fbpx

5 δροσερές και νόστιμες σαλάτες για τις μέρες που θες να φας κάτι ελαφρύ!

Κάνει ζέστη και θες να φας κάτι δροσερό και παράλληλα να είναι και υγιεινό; Εμείς σου βρήκαμε 5 συνταγές για σαλάτες που -πρέπει- οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στο σπίτι και θα μας θυμηθείς.

Οι συγκεκριμένες συνταγές δεν είναι συνηθισμένες και -σίγουρα- θα σε εκπλήξει το γεγονός ότι μπορείς να γευτείς κάτι τόσο νόστιμο… με τόσες λίγες θερμίδες!

Δες πιο κάτω τις σαλάτες που θα λατρέψεις:

1
Πράσινη σαλάτα με μήλο & cottage cheese

Μαμά Πονάω

Αν είσαι λάτρης του μήλου, τότε μπορείς να το προσθέσεις μέχρι και στη σαλάτα σου, μαζί με ανάμεικτα μαρούλια, cottage cheese, καρύδια.

Φυσικά αντί για λάδι μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά της σούπας μέλι, έτσι θα δέσει απόλυτα η σαλάτα σου και θα έχεις ένα super χορταστικό γεύμα!

2
Σαλάτα με φράουλα και φέτα

TLIFE

Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι ο ορισμός της καλοκαιρινής σαλάτας! Εκτός από φράουλες, λοιπόν, για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς μαρούλι, λίγα φύλλα δυόσμου.

Για dressing μπορείς να βάλεις βαλσάμικο, το οποίο θα απογειώσει τη γεύση της σαλάτας σου!

3
Πατατοσαλάτα με πέστο και κοτόπουλο

Athens Voice

Η συνταγή για πατατοσαλάτα με πέστο και κοτόπουλο θα σου χαρίσει ένα χορταστικό πιάτο, το οποίο είναι πηγή υδατάνθρακα και πρωτεΐνης.

Εκτός από το κοτόπουλο και την πατάτα μπορείς να προσθέσεις πέστο βασιλικού και φύλλα βασιλικού, ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι και τριμμένη παρμεζάνα!

4
Σαλάτα με δαμάσκηνα και καβουρδισμένα καρύδια

in2life

Τα γαλακτοκομικά και οι ξηροί καρποί αποτελούν τις κύριες πηγές πρωτεϊνών. Γι’ αυτό και πρέπει να τα προσαρμόζουμε στη διατροφή μας.

Η σαλάτα με δαμάσκηνα, καβουρδισμένα καρύδια, φέτα ή μυζήθρα, πράσινα χόρτα της επιλογής σου και λεπτές φέτες κολοκυθιού (ψημένες στη σχάρα) θα σου προσφέρει ένα πλήρες και ελαφρύ γεύμα. Ιδανικό για το μεσημέρι (ή ακόμα και για βράδυ)!

5
Μακαρανοσαλάτα με τόνο

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Είσαι μακαρονάς, αλλά νιώθεις τύψεις να τρως μακαρονάδες με σάλτσες το καλοκαίρι (επειδή περιέχουν πολλές θερμίδες); Μπορείς να φτιάξεις αυτήν την υπέροχη σαλάτα με μακαρόνια πέννες και τόνο!

Συνδύασέ τη με πολύχρωμες πιπεριές, αγγουράκι, καρότο, ντοματίνια, μαρούλι, κρεμμύδι, sweet corn και να βάλεις μαγιονέζα ως dressing για να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Να είσαι σίγουρ@ ότι θα απολαύσεις ένα γευστικό, αλλά και δροσερό αποτέλεσμα.

Γράψε μας σε σχόλιο ποια από τις πιο πάνω σαλάτες σκοπεύεις να δοκιμάσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending