fbpx

TripAdvisor: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα αξιοθέατα στον κόσμο – Στη Μεσόγειο θα δεις τα 5!

Σου αρέσουν κι εσένα τα ταξίδια; Απολαμβάνεις να γνωρίζεις νέους τόπους και να ανακαλύπτεις τα πιο όμορφα αξιοθέατα;

Το TripAdvisor ετοίμασε τη λίστα με τα 10 καλύτερα αξιοθέατα στον κόσμο, που -σίγουρα- πρέπει να τα επισκεφθείς κάποια στιγμή στη ζωή σου! H λίστα διαμορφώνεται με βάση κριτικές ταξιδιωτών, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί τα μέρη. Ειδικότερα, ανάλογα με την ποιότητα και το πλήθος των κριτικών, η εταιρεία σχηματίζει την κορυφαία 10άδα.

Μάλιστα φέτος η Μεσόγειος έχει την τιμητική της, αφού τα 5 από τα 10 αξιοθέατα βρίσκονται σε χώρες της Μεσογείου (δηλαδή πολύ κοντά μας, άρα μπορούμε να έχουμε μια ελπίδα παραπάνω ότι θα τα δούμε κάποτε).

Δες ποια είναι τα  καλύτερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείς το 2022:

1
Φοντάνα ντι Τρέβι – Ρώμη, Ιταλία

Patras Events

Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι -ίσως- το πιο γνωστό σιντριβάνι στον κόσμο, που βρίσκεται στην περιοχή Τρέβι της Ρώμης, στην Ιταλία.

Είναι το μεγαλύτερο μπαρόκ σιντριβάνι της πόλης ύψους 25,9 μέτρων και πλάτους 49 μέτρων που σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Νικόλα Σάλβι και ολοκληρώθηκε από τον Πιέτρο Μπράτσι.

2
Κήπος των Θεών – Κολοράντο Σπρινγκς, Κολοράντο

Also see – EFERIT.COM

Ο Κήπος των Θεών είναι πάρκο 1,368 στρεμμάτων και βρίσκεται στο Κολοράντο Σπρινγκς, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τα βουνά κάτω από την κορυφή της Πίκες.

Το πάρκο αυτό αποτελεί μία από τις παλαιότερες και πιο καθιερωμένες περιοχές αναρρίχησης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

3
Ρωμαϊκά Λουτρά – Μπαθ, Βρετανία

Pixabay

Τα Ρωμαϊκά Λουτρά βρίσκονται στο Μπαθ της Αγγλίας και είναι τα πιο καλοδιατηρημένα ιαματικά λουτρά του αρχαίου κόσμου, στη Βόρεια Ευρώπη.

Στο μουσείο που υπάρχει εκεί εκτίθενται επίσης κι άλλα σημαντικά ευρήματα της εποχής!

4
Καταρράκτες Ιγκουασού – Βραζιλία

Fumara.gr

Οι Καταρράκτες Ιγκουασού δημιουργούνται από τον ποταμό Ιγκουασού και βρίσκονται στα σύνορα της πολιτείας Paraná, που ανήκει στη Βραζιλία (20%) και της επαρχίας Misiones που ανήκει στην Αργεντινή (80%).

Οι καταρράκτες χωρίζουν τον ομώνυμο ποταμό σε πάνω και κάτω Ιγκουασού και σίγουρα το θέαμα που προσφέρουν είναι μαγευτικό!

5
Plaza de España – Σεβίλλη, Ισπανία

Culture Trip

Η Plaza de España είναι μια μεγάλη πλατεία στο πάρκο Μαρία Λουΐζα (Parque de María Luisa) που βρίσκεται στη Σεβίλλη. Χτίστηκε το 1928 και αποτελεί ορόσημο παράδειγμα της Περιφερειακής Αρχιτεκτονικής, ενώ όλο το νότιο άκρο της πόλης επανασχεδιάστηκε και έγινε ένα σύνολο κήπων και μεγάλων λεωφόρων.

Στο κέντρο αυτών βρίσκετια το πάρκο, με πλακόστρωτα συντριβάνια, λίμνες, φράκτες και εξέδρες. Διαθέτει επίσης πλούσια βλάστηση, με φυτείες φοινίκων, πορτοκαλιών, πεύκων και παρτέρια με λουλούδια!

6
Πινακοθήκη Ουφίτσι – Φλωρεντία, Ιταλία

City Portal

Το Ουφίτσι είναι ανάκτορο της Φλωρεντίας που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία – πινακοθήκες στον κόσμο, την Galleria degli Uffizi.

Τα έργα που εκτίθενται εκεί καλύπτουν χρονικά την περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα και συνθέτουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης.

7
Μέγα Τέμενος του Σεΐχη Ζάιντ – Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ

Travelstyle

Το Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ είναι το μεγαλύτερο τζαμί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι.

Άνοιξε τις πύλες του τον Δεκέμβρη του 2007 και είναι εμπνευσμένο από το Badshahi τζαμί που βρίσκεται στη Λαχώρη και είναι το όγδοο μεγαλύτερο στον κόσμο!

8
Empire State Building – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Time Out

Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη 102 ορόφων που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη! Το κτίριο σχεδιάστηκε από τους Shreve, Lamb & Harmon και κατασκευάστηκε από το 1930 έως το 1931.

9
Κολοσσαίο – Ρώμη, Ιταλία

Travelstyle

Και ποιος δεν γνωρίζει αυτό το αξιοθέατο;! Παρ’ όλα αυτά όλοι θέλουμε να επισκεφθούμε μια ή και περισσότερες φορές το οβάλ αμφιθέατρο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ρώμης, στην Ιταλία.

Είναι το μεγαλύτερο αρχαίο αμφιθέατρο που χτίστηκε ποτέ και εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στον κόσμο μέχρι σήμερα!

10
Σαγράδα Φαμίλια – Βαρκελώνη, Ισπανία

TopTraveller.gr

Η Σαγράδα Φαμίλια είναι η μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία και βρίσκεται στη Βαρκελώνη της Καταλονίας στην Ισπανία.

Είναι σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Αν και παραμένει ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο αξιοθέατο θα ήθελες να δεις από κοντά το 2022!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending