fbpx

Διακοπές στην Πάφο: Τα top 10 αξιοθέατα που αξίζει να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι!

Σκοπεύεις να πας διακοπές στην Πάφο αυτό το καλοκαίρι είτε για μονοήμερο, είτε για να διανυκτερεύσεις εκεί περισσότερες μέρες;

Αν βαρέθηκες να επισκέπτεσαι τους basic τόπους κάθε χρόνο, σου έχουμε κάποιες προτάσεις που σίγουρα θα σου αρέσουν!

Σου βρήκαμε τα top 10 αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι για να δεις καινούρια τοπία, να ευχαριστηθείς τη βόλτα σου και να βγάλεις τις φωτογραφίες σου στην όμορφη Πάφο.

Δες πιο κάτω τα top 10 αξιοθέατα της Πάφου:

1
Τάφοι των Βασιλέων

Cyprus Alive

Αν δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ τους τάφους των Βασιλέων είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να μπει στο “to do list” σου, αφού είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου.

Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1980 και θυμίζει κάτι από άλλη εποχή.

Εκτός από το να γνωρίσεις την ιστορία του χώρου, εκεί θα βγάλεις Instagrammable φωτογραφίες και θα φαίνεται σαν να έκανες photoshoot σε κάποιο ναό στο Dubai! 😉

2
Το γεφύρι του Τζιελεφού

Philenews.com/Andy Neophytou Photography

Μέσα στο δάσος της Πάφου θα βρεις άλλο ένα μαγευτικό τοπίο που -σίγουρα- πρέπει να επισκεφθείς. Το Μεσαιωνικό γεφύρι του Τζιελεφού είναι το μεγαλύτερο στην Κύπρο και είναι κτισμένο πάνω στον ποταμό Διαρίζο.

Το συγκεκριμένο γεφύρι βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Άγιος Νικόλαος και η τοποθεσία του είναι ειδυλλιακή και δεν θα χορταίνεις την έντονη, άγρια βλάστηση που υπάρχει τριγύρω!

3
Θάλασσα Λάρα

Δήμος Πέγειας

Πρόκειται για μια μαγευτική παραλία που βρίσκεται στον Ακάμα, όπου μπορείς να περπατήσεις στη χρυσαφένια άμμο και να κάνεις βουτιές στα καταγάλανα νερά της!

Και… Αν ανήκεις στους τυχερούς επισκέπτες της παραλίας, ίσως έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις τις θαλάσσιες χελώνες Caretta-Caretta, οι οποίες επισκέπτονται την περιοχή προκειμένου να γεννήσουν.

Υ.Γ.: Μην ξεχάσεις να κρατήσεις το περιβάλλον καθαρό και να μην πειράξεις τα χελωνάκια. Επιτρέπεται μόνο να θαυμάζεις!

4
Ζωολογικός κήπος Πάφου

Cyprus-Terrabook

Αν θα ήθελες να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια περιπέτεια, η ιδανική λύση για δράση είναι και ο ζωολογικός κήπος Πάφου, αφού σ’ αυτόν τον όμορφο φυσικό τόπο θα βρεις μεγάλη ποικιλία ειδών άγριας πανίδας.

Αν θέλεις, λοιπόν, να δεις από κοντά ζωάκια που δεν είχες ξαναδεί ποτέ πριν στη ζωή σου, μια επίσκεψη αξίζει!

5
 Επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας

Cyprus Alive

Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια βρίσκεται στο ακρωτήριο Δρέπανο, στην επαρχία Πάφου και κτίστηκε τον 13ο αιώνα.

Αφού θαυμάσεις το εκκλησάκι, λίγα μέτρα πιο κάτω μπορείς να αγναντέψεις το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που απλώνεται μπροστά σου, ενώ απέναντι θα δεις ένα μικρό νησάκι με το όνομα Γερόνησος ή Ιερά Νήσος. Εκεί λέγεται ότι φιλοξενείτο ένα Ιερό αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα.

6
Αρχαιολογικό πάρκο Κάτω Πάφου

My Journey – Travel Blog for Paphos & Cyprus

Στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πάφου μπορείς να θαυμάσεις μνημεία από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον Μεσαίωνα, ενώ τα περισσότερα ερείπια χρονολογούνται στη Ρωμαϊκή Περίοδο.

Ο συγκεκριμένος χώρος κρύβει πίσω του μεγάλη ιστορία, αφού τα περίτεχνα ψηφιδωτά δάπεδα ανήκουν σε ρωμαϊκές επαύλεις (τις οικίες του Διόνυσου, του Θησέα, του Αιώνα και του Ορφέα) και και απεικονίζουν σκηνές από την ελληνική μυθολογία!

Επίσης, εκεί θα θαυμάσεις κι άλλα σημαντικά μνημεία, όπως: το Ασκληπιείο, το Ωδείο, την Αγορά, τα ερείπια του Κάστρου με τις Σαράντα Κολώνες και τα ερείπια της Λιμενιώτισσας.

7
 Φάρος της Πάφου

AlphaNews.Live

Στον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Πάφου, θα συναντήσεις επίσης τον πρώτο φάρο που κτίστηκε στο νησί!

Συγκεκριμένα, ο Φάρος της Κάτω Πάφου κτίστηκε επί Αγγλοκρατίας, το 1888 και είναι ένα έργο το οποίο υποδηλώνει τη στενή σχέση της πόλης με τη θάλασσα.

8
Φαράγγι του Άβακα

Pafos Press

Ένα από τα πιο ωραία αξιοθέατα που δεν μπορείς να παραλείψεις αν επισκεφθείς την Πάφο, είναι το Φαράγγι του Άβακα!

Η πρόσβαση στο φαράγγι γίνεται μέσω ενός μονοπατιού, το οποίο απλώνεται κατά μήκος του ποταμού «Αυγά». Αν περπατήσεις στο συγκεκριμένο μονοπάτι θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις και να γίνεις ένα με τη φύση!

9
Απόλαυσε το ηλιοβασίλεμα… στον Πωμό

Check In Cyprus

Ένα από τα πιο Instagrammable μέρη για να βγάλεις τις φώτος σου με θέα τη θάλασσα, σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο! Θα το βρεις στην περιοχή Περβόλι, στον Πωμό.

Όπως βλέπεις και στη φωτογραφία πιο πάνω, σ’ αυτό το μαγευτικό σημείο θέας έχει τοποθετηθεί ένα ξύλινο παγκάκι, σαν παράθυρο, όπου μπορείς να θαυμάσεις την απέραντη θέα και το ηλιοβασίλεμα!

Υ.Γ.: Αν επισκεφθείς το συγκεκριμένο σημείο θέας μοιράσου μαζί μας τις φωτογραφίες σου, βάζοντας το hashtag #studentlifecyprus ή/και κάνοντάς μας tag στις photos σου στο Instagram!

10
Θαλασσινές σπηλιές «Κανταρκαστοί»

Cyprus-Terrabook

Επειδή καλοκαίρι χωρίς θάλασσα δεν γίνεται, στην Πέγεια, κοντά στο εθνικό πάρκο του Ακάμα, θα βρεις αυτό το μοναδικό τοπίο που μοιάζει σχεδόν εξωπραγματικό.

Οι Θαλασσινές Σπηλιές Πέγειας, είναι γνωστές ως «Κανταρκαστοί» (=λευκά πετρώματα) ή/και «σπήλιος της Φώκαινας», επειδή στη συγκεκριμένη τοποθεσία έβρισκαν κατά το παρελθόν καταφύγιο οι φώκιες monachus – monachus για να αναπαραχθούν!

Είναι ο ιδανικός προορισμός για ‘σένα που θες να κάνεις μια από τις πιο όμορφες αποδράσεις και να απολαύσεις γαλήνη και ηρεμία.

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα πιο πάνω αξιοθέατα της Πάφου σκοπεύεις να επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending