

3
Travis Kalanick – Uber

Inc.Magazine

Ο Travis Kalanick είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και πρώην συνιδρυτής του Διευθύνοντος Συμβούλου (2009–2017) της εταιρείας εφαρμογών ride-hailing Uber.

Η εταιρεία παρείχε μεταφορά, επιτρέποντας στους χρήστες να βρίσκουν ανεξάρτητους οδηγούς ιδιωτικών οχημάτων μέσω του smartphone τους!

4
Matt Mullenweg – WordPress

Matt Mullenweg

Ο Matthew Charles Mullenweg είναι επίσης Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Είναι γνωστός για την ανάπτυξη του δωρεάν (και ανοιχτού κώδικα λογισμικού web) WordPress!

Αφού εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Χιούστον, εργάστηκε στη CNET Networks από το 2004 έως το 2006, όταν παραιτήθηκε και ίδρυσε την Automattic, μια διαδικτυακή εταιρεία της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν WordPress.com, Akismet, Gravatar, VaultPress, IntenseDebate, Crowdsignal και Tumblr.

5
Jack Dorsey – Twitter

San Francisco Chronicle

Άλλος ένας Αμερικανός επιχειρηματίας, συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, καθώς και ιδρυτής και κύριος εκτελεστικός διευθυντής της Block, Inc., μιας εταιρείας χρηματοοικονομικών πληρωμών.

Ο Jack Patrick Dorsey σπούδασε computer science για δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι και στη συνέχεια έκανε μεταγραφή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Όμως παράτησε τις σπουδές του ένα εξάμηνο πριν αποφοιτήσει για να εργαστεί στο Twitter, το οποίο συνέλαβε για πρώτη φορά ενώ σπούδαζε στο NYU!

6
Bill Gates – Microsoft 

Vox

Ο William Henry Gates III είναι γνωστός σε όλους, αφού είναι συνιδρυτής της Microsoft. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Microsoft, ο Gates κατείχε τις θέσεις του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου (CEO), του προέδρου και του επικεφαλής αρχιτέκτονα λογισμικού, ενώ ήταν επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος μέχρι τον Μάιο του 2014.

Ήταν μεγάλος επιχειρηματίας της επανάστασης των μικροϋπολογιστών της δεκαετίας του 1970 και δεκαετία του 1980, αλλά δεν είχε πτυχίο. Το 2007, περισσότερα από 30 χρόνια αφότου άφησε το Χάρβαρντ, ο συνιδρυτής της Microsoft έλαβε τελικά ένα επίτιμο διδακτορικό.

7
Mark Zuckerberg – Facebook

CNN

Ο Mark Elliot Zuckerberg είναι γνωστός για τον -ίσως- μεγαλύτερο ιστότοπο κοινωνικών μέσων, το Facebook και της μητρικής εταιρείας Meta Platforms (πρώην Facebook, Inc.), της οποίας είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Ο Zuckerberg παράτησε το κολέγιο κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους για να ολοκληρώσει το έργο του… Το 2017, έλαβε τιμητικό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Γράψε μας σε σχόλιο αν ήξερες ότι οι πιο πάνω επιχειρηματίες δεν πήραν ποτέ το πτυχίο τους!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending